Projecten

Op deze pagina staan een aantal projecten waar ik de afgelopen jaren mee bezig ben (geweest). Een aantal projecten heb ik voor mijn werkgevers aan gewerkt, andere heb ik in mijn vrije avonden en weekenden gemaakt. De meeste projecten zijn webapplicaties ontwikkeld in PHP, MySQL, HTML5, CSS3 en JQuery.

Notification app

Ik wilde graag vanuit mijn NAS notificaties kunnen sturen naar mijn Android telefoon. Bijvoorbeeld wanneer deze een reboot nodig had na het installeren van updates, er iets mis is met mijn filesystem of wanneer een download binnen is. De notifications worden verstuurd via GCM. Deze app is ontwikkeld in Java. De GCM berichten worden vanuit CakePHP verstuurd.

Wiebel.me

Dit is mijn persoonlijke project waar ik in mijn vrije tijd veel mee bezig ben. In eerste instantie was het een simpele website waar ik de status van mijn zelfbouw NAS op kon zien. Ondertussen is deze flink uitgebreid. Onder andere de volgende functionaliteiten zitten er nu in:

  • Systeem status
  • Netwerk / poortscanner (nmap)
  • Transmission Bittorrent Client
  • Git repository
  • Webdav server / client. (contactpersonen, calender en verjaardagsmeldingen)
  • Flitsmeldingen
  • Nieuws feeds (RSS)
  • Controle over Philips HUE lampen
  • Authenticatie loopt zo veel mogelijk centraal via Linux PAM

Voor dit project heb ik gebruik gemaakt van o.a. CakePHP, MySQL, JQuery, Python, Bash, Apache en diverse software producten / libraries.

home network system

Leefstijlclub.nl

De Leefstijlclub bestaat eigenlijk uit twee delen. Het eerste deel is bedoeld voor sportcentra. Deze hebben een volledig pakket ter beschikking met o.a. ledenbeheer, logboek, interne communicatie, agenda en diverse e-learnings voor de teamleden. In het ledenbeheer is ook mogelijk om testen af te nemen zoals bijvoorbeeld een fysieke test.

De leden van het sportcentrum krijgen een eigen portaal aangereikt waarin ze kunnen communiceren met het sportcentrum, e-learnings volgen en allerlei kennis op kunnen doen. Een belangrijk onderdeel voor de leden is tegenwoordig ook de FitCoach.

FitCoach is een bewegingsmonitor die draadloos kan synchroniseren via smartphone of PC. De data wordt naar een server gestuurd van de leverancier. Via een SOAP API kunnenĀ  we de gegevens dan weer opgehalen en weergeven. Naast het weergeven van grafieken is er ook een heel sociaal platform omheengebouwd met o.a. vrienden en groeps challenges (samen 100.000 stappen halen in x dagen bijv.).

http://www.leefstijlclub.nl

Leefstijl Challenge

lcSportcentra in diverse regio’s kunnen gebruik maken van het Leefstijl Challenge concept. Volgens de nieuwste richtlijnen van de WHO wordt een begeleidingstraject aangeboden voor leden. Naast persoonlijke coaching bied dit traject een uitgebreid deelnemersportaal waar het lid o.a. e-learning programma’s en een leefstijl programma kan volgen.

Deze relatief simpele website is voornamelijk bedoeld voor de regionale promotie. De website is volledig responsive en inmiddels hebben zo’n 20 sportcentra zich aangemeld voor dit concept.

http://weerterleefstijlchallenge.nl/

Japan stage weblog

Deze website heb ik gemaakt voor mijn stage die ik gelopen heb in Japan (2007). Het is een simpele zelf gemaakte weblog met een fotogallerij.

https://roybongers.nl/japan/