Over mij

Ik ben opgegroeid in Weert waar ik ook naar de middelbare school ben gegaan. Hier kwam ik in aanraking met het keuze vak informatica. Al snel bleek dit mij enorm goed lag en ik ben dan ook een HBO opleiding software-engineering gaan doen in Eindhoven.

In 2007 heb ik een half jaar stage gelopen bij Bosch in Japan. Dit was echt een enorm mooie tijd. Toen ik terug in Nederland kwam ben ik al snel lid geworden van de J.C.E.S. Kinjin, de Japanse cultuurvereniging van Eindhoven. Hier ben ik 5 jaar lid van geweest waarvan ik 1 jaar in het bestuur gezeten heb.

Sinds 2008 ben ik werkzaam als web developer in de regio Eindhoven, hier heb ik ook 3.5 jaar gewoond. In 2015 ben ik naar de prachtige stad Zwolle verhuist om samen te gaan wonen.

Studie / werkervaring

Op Fontys Hogenscholen heb ik in 2008 mijn bachelor of IT diploma gehaald met als afstudeerrichting Software Engineering. Tevens heb ik een minor gevolgd in embedded systems.

Hierna ben ik aan de slag gegaan als web developer bij Alletha in Son en Breugel. Ik heb hier vooral gewerkt aan websites voor klanten, een intranet systeem en een uitgebreide HRM tool.

In de zomer van 2010 ben ik gaan werken bij EFAA in Weert. EFAA is actief in de sportbranche en heeft diverse webapplicaties ter ondersteuning van sportcentra. Tevens bieden ze opleidingen aan (klassikaal en in e-learning vorm). Naast de nodige werkervaring heb ik hier ook veel geleerd over gezondheid, beweging en leefstijl.

Sinds september 2015 ben ik werkzaam bij MixCom als Lead WordPress ontwikkelaar. Hier werk ik aan diverse grote WordPress projecten.

Computers / elektronica

Thuis ben ik veel met computers en elektronica bezig. Ik programmeer graag aan eigen projecten of ik ben bezig met nieuwe features of verbeteringen. Ik speel ook graag met allerlei nieuwe technieken, zo had ik al vrij snel een Raspberry Pi en een Philips Hue Starter set die ik vervolgens ook met eigen scripts aan ging sturen. In de apparatuur die ik om me heen heb wil ik zoveel mogelijk aan kunnen passen. Vandaar dat mijn voorkeur ook uit gaat naar open source en producten met een publieke API. Eigenlijk draait op alles in huis wel een Linux variant.

In mijn woning wil ik alles het liefst zoveel mogelijk kunnen automatiseren. Langzaam aan begin ik me ook steeds meer bezig te houden met domotica.

Boulderen

Sinds een jaar of twee boulder ik wekelijks bij Monk Bouldergym in Eindhoven. Boulderen is een vorm van wandklimmen maar dan zonder touw, tot een maximale hoogte van 4~4.5e meter en met een valmat onder je. Tegenwoordig boulder ik ongeveer op het niveau 6A. In Zwolle zit helaas geen boulder hal dus ik zal over moeten stappen op wandklimmen met een gordel, touw en dan 15+ meter omhoog. Ik ga dan ook zo snel mogelijke een cursus indoor toprope volgen.

Wandelen

Naast klimmen vind ik het ook heerlijk om te wandelen. Of dat nu in de stad is of in het bos dat maakt me niet zo veel uit. Ik vind het wel fantastisch om door de bergen te lopen in Oostenrijk bijvoorbeeld. Ik ben dan ook al enkele keren op vakantie geweest in de Alpen.