Amsterdam: 14:03, Tokyo: 21:03

Kyoto (1)

Vrijdagavond ben ik direct na het werk met Mario naar Ikebukuro vertrokken. Vandaar uit ben ik alleen verder gegaan naar Tokyo station. Eenmaal aangekomen moest ik de bushalte vinden voor mijn nachtbus. Normaal gesproken is het vinden van een bushalte best makkelijk maar ze hadden er hier 3 en ik heb 2 keer fout gegokt... Omdat ik dus een hele tijd doelloos heb lopen zoeken had ik weinig tijd meer om iets degelijks te eten dus toen heb ik bij de conbini maar wat brood gekocht en wat te snacken voor in de bus.

Vervolgens heb ik dus de nachtbus genomen naar Kyoto die er overigens 8 uur over doet om daar te komen. In de bus heb ik geprobeerd te slapen maar het werkt toch niet zo geweldig zoals wel te verwachten was.

Om een uur of 6 in de morgen kwamen we aan op Kyoto station. Het tourisme centrum ging pas om 10 uur open dus ik moest me eerst nog eens zelf 4 uur zien te vermaken. Ik had niet eens een kamer of iets dergelijks gereserveerd dus het was toch wel belangrijk dat ik daar even heen moest.

Eerst heb ik wat doelloos rondgelopen om vervolgens een minuut of 45 in de starbucks te zitten. Ik had overigens een Matcha latte genomen. Groene thee met melk. Die Japanners maken echt alles met groene thee. Ijsjes, noodles, koekjes, etc. En het smaakt overigens echt verrassend goed.

Na de starbucks ben ik naar 2 tempels en 1 tuin geweest ten noorden van het station want die waren al vroeg open. Helaas waren de tempels allebei in restauratie en de tuin was ook niet zo bijzonder maar goed ik had mijn tijd gevuld dus dat was het belangrijkste.

Ik ben toen dus naar het Tourist Information Center (TIC) gegaan waar ik wat folders en wandel routes gekregen heb. Tevens heb ik een kamer geboekt in een ryokan voor 6 nachten. Toen ik mijn spullen bij de ryokan gedumpt heb ben ik een van de wandelroutes gaan volgen.

Deze route bracht me eerst naar de Ginkakuji tempel (ook wel zilveren tempel genoemt). De tempel zag er wel leuk uit maar ik kon nu niet echt zeggen dat ik het zo super vond. Het is echter een van de grotere touristische attracties dus die moest ik toch wel gezien hebben.

Ik heb daar overigens ook nog met een Japanse van over de 40 gepraat. Als ik het goed begrepen had kwam ze daar elke zaterdag om met gaijins (buitenlanders) te praten om zo haar Engels te verbeteren. Dat soort grapjes doen ze hier overigens wel vaker. Ik ben al vaker aangesproken of ik niet even Engels met iemand wou spreken. Als je ziet wat voor Engels ze hier leren is het opzich ook wel goed maar goed maar toch, het is een beetje vreemd.

Na de zilveren tempel ben ik naar de honen-in tempel gelopen. Deze tempel was eigenlijk ook niet zo super bijzonder op een kunst gallerij na waar ze echt prachtige draken beschilderingen hadden met goud en zilver etc. Het zag er echt cool uit.

Vervolgens heb ik een stuk afgelopen langs het een kanaaltje welke werkelijk prachtig moet zijn tijdens de kersenbloesems. Er staan echt alleen maar kersenbomen aan beide kanten van dit kanaaltje.

Daarna ben ik verder gelopen naar de Nyakuoji shrine welke het zelfde lot onderging als de voorgaande tempel. Niks speciaals dus. Daarnwa kwam ik bij de Eikando tempel, deze was werkelijk prachtig! Het is een gigantisch tempel complex met overal houtenpaadjes die overal tussen en rondom de verschillende gebouwen lagen. Deze waren overigens allemaal verhoogd. Op de open plekken had je dan vervolgens allerlei mooie (zen)tuinen.

Je kon nog wat rond lopen via normale paadjes door wat tuintjes en op het eind was een hoge stenen trap. Toen ik omhoog liep zag ik daar een meid met een roze yakuta en een zwarte parasol tegen de reling van een tempel gebouw aanstaan terwijl ze recht vooruit keek en van het uitzicht genoot. Dit hele plaatje was werkelijk prachtig om te zien, het zou zo uit een film kunnen komen.

Boven aangekomen heb ik ook nog van dit prachtige uitzicht over Kyoto genoten en toen die meid vroeg of ik een foto van haar wou maken met de achtergrond heb ik dat ook nog maar gedaan :p .

Daarna ben ik naar de nanzenji tempel gelopen maar deze heb ik een beetje afgeraffeld. Er was een mooi aquaduct maar voor de rest heb ik niet zo heel veel gezien. De reden hier van was dat ik naar de Heian shrine wilden gaan omdat die binnen een uur zou sluiten. Ik had deze al vanuit de bus gezien en die moest en zou ik vandaag nog zien ^_^ .

Eenmaal aangekomen was het echt vreselijk druk bij de shrine dus ik vroeg aan een Japanner of er een matsuri (festival) was. Nee, nee geen festival. Nou ok dus ik mooi in de rij gestaan tot uit eindelijk dus bleek dat ik eerst een kaartje moest kopen. Toen ik een kaartje wou kopen bleek het 3300 yen te kosten ipv de verwachte 600 yen.

Toen nog maar eens gevraagd wat er aan de hand was en nu bleek er een traditionele Japanse opera (noh) voorstelling te zijn. Na 5 minuten nagedacht te hebben of ik er heen zou gaan of niet heb ik toch maar een kaartje gekocht. Ik zou niks van het verhaal kunnen volgen maar goed.

Ondanks dat het al behoorlijk vol zat heb ik toch nog een plaats kunnen vinden recht voor het podium. Wel achteraan ergens maar goed. Na een minuut of 10 / 15 begon de show. Het eerste half uur was slaapverwekkend vooral omdat ik al moe was van de slechte nacht in de bus. Ik was echt bang dat ik in slaap ging vallen.

Daarna kwam er toch wat meer actie in het verhaal. In het eerste deel bewogen de personages zelfs amper. Er werden behoorlijk wat sierlijke bewegingen gemaakt met de Japanse waaiers wat er erg tof uit zag. Daarna was er nog iemand met een langeharige grijze pruik die je een beetje kunt vergelijken met die Chinese martial arts expert uit Kill Bill. Deze had meer als 45 minuten op het podium in een kubus gezeten. Dit was zo'n beetje het einde van optreden 1.

Daarna kwam een ander verhaal over een stel mannen die te veel sake op hadden dus dat was wel grappig om te zien hoe ze zich als dronken zatlappen gedraagde. Ik heb geen idee waar deel 3 over ging maar het bestond uit 2 rode en 1 witte leeuw. Dit optreden bevatte de meeste actie en zag er echt prachtig uit. De bewegingen, de zang, het stampen met de houten schoenen op de vloer etc. Echt geweldig om te zien.

De costuums die alle spelers aan hadden zagen er vreemd maar erg tof uit. De costuums waren behoorlijk breed maar ook plat waardoor je dus hele vreemde characters kreeg.

Ik heb echt enorm genoten van dit stukje traditie waar ik bij toeval tegen aan liep. Vooral als je je dan bedenkt dat je aan de andere kant van de wereld in een geweldig mooie vuur orange shrine zit te kijken naar zo'n unieke voorstelling. Een jaar geleden zou ik nooit gedacht hebben dat ik zoiets ooit mee zou maken. Leven in een totaal ander land is werkelijk zo'n unieke en mooie ervaring.

Na afloop heb ik de bus gepakt en ben ik naar mijn kamer gegaan waar ik gedoechet en vervolgens ben ik gaan slapen.

5 Jun 2007 13:25 door Roy, 1 reactie(s)

Afgelopen weekend

Afgelopen vrijdag
Vrijdag ben ik na het werk naar Ikebukuro vertrokken om mijn ouders weer eens te ontmoeten. Nadat we elkaar gevonden hebben hebben we nog wat gegeten en daarna zijn we naar Shibuya vertrokken waar we wat doelloos rond gelopen hebben. Op de terug weg zijn we nog even snel bij Shinjuku er uit gesprongen om wat foto's te maken en daarna ben ik weer naar huis vertrokken.

Nikko
Voor zaterdag stond Nikko op het programma. Nikko is een plaats ergens ten noorden van Tokyo en er zijn veel tempels te bezichtigen etc.

s'Morgens vroeg mocht ik er dus om een uur of 5 uit en dat kwam mooi uit want ik was al om 1 uur gaan slapen. Ik heb 4 uur geslapen dus... Na wat geslapen te hebben in de trein kwam ik in Ikebukuro aan waar ik mijn ouders weer ontmoet heb en toen zijn we richting Nikko vertrokken.

Eerst zijn we naar Tokyo station gegaan en vervolgens hebben we de shinkansen naar Utsunomiya genomen. Daar aangekomen mochten we nog overstappen op een lokale trein die nog eens een rit maakte van een minuut of 50 en toen waren we er. We hebben toen een bus genomen naar het tempel complex.

We hebben heel wat verschillende tempels gezien, helaas kan ik ze niet meer bij naam noemen ^_^ . Nadat we een hele hoop foto's gemaakt hebben en we alle tempeltjes wel gezien hadden zijn we met de bus terug naar het station gereden om vervolgens een andere bus te pakken die ons naar een beroemde waterval zou brengen.

Bij aankomst bleek deze echt gigantisch hoog te zijn en het was best indrukwekkend en mooi om te zien. We konden ook nog met de lift naar onder dus dat hebben we ook nog gedaan en daar had je een nog mooier uitzicht op de waterval. Na de waterval bezichtigd te hebben werd er een kom ramen naar binnen gewerkt en toen zijn we weer terug gegaan.

Bij het bus station aangekomen is mijn moeder nog even een souvenier winkel ingedoken en mij vader en ik zijn naar een meer geweest kijken. Toen we terug kwamen bleek dat de bus net vertrokken was dus toen mochten we nog eens 20 min wachten. Toen ben ik weer met mijn moeder de souveniers winkel ingetrokken en daar hebben we wat Japanse houten poppetjes gekocht die er wel tof uit zagen. Het ziet er zo'n beetje uit als de carnival figuurtjes uit de efteling.

Op de terug weg zijn we naar Kawagoe gegaan om daar wat te eten. Kawagoe kwam voor mij wel mooi uit want dat is een stuk dichterbij huis als Tokyo. In Kawagoe hebben we een soort snitzel naar binnen gewerkt en ik had ook nog wat tempura dus dat smaakte wel. Vervolgens zijn mijn ouders en ik maar weer naar huis gegaan.

Eenmaal op het station in Higashimatsuyama aangekomen merkte ik dat mijn fietsleutel kwijt was :-/ . Dat was dus behoorlijk kut. Nu zit er een behoorlijk slecht slot op dus die zou je zo op en kunnen breken of ik zou mijn fiets naar de dormitory kunnen slepen maar ik vond het toch niet zo'n briljant idee. Stel een Japanner ziet een buitenlander met een fietsenslot klooien en hij belt de politie dan ben ik dus wel echt zwaar de zak. Als buitenlander heb je echt geen flikker te zeggen en ik kan niet eens bewijzen dat het mijn fiets is. Dus ik heb maar besloten dat ding daar weg te laten roesten. Ik heb er toch maar 3000 yen (20 euro) voor betaald en ik gebruikte hem amper dus who cares :p .

Ik ben naar huis gelopen heb nog een uur geinternet ondanks dat het laat was (ik ben verslaafd ik weet het) en toen ben ik gaan slapen.

Zondag
Zondag ging de laatste echte dag in Tokyo worden voor mijn ouders dus moesten er nog wat souveniers gekocht worden en zo. s’Morgens ben ik met een rugzak vol met souveniers en wat winter kleding weer naar Ikebukuro gegaan en daar heb ik mijn ouders wederom ontmoet. Mijn tas hebben we in een kluisje gestopt en vervolgens zijn we naar het Imperial Palace gegaan.

Bij Tokyo station aangekomen zijn we naar buiten gegaan en daar hebben we nog wat foto’s gemaakt van het station. De architect van het station was geinspireerd door het Amsterdam centraal station dus je herkend het wel een beetje.

Daarna zijn naar het Imperial Palace gegaan waar we wat rond gelopen hebben. Meer dan wat muren en een tuin is er helaas niet te zien. We zijn daarom maar naar de Yasukuni shrine gegaan die ten Noorden van het paleis ligt.

Na de shrine bekeken te hebben zijn we naar Asakusa vertrokken om nog wat souveniers in te slaan. Mijn vader had 2 T-shirts en een pet gekocht en mijn moeder wat kleine dingetjes. Aangezien we de tempel al een keer gezien hebben zijn we maar weer terug gegaan.

In Akihabara zijn we er even uitgestapt en daar heb ik mijn ouders een introductie gegeven in de otaku cultuur hier. We zijn in een anime / manga winkel geweest en natuurlijk ook een arcadehal. Deze arcade hal was best groot maar het was wel tof om te zien hoe al die gasten weer elkaar de kop in aan het slaan waren met een potje Virtua Fighter.

Toen we terug liepen kwamen we nog een gepimpte auto tegen met allemaal stickers van een of andere anime / manga er op geplakt en er lagen een hoop manga’s op het dashbord en niet te vergeten 2 grote TFT schermen. Op het station hebben we nog wat curry naar binnen gewerkt en daarna zijn we naar Harajuku vertrokken omdat mijn vader nog een keer de vage jeugd daar wou zien.

Na Harajuku zijn we een station verder gegaan naar Shibuya omdat mijn moeder zo’n traditioneel theekan wou hebben. Ik dacht dat ze die bij de Tokyu Hands wel zouden hebben maar dat viel nogal tegen. Omdat we niet echt een idee meer hadden waar we heen moesten zijn we maar weer richting het station gelopen.

Op de terug weg zijn we nog snel de Mandarake binnen gelopen. Dit is een van de bekendste manga zaken. De deur is een klein portier en vervolgens moet je verschillende trappen naar onder om daarna in een gigantische ruimte te komen waar het echt compleet vol staat met manga Daar hebben we nog even wat rondgekeken (lezen gaat niet natuurlijk) en toen zijn we maar weer richting Ikebukuro vertrokken.

In Ikebukuro hebben we na lang zoeken nog wat gegeten en daarna was het weer tijd om naar huis te gaan. Ik heb afscheid genomen van mijn ouders en ben weer naar Higashimatsuyama vertrokken. Over 1.5 tot 2 maanden zie ik ze weer dus dat is nog maar even : ) .

Vandaag
Ik heb vandaag buskaartjes gekocht voor mijn trip naar Kyoto en omstreken. Ik vertrek a.s. vrijdagavond met de nachtbus en dan kom ik zaterdag morgen aan om een uur of 5 / 6 en ik blijf dan voor een dag of 9. Ik pak zondag avond de bus weer terug dus ik ben maandagmorgen ik Tokyo en vervolgens mag ik naar Higashimatsuyama omdat het die dag internsmeeting (stagaires bijeenkomst) is. Dat bied dus mooi de kans om een beetje uit te slapen want echt spannend zal het wel niet worden ^_^ .

Ik kwam er overigens vandaag ook weer achter hoe vreselijk groot Shinjuku station is. Echt niet normaal gewoon. Voor wie wil weten hoe groot kan vast wel wat informatie vinden op wikipedia. 3.3 miljoen bezoekers per dag zou eigenlijk al genoeg moeten zeggen. Ik heb overigens vandaag ook voor het eerst echt mensen kei en kei hard zien duwen om nog in de trein te komen. Mensen werden nog net niet door de conducteurs in de treinen geduwt maar het had echt niet veel gescheeld. Jezus hoeveel mensen er niet in zo'n ding passen, niet normaal...

30 May 2007 16:06 door Roy, 0 reactie(s)

Stone Sour

Yeah! Vandaag ben ik een half uur eerder van het werk vertrokken om weer eens naar Shibuya's Club Quattro te gaan. Ik ben daar nu ondertussen al drie keer geweest ^_^ . De reden? Stone Sour trad op! Ik heb ze al ooit op Graspop gezien en daar waren ze echt waanzinnig dus ik had er ook deze keer tering veel zin in.

Ik was redelijk op tijd daar dus dat gaf mij mooi de gelegenheid om een T-shirt te kopen voordat ze weg waren! Waar ik er bij LoG geen meer kon krijgen heb ik er nu metteen eentje gekocht. Ik ben nu de trotste bezitter van een Stone Sour T-shirt met Osaka, Nagoya en Tokyo op de achterkant o/ . Volgensmij is de kwaliteit wel niet zo super geweldig maar goed daar moeten we het maar mee doen.

Toen ik mijn shirt aangetrokken had ben ik de zaal ingelopen en heb ik gewacht tot het voorprogramma kwam. Het voorprogramma was een band genaamd "Walls of Jerico". De band had een zangeres die bijna net zo heerlijk kon brullen als Angela Gossow van Arch Enemy dus dat was vet! Een goed voorprogramma dus.

Toen kwam Stone Sour. Zoals te verwachten ging het dak er vanaf en iedereen werd compleet gek en zo :) . Ik heb aardig wat meegebrult en ik ben nog even de pit in gedoken en zo. Corey Taylor is echt een geweldige vent. Hij was overigens echt behoorlijk naar de kapper geweest. Zijn lange haren waren er compleet vanaf : ( .

Wat hebben ze zoal gespeeld?
- 30/30-150
- Come what(ever) may
- Hell & Consequences
- Made of Scars
- Reborn
- Through Glass
- Tumult
- Bother
- Get Inside

Ik vergeet er waarschijnlijk nog een paar maar goed. Het was in iedergeval echt een waanzinnig vet concert en ik heb echt genoten.

Overigens krijg je hier altijd een hele hoop flyers in je handen geduwt als je naar een concert gaat. Echt vervelend want de komende weken komen er best veel toffe dingen die ik weer net moet missen omdat ik of in Kyoto zit of ik zit met mijn ouders ergens in Nikko etc.

Als ik hier straks in Juli nog 3 weken in Tokyo door moet brengen dan ga ik denken ik echt minimaal 2x per week ergens naar een concert of iets dergelijks. Het is echt zo vreselijk tof!

Overigens zijn westerse artiesten echt vreselijk duur. Within Temptation is ook best groot hier volgensmij en ze vragen er vrolijk 6500 yen voor. Dat komt neer op ongeveer 40 euro. In Nederland kun je ze zeker voor de helft zien :-/ . Maar goed 't boeit opzich niet zo veel. Die Japanse bands kun je voor 20 euro zien en die zijn ook best goed.

Na het concert heb ik nog even met mijn ouders afgesproken in Ikebukuro en daar zijn we naar de Starbucks geweest om wat te drinken. Vervolgens ben ik een uur later naar huis vertrokken.

Het is ondertussen 1 uur in de nacht en ik moet morgen weer gewoon werken (lees om half 7 opstaan) dus ik ga maar eens mijn bed in duiken.

24 May 2007 18:08 door Roy, 2 reactie(s)

Sanja Matsuri

Het is weer weekend geweest en dat betekend dat ik natuurlijk weer van alles gedaan heb. Deze week stond alles in het teken van de Sanja Matsuri. Dit is het festival van de Asakusa shrine. In 3 dagen komen zo'n 1.500.000 mensen naar dit stukje van Tokyo om het festival te vieren.

Zaterdag morgen heb ik eerst nog even 2 uurtjes Kyudo gedaan. Helaas voor mij mocht ik nog steeds niet schieten maar mij werd gegarandeerd dat ik de volgende keer toch ook echt met een pijl mocht schieten! Daar kijk ik opzich wel naar uit want puur en alleen die bewegingen oefenen begint na 4 weken ook wel te vervelen.

Daarna zijn we met Jan, Andreas, Christian en ik richting Shinjuku vertrokken omdat Andreas een nieuwe camera wou halen. Uiteindelijk heeft hij dit toch niet gedaan omdat hij geen internationale garantie had.

Vervolgens zijn we naar Asakusa gereden maar toen we aankwamen was het ondertussen al 4 uur en dus was het festival al zo ongeveer afgelopen. We hebben nog een paar kleine dingen mee kunnen pakken maar echt bijzonder veel was er niet meer te doen. We zijn toen maar terug naar Higashimatsuyama gegaan waar blijkbaar ook nog iets te doen was (zie foto's).

In Hig. hebben we bij een Izakaya gegeten wat echt heerlijk was. We hebben op zijn Japans eten besteld. Dit houd in dat een persoon gewoon een hele hoop verschillende gerechten bestelt en vervolgens word alles met elkaar gedeelt. Dit werkt opzich best goed, zeker als je met een iets grotere groep bent.

Toen we alles besteld hadden was het wachten op het eten. Na een minuut of 10 begon de stroom met eten en op een gegeven moment hadden we zelfs geen plaats meer op de tafel dus de rest moest er maar even langs gezet worden ^_^ . Na het eten ging iedereen vrolijk naar huis.

Zondag gingen de andere allemaal naar een sumo wedstrijd maar die was mij te prijzig dus die heb ik over geslagen. Het is misschien grappig om een gevecht of 2 te zien maar ik heb zie het ook niet zo zitten om de gehele dag bij zo'n tournooi rond te hangen.

Ik ben vervolgens maar wederom naar Asakusa vertrokken om toch wat meer van het festival te kunnen zien. Ik was redelijk lui dus ik was er pas om een uur of half 1 in de middag maar goed. Ik heb toch nog een hoop gezien.

Toen ik richting de shrine liep heb ik verschillende mikoshi (draagbare shrines) voorbij zien komen. Vervolgens ben ik ergens links afgeslagen en heb ik wat in de buurt van de shrine rond gelopen.

In een smaller straatje kwam ik toevallig wat geisha's tegen. Geisha's zijn gezelschapsdames die voor wat entertainment zorgen. Het zijn overigens geen prostituees! Zie de link voor meer informatie. Ik heb in iedergeval snel een paar foto's genomen en ben toen weer verder gelopen.

5 minuten later kwam ik uit op een grotere straat waar een stel Yakuza bijna geheel naakt op straat stonden. Je kon dus heel duidelijk hun tatoages zien, iets wat je normaal bijna nooit te zien zult krijgen. De Yakuza is overigens de Japanse mafia voor wie dat nog niet wist. De organisatie is echter min of meer semi-legaal en vervult zelfs enkele sociale taken.

Zo heb ik al verschillende keren gelezen en gehoord dat als je bijvoorbeeld gestalked word of je bent als vrouw verkracht dan heeft het geen nut om bij de politie aan te kloppen, die doen er niks tegen. Wat wel helpt is naar de Yakuza gaan en die zorgen dan wel dat die persoon gestraft word. Ik moet nog eens een keer wat meer infomatie over de Yakuza vinden omdat het best interresant is.

Vervolgens heb ik contact gezocht met Mario want die zou ook ergens rond moeten hangen in de buurt van de shrine. Na een paar telefoontjes hebben we elkaar toch nog kunnen vinden en toen hebben we samen nog genoten van wat meer Yakuza die op een mikoshi stonden. Vervolgens besloot Mario naar huis te gaan omdat hij al sinds een uur of 7 daar was.

Ik heb vervolgens nog een rondje gemaakt maar ik kwam ook al snel tot de conclusie dat het festival min of meer afgelopen was. De meeste mensen keerde dan ook huiswaards. Ik ben toen met de metro naar Shinjuku gegaan om daar nog wat foto's te schieten en vervolgens ben ik ook naar huis gegaan.

Ik moet eigenlijk nog eens wat meer de stad in trekken en vooral foto's maken. Ik neem over het algemeen wel foto's van interresante dingen maar ik mis het vastleggen van het dagelijks leven en de omgeving waarin deze plaats neemt. Dit vind ik opzich wel jammer want je bevind je toch voor de grootste tijd in deze omgeving. Ook wil ik opzich wel eens wat meer foto's van mensen maken want dat doe ik ook te weinig naar mijn mening.

20 May 2007 16:34 door Roy, 2 reactie(s)

Ouders

Afgelopen vrijdagavond ben ik uit gaan eten met Bernd en zijn vrouw Yvonne. Bernd loopt ook stage bij Bosch. Voordat we hebben gegeten heb ik nog snel wat cadeautjes uitgezocht want mijn ouders kwamen zaterdagmorgen naar Japan toe. We hebben vervolgens een leuk restaurant uitgezocht en daar hebben we lekker gegeten.

Later zijn we nog naar de starbucks gegaan maar ik een matcha (als ik me niet vergis) gedronken heb. Dit was groene thee met melk. Dat smaakte opzich wel lekker. Vervolgens zijn we weer huiswaards gekeerd.

Eenmaal terug in Higashimatsuyama heb ik nog tot 2 uur in de nacht wat dingen op lopen zoeken, mijn tas in gepakt de cadeautjes ingepakt etc. Vervolgens heb ik ongeveer 3 uur geslapen en toen mocht ik er weer uit want ik moest om 6 uur alweer op het station staan om naar het vliegveld te vertrekken.

Ik was zoals wel te verwachten vreselijk moe maar ik heb me toch weten te redden. Ik heb nog even snel wat te eten gekocht bij de Lawson (lang leven 24/7 winkels) en vervolgens heb ik de trein gepakt.

Eenmaal op het vliegveld mocht ik mijn ID-kaart even laten zien en toen mocht ik naar de aankomst hal. Daar heb ik nog een uurtje mogen wachten maar toen kwamen mijn ouders toch eindelijk naar buiten gelopen.

Na wat gedronken te hebben hebben we de bus gepakt naar Ikebukuro. Eenmaal aangekomen hebben we het hotel gezocht en na een klein beetje fout lopen hadden we die ook gevonden. Blijkbaar lag het hotel een beetje in een hoeren buurt maar ach.

Nadat we onze spullen gedumpt hebben zijn we Tokyo in getrokken. Eerst hebben we wat noodles naar binnen gewerkt en vervolgens zijn we naar de Asakusa tempel vertrokken. Asakusa is eigenlijk de grootste touristische trekpleister van Tokyo. Ik was er overigens nog niet geweest dus voor mij was het ook interresant.

In Asakusa hebben we wat souvenier shops bekeken en wat foto’s gemaakt van de tempel natuurlijk. Ik vond zelf de Meiji shrine mooier als deze tempel maar goed, deze zag er ook wel tof uit.

Na Asakusa zijn we naar Ueno vertrokken. Hier hebben we nog wat rond gelopen in het park en hebben we nog wat gedronken op een terrasje (wat overigens heel zeldzaam is hier in Tokyo). Na nog wat gelopen te hebben zijn we terug gegaan naar Ikebukuro.

Daar zijn we naar Sunshine 60 gegaan. Sunshine 60 is een wolkenkrabber met jawel, 60 verdiepingen! Boven was het uitzich natuurlijk geweldig mooi. Omdat het al donker was was de gehele stad prachtig verlicht. Vervolgens wat gegeten in een wat traditioneler restaurant wat altijd wel tof is naar mijn mening.

Mijn moeder en ik hadden een of ander Japans gerecht wat ze ook veel op matsuri (festivals) verkopen en mijn vader een pizza. Ik heb me overigens echt nog kapot gelachen om mijn vader en moeder. Ze kunnen allebei voor geen meter met eetstokjes omgaan dus dat is opzich al grappig om te zien. Verder had mijn vader de pizza in kleine brokjes gesneden en vervolgens wou hij dat met stokjes op gaan eten. Ik geloof niet dat je een pizza normaal met stokjes eet pap :-/

Omdat het ondertussen al laat begon te worden en mijn ouders hebben natuurlijk een jetlag zijn we maar terug naar het hotel gegaan om te overnachten.

Op zondag zijn we wat vroeger opgestaan en toen hebben we gegeten in een koohii (koffie) shop in Ikebukuro om vervolgens naar Shinjuku te gaan. In Shinjuku zijn we naar het beroemde Government gebouw geweest waar we ook weer een geweldig uitzicht hadden over de stad.

Na Shinjuku hebben we de Yamanote trein gepakt naar Harajuku. In Harajuku hebben we de Meiji shrine bezocht. Hier zijn volgensmij ook echt elke dag trouwerijen. Zondag waren er op een moment wel zeker 3 stellen aanwezig. Natuurlijk hoord bij een traditionele trouwpartij ook traditionele kleding dus we werden getracteerd op een hoop mensen in prachtige kimono’s en andere traditionele kleren.

Na wat gegeten te hebben zijn we de rare jeugd van Harajuku gaan bekijken die daar altijd op zondag rond hangen om vervolgens naar Yoyogi park te gaan. In het park was het vreselijk druk maar ongeloofelijk gezellig. Het heeft echt de sfeer van een muziek festival waar mensen lekker hun eigen ding doen en genieten van het leven.

Toen we op weg wouden naar Shibuya kwamen we er achter dat het Tai(wan) festival zich aan de andere kant van de straat afspeelde. Vandaar dat het dus ook zo druk was in het park. Het festival kenmerkte zich door eten, picknicken, eten, nog meer eten en eten. Een typisch Japans festival dus.

We hebben ons een weg door de menigte gebaant om vervolgens via het beroemde Shibuya kruispunt naar een museum te gaan waar mijn moeder heen wou. Daar hebben wat potjes (ja vince ook sake kopjes) bekeken uit de Edo periode.

Na Shibuya hebben we de trein gepakt naar Shimbashi om vervolgens de monorail te nemen naar Odaiba. In de monorail zit geen bestuurder dus we konden lekker voorin zitten. Mijn ouders vonden het net een achtbaan ( zo hard gaat hij niet maar goed ). Eenmaal in Odaiba hebben we wat foto’s getrokken van de rainbow bridge en het vrijheidsbeeld etc en we hebben wat gegeten daar.

Omdat ik natuurlijk nog terug naar Higashimatsuyama moest zijn we met de metro / trein naar Ikebukuro gereden waar ik mijn tas opgepakt heb en na weer afscheid genomen te hebben heb ik de trein terug genomen.

Op dit moment zullen mijn ouders vast ergens vrolijk in Kyoto rond hobbelen.

14 May 2007 07:35 door Roy, 5 reactie(s)

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16