Amsterdam: 14:41, Tokyo: 21:41

Laatste werkdag

Vandaag was mijn laatste werkdag. Ik heb de gehele dag mijn taken een beetje afgerond, mijn bureau leeg gemaakt, nog wat laatste documenten gemaakt etc. Mijn stageverslag is nog altijd niet af dus die moet ik naderhand nog even opsturen. Ik heb ook nog wat Haagse Hopjes uitgedeeld die ik nog had liggen en daar waren mijn collega's volgensmij wel blij mee.

Het laatste uur viel niet mee omdat je toch afscheid neemt van je collega's en het bedrijf wat me deze geweldige stage aangeboden heeft. Ik heb nog een foto gemaakt met mijn manager en mentor zodat ik altijd een herinnering heb aan deze fantastische collega's.

Daarna ben ik met mijn manager en een Duitse collega naar een restaurant vertrokken om daar wat te eten en te drinken. Het eten was lekker en de drank smaakte ook goed. Ik heb overigens ook nog een bijna rauwe inktvis gegeten. Smaakte opzich ook wel goed. Ik begin die rauwe vis eigenlijk steeds meer te waarderen.

Na een hele tijd gegeten en gedronken te hebben was het tijd om te vertrekken. Ik heb nog een cadeau van mijn manager gekregen om me te bedanken voor het werk. Het is een zeer mooie sensu met Mt. Fuji er op gedrukt dus dat is weer een mooi souvenier ^_^ .

Samen zijn we naar naar het station gelopen en daar heb ik afscheid genomen van mijn manager. Met mijn Duitse collega ben heb ik nog 10 min in de trein gepraat en daarna heb ik ook afscheid van hem moeten nemen.

Nu heb ik dus 1 gehele maand niks te doen en ik kan overal heen waar ik wil! Ik heb alleen nog geen enkel plan dus dat moeten we morgen maar eens gaan verzinnen. Er zijn echt zo veel toffe plaatsen in Japan. 6 maanden is te kort :( .

29 Jun 2007 18:55 door Roy, 0 reactie(s)

Kleine update

Afgelopen zondag ben ik met Bernd naar een station vlak bij Nagatoro gegaan om daar te gaan raften. Attans dat was de bedoeling. Het regende een beetje en het raften was iets duurder als verwacht dus dat hebben we toch maar niet gedaan. We hebben nog wat in de buurt rondgelopen en zijn daarna weer terug gegaan.

Deze week is mijn laatste werk week dus deze staat in het teken van het maken van mijn stage verslag en andere documenten die mijn school nodig heeft. Redelijk saai maar goed dat moet ook gebeuren.

Verder heb ik geprobeerd mijn vlucht te verzetten naar de 29ste maar deze zat al vol... de 28ste is er een gigantisch vuurwerk in Tokyo en dat wou ik eigenlijk wel zien. De 29ste is ook de laatste dag dat mijn visa geldig is dus ik heb een probleem. Ik ga aanstaande maandag proberen mijn visa te verlengen of om te zetten naar een touristen visa. Of dat gaat lukken weet ik nog niet maar dat zien we wel :-/ . En anders moet ik een paar dagen eerder vertrekken en dan zal ik het vuurwerk moeten missen...

Vandaag heb ik samen met Jan een of andere slechte film gekeken en dat was het wel zo'n beetje. Morgen heb ik nog een kleine afscheidsborrel op het werk en dan zit het er voor mij echt op. Geen werk meer!

Ik moet nog even kijken als ik nu wel of niet naar Hokkaido ga want als je daar de natuur in wilt moet je eigenlijk een auto hebben die ik dus niet heb... Rijbewijs heb ik ook niet dus huren gaat ook niet werken. Nou ja ik moet van het weekend even een planning gaan maken en dan zien we wel waar ik uit kom.

28 Jun 2007 15:53 door Roy, 0 reactie(s)

Yoyogi park

Vanmorgen was ik vreselijk moe en heb dus nog een tijdje in bed gelegen. Daarna langzaam aan opgestaan en wat inkopen gaan doen voor de picknick later op de dag in Yoyogi park.

Ik was net op tijd op het station om de trein te nemen met de andere studenten uit Higashimatsuyama. Om half 2 waren we bij de ingang van Yoyogi park. We hebben een mooie plek in de schaduw uitgezocht en hebben daar alles opgezet. De picknick was overigens georganiseerd omdat Cong (Chinees) en Mael (Frans / Duits) weer terug naar Duitsland vertrekken deze week.

Omdat iedereen eten meegenomen had was er natuurlijk weer een gigantische hoeveelheid eten ^_^ . Drank was natuurlijk ook van de partij en het werd al snel een gezellige boel.

Toen ik mijn camera pakte om wat foto's te maken had ik al snel de aandacht van 3 Japanese vrouwen die aan de overkant zaten. Ik heb ze een tijdje met het ding laten spelen en ze wat foto's van Osaka / Hiroshima laten zien die nog op een geheugenkaart stonden. Al snel ging het gesprek over lokale gerechten en waar ik overal geweest was etc.

De meid die langs me zat was eigenlijk best leuk :-/ . Het enige probleem was dat ze 24 was en ik natuurlijk nog altijd 20 en ik ben ook nog altijd te verlegen om haar tel. nummer te vragen of zo. Nou ja ik heb in iedergeval een hele tijd met deze 3 meiden gepraat en weer wat nieuwe woorden in het Japans geleerd :)

Later hebben we nog wat gevoetbalt. Nou ja voetballen... een bal overtrappen ;) . Op aandringen van 1 of 2 personen ben ik ook nog in een boom geklommen waarna een Japanner me al snel achterna kwam dus toen zaten we daar lekker met zijn tweeen in de boom.

Toen het donker begon te worden hebben we alles opgeruimd en zijn we naar een open air techno party gelopen. Ik stond daar natuurlijk wat uit mijn neus te eten en best veel andere ook nog eigenlijk dus we hebben de helft maar daar gelaten en met de andere helft zijn we naar een karaoke bar gegaan.

Daar hebben we nog wat nummers gezongen voor een uur en op het eind nog even Crawling en In the end van Linkin Park ter voorbereiding van het Live Earth festival op 07/07/07.

Toen de karaoke ook afgelopen was zijn we huiswaards vertrokken. In Ikebukuro wouden 2 gasten uit Slowakije nog wat bier drinken in een Duitse pub. Ze waren al redelijk dronken en gedroegen zich echt als dikke gaijins waar ik dus echt een hekel aan heb. Ik was er overigens al langer achter dat die gasten zich vreselijk gedragen als ze dronken zijn.

Terug in Higashimatsuyama heb ik afscheid genomen van Cong en daarna ben ik naar mijn kamer gegaan om wat noodles naar binnen te werken. Nu is het 2:15 en ik zou eigenlijk moeten gaan slapen...

23 Jun 2007 19:17 door Roy, 0 reactie(s)

Battle Royale

Vanmorgen ben ik eerst naar de Lawsons geweest om te kijken of ik er mijn kaartjes voor Linkin Park kon halen. Na 5 minuten met de automaat gekloot te hebben heb ik een van de medewerkers maar om help gevraagd en al snel hadden we Live Earth op het beeld staan. Ik heb kaartjes gekocht en ben daarna naar het werk gegaan.

Na het werk ben ik naar Bernd zijn appartement gaan kijken in Mizuhodai. We hadden op het station afgesproken. Toen we elkaar gevonden hebben zijn we eerst wat gaan shoppen. Bij de 100 yen shop hadden we eindelijk de wakaba tekens gevonden.

Dit is een afbeelding op een magneet die je op je auto moet plakken als je je rijbewijs nog minder dan een jaar hebt. Je hebt ook nog een andere voor oudere mensen. Ik vond het wel een tof souvenier dus ik heb er 3 voor de beginnende bestuurder meegenomen. Later wou ik eigenlijk ook die voor de oudjes maar die koop ik dan een andere keer wel weer.

Na het shoppen zijn we naar het appartement gelopen. Het appartement ziet er net uit als een klein centerparcs huisje. Alles zit op elkaar gepropt en je hebt net 2 pitjes om op te koken. Ik snap niet hoe Japanners in zo'n klein ding kunnen leven maar goed.

We hebben wat sandwiches gemaakt die overigens best goed smaakte en daarna zijn we film gaan kijken. Ik had deze week Battle Royale gedownload dus die zijn we maar gaan kijken. De film gaat over 40 schoolkinderen die op een onbewoont eiland gedumpt worden en elk krijgt een wapen in zijn handen gepropt. Binnen 3 dagen moet er nog 1 iemand over zijn en die mag dan blijven leven :o .

Een geniaal concept dus met van tijd tot tijd echt typische Japanse dingen die het helemaal geweldig maken. De introductie video die getoond werd bijvoorbeeld is exact zoals alle andere introductie films zijn die je hier in Japan tegen zult komen.

Na de film hebben we nog even gepraat en daarna was het tijd voor mij om weer naar huis te gaan want ik wou niet de laatste trein missen :) .

22 Jun 2007 19:08 door Roy, 0 reactie(s)

Planning

Volgende week is mijn laatste werk week en daarna kan ik nog een maand in Japan verblijven. Ik denk dat ik deze maand gewoon vol ga maken en op de laatste dag terug zal gaan. Natuurlijk moet ik wel het een en ander gaan plannen.

Om te beginnen mag ik nog maar 2 weken na het einde van het contract in de dormitory blijven wonen. Daarna zal ik dus een andere verblijfplaats moeten zoeken. Begrijpenlijk maar wel irritant.

Dit weekend gaat er in iedergeval als volgt uit zien. Vrijdag ga ik film kijken. Zaterdag is er een afscheidsfeest van Mael (Fransman) en Chong (Duiter / Chinees) in Yoyogi en zondag ga ik wild water raften met Bernd.

Verder kwam ik er vandaag achter dat er op 7 juli een groot concert / festival gegeven word. Het gaat om het Live Earth festival wat op verschillende plaatsen in de wereld gehouden word om de klimaatverandering onder de aandacht te brengen. Nu boeit mij die klimaatsverandering niet zo maar het feit dat Linkin Park komt maakt een bezoekje aan dit festival wel waard. De andere artiesten heb ik al beluisterd via internet maar dat vond ik toch niet zo heel veel bijzonders. Kaartje ga ik morgen waarschijnlijk kopen. Kosten: 10.000 yen / 60 euro.

Wat staat er nog meer op het programma? 14 juli ga ik als alles goed gaat paragliden. Deze keer word het een tandemvlucht waardoor we dus wel van een hoge berg kunnen afdalen, vet!

De 2 dagen er na staan in het teken van Canyoning en hiking. Dit is een soort van tour opgezet door tokyogaijins.com . De vorige vond ik overdreven duur en echt een tour was het niet maar goed. Hier heb je geen informatie nodig want je bent zelf bezig. Het is nog steeds prijzig met 26.000 yen (160 euro) maar goed je moet er wat voor over hebben. Als ik dit niet zou doen dan zou ik er waarschijnlijk nooit aan toe komen om dit te doen.

Voor de rest wil ik eigenlijk nog wel een weekje naar Hokkaido. Hokkaido is het Noordelijkste eiland van Japan. Wat valt hier te doen? Sapporo is een grote stad waar vast wel iets te doen moet zijn. Verder is het heel erg bergachtig en er is nog veel echte natuur te vinden. Een goede plek om te gaan hiken dus! Een ander voordeel is dat Hokkaido geen regenseizoen kent aluwel dat toch wel voorbij zal zijn als ik daar naar toe vertrek.

Wat moet ik nog allemaal regelen? Ik moet mijn vlucht naar huis verzetten, deze staat nu nog op 8 juli. Ik moet onderdak regelen voor de resterende 2 weken. Ik moet uitzoeken waar ik mijn bagage kan laten want ik ga echt niet alles meeslepen. Vervoer naar Hokkaido zal geregeld moeten worden. Het goedkoopste is de lokale treinen nemen maar dit duurt een dag. Je hebt wel nog shinkansen maar die zijn duurder als vliegen dus ik denk dat we dat laatste maar gaan doen.

Ik ben er over aan het denken om op dus op de dag dat mijn visa verloopt terug te gaan. Waarom? De dag er voor is er een gigantische hanabi (vuurwerk show) in Tokyo, deze duurt meer dan een uur. Het lijkt me wel een mooie afsluiting van 6 maanden Japan. Ik denk dat ik met pijn in mijn hart dit land zal moeten gaan verlaten maar ik zal echt terug moeten helaas.

20 Jun 2007 17:17 door Roy, 2 reactie(s)

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16