Amsterdam: 14:10, Tokyo: 21:10

Live Earth

Vandaag op 07-07-07 was het tijd voor Live Earth! Concerten voor een verbetering van het klimaat. Op verschillende plaatsen in de wereld zijn concerten gehouden om aandacht te vragen voor het probleem van de klimaats verandering. Het belangrijkste blijft natuurlijk de muziek want daar betaal je voor ^_^ .

s'Morgens vroeg ben ik met Tobias naar de Makuhari Messe hal gegaan welke zich in Chiba, Tokyo bevind. Hier ligt ook Disney Land in de buurt. De trein reis er naar toe was een beetje verwarrend omdat er 2 stations zijn met de zelfde naam en juist daar moesten we overstappen. Of het is een station en de trein stopt er 2x of zo? Nou ja we zijn er gekomen!

Daar aangekomen zijn we in de rij gaan staan waar alle Japanners stonden. We hadden gelijk maar wat alcohol genuttigd om al een beetje in de sfeer te komen. Na 5 minuten kwamen Jan en zijn vriendin er aan lopen en vertelde ons dat deze rij er stond om kaartjes te komen en die hadden we natuurlijk al :) .

We hebben toen een locker gezocht om onze spullen in te frotten en zijn daarna naar binnen gegaan. Toen we binnen kwamen stond RIZE (YouTube) te spelen. Een Japanse band die wel redelijke goeie muziek maakte zo bleek. Het was een soort rock band dus dat vond ik wel leuk ^_^ .

Daarna zijn we naar de eet / drink hal gegaan omdat ik een T-shirt wou hebben maar die waren toen al uitverkocht... Hoe slecht is dat. Ik zag ook bijna niemand met een T-shirt rond lopen dus volgensmij hebben ze er maar 100 gemaakt of zo :( . Erg jammer maar goed...

Volgens hebben we naar Ayaka en Ai Otsuka (YouTube) gekeken. Dit zijn 2 J-pop artiesten. De eerste maakt hele rustige maar mooie muziek en de 2de is zo'n beetje het zelfde maar dan met wat meer pit. Het is eens iets anders maar het was wel leuk om naar te luisteren.

Daarna kwam AI welke een beetje hip hop / RnB muziek maakte maar dan in een J-pop jasje. Niet mijn ding maar toch wel naar gekeken. Het was gelukkig geen echte RnB dus het viel opzich nog wel mee.

Vervolgens kwam Xzibit (YouTube). Xzibit stond niet op de planning dus dit was een surprise act. Die hele gangster rap muziek is al helemaal niet mijn ding maar ik herkende toch nog wat nummers die ik vroeger ooit eens op de radio voorbij heb zien komen.

Na Xzibit stonden we behoorlijk vooraan waar het vreselijk warm was en iederen stond er te duwen. Niet echt comfortabel dus. Toen kwam Abingdon Boys School (YouTube). Dit was een soort van rock / punk / emo band. Ik weet niet precies hoe ik het moet noemen maar het klonk wel aardig. Na het concert ben ik terug naar achter gelopen omdat ik het niet meer vol kon houden daar vooraan. De hitte en het vocht te kort werdt me te veel.

Ik ben een eind van het podium af gaan zitten waar ik van Cocco genoten heb. Deze Japanse artieste speelde gitaar en zong daarbij. Een oudere man begeleide haar met nog een andere gitaar en zo maakte ze muziek. Het was hele rustige muziek maar wel leuk om te horen en zo kon ik mooi even bij komen.

En dat was wel nodig want daarna kwam... LINKIN PARK!!! (YouTube) Hier heb ik de gehele dag naar uit gekeken. Mijn helden van vroeger nu live in Tokyo. Dat moest ik gewoon zien. Ik kan er niet veel anders van zeggen dan dat ze tering goed waren. Na de eerste 2 nummers werd het concert stop gelegt omdat door al het geduw van de grote mensen massa de barrieres waren verschoven ^_^ . Het duurde een 15 minuten voordat men weer verder ging.

Daarna werden wat langzamere nummers gespeeld zoals Somewhere I Belong en No More Sorrow. Natuurlijk speelden ze ook alle classics zoals In the end, numb, breaking the habbit en somewhere I belong. In tegenstelling tot de andere bands die maar 30 minuten speelden heeft Linkin Park zeker een dik uur vol gespeeld waar ik wel erg blij mee was!

De complete setlist:
- One Step Closer
- Lying From You
- Somewhere I Belong
- No More Sorrow
- Papercut
- From The Inside
- Numb
- Push Me Away
- Breaking The Habit
- Crawling
- In The End
- Bleed it out
- The Little Things Give You Away
- What Ive Done
- Faint

Vervolgens waren we natuurlijk uitgeput en toen zijn we wat gaan drinken. We hebben de volgende artiest (Kumi Koda) gemist helaas maar daarna zijn we Rihanna (YouTube) gaan kijken. Ik dacht dat dit ook J-pop zou zijn maar het bleek een of andere Amerikaanse hip hop RnB groep te zijn.

Alweer niet echt mijn ding en ik heb het met weinig belangstelling afgekeken. Toen Rihanna voorbij was was Live Earth Tokyo afgelopen. Na nog een groepsfoto gemaakt te hebben zijn we zo snel mogelijk weer naar huis te gaan om te gaan slapen want we waren allemaal wel erg uitgeput.

De conclusie van dit alles is dat het Live Earth festival het geld meer dan waard is geweest. Ik heb de unieke kans gehad om verschillende J-pop artiesten te zien wat een mooie culturele ervaring is. En natuurlijk heb ik natuurlijk ook Linkin Park gezien die echt geweldig waren!

8 Jul 2007 06:17 door Roy, 1 reactie(s)

Yokohama

Gister ben ik naar Yokohama gegaan. Het was een behoorlijk stuk met de trein reizen om er te komen (2.5 uur) maar dat was het wel waard.

In Yokohama aangekomen ben ik als eerste naar China town gelopen. Hier is Yokohama onder andere beroemt om omdat het de grootste China town in Japan is. Zoals te verwachten waren er veel Chinese restaurants en winkeltjes. Er was ook nog een tempel die er wel leuk uit zag. Ik had eigenlijk meer van China town verwacht maar het was evengoed leuk om er even doorheen te lopen.

Na China town ben ik opzoek gegaan naar het foreigners cemetery wat ook mooi zou moeten zijn. Ik heb een hele tijd gezocht maar niks gevonden dus toen ben ik maar naar het Yamashita Park gelopen. Dit is een park dat direct aan de haven ligt met een uizicht over Tokyo Bay.

Het uitzich was prachtig, mede dankzij het mooie weer. Vanuit dit park had je ook een uitzicht op de Yokohama Landmark Tower en nog wat moderne gebouwen. Vanuit het park ben ik naar het dichtsbijzijnde station gelopen om de trein te pakken naar Minato-Mirai. Vandaar uit kon je gemakkelijk bij de Landmark Tower komen.

Deze toren bevat naast een gigantisch winkelcentrum ook een observatie verdieping. Om daar te komen moet je eena snelste lift ter wereld nemen. Deze gaat vrolijk met een snelheid van 750m per minuut omhoog. De verdiepingen vliegen echt voorbij, niet normaal ^_^ . Van boven heb je een prachtig uitzicht over de haven en een mini pretpark. Tevens kun je natuurlijk ook de rest van de stad bekijken.

Toen ik hier wat foto's gemaakt heb en van het uitzicht genomen heb ben ik op zoek gegaan naar een izakaya maar die kon ik niet vinden... Toen maar wat ramen met gyoza gegeten en daarna weer terug naar het park te gaan waar ik eerder was om wat foto's in het donker te maken.

Daarna ben ik weer terug gegaan naar de landmark tower om de stad nu in het donker te zien. Overdag vond ik het eigenlijk mooier maar goed, het uitzicht was wederom mooi.

Omdat het al laat was heb ik de trein terug naar Higashimatsuyama gepakt en daarna ben ik vroeg naar bed gegaan. Yokohama was er mooi en modern in tegenstelling tot de rest van Japan wat vaker minder modern en schoon is. Met schoon bedoel ik dan slecht onderhouden gebouwen. Schoon is het overal wel.

7 Jul 2007 18:43 door Roy, 0 reactie(s)

Verveling

De titel spreekt voor zich... Ik heb me de afgelopen dagen een beetje verveeld. Elke morgen heb ik geen enkel idee waar ik naar toe zou moeten en om een uur of 12 besluit ik dan toch altijd maar weer naar Tokyo te gaan om daar volgens ter plekken nog maar een of andere activiteit te zoeken.

Hoe komt dat? Ik ben natuurlijk helemaal alleen in Tokyo want de rest van de mensen die ik ken moeten allemaal werken en je hebt na 5 maanden eigenlijk alle grote attracties wel gezien. Dan word het dus al iets lastiger om ergens wat interresants te doen. Ik heb toch nog wat leuke dingen gedaan in de afgelopen 3 dagen.

Maandag
Maandag begon dat vervelen eigenlijk al. Ik heb die dag niet veel gedaan anders dan mijn kamer opgeruimt en wat inkopen gedaan. Ik heb bij de 100 yen shop nog wat eetstokjes gehaald om als souvenier mee te nemen. Bij de Hard Off ben ik ook nog even naar binnen gelopen. Dit is een 2de hands winkel waar ze echt troep verkopen. Computers van 10 jaar geleden die je voor 10 euro mee kunt nemen en zo ^_^

In een van de plastic boxen waar overal electronica onderdelen en zo inzaten kwam ik wel nog iets vets tegen. Demonstratie modellen van mobiele telefoons. Oude modellen van 3 / 4 jaar geleden kon je daar voor 300 ~ 500 yen meenemen. Gelijk maar 2 gekocht dus want dat vond ik wel grappig. Je kunt er dus totaal niks mee want het scherm is een papieren afbeelding maar verder is het ding wel orgineel.

Ik ben er toen ook al gelijk achter gekomen dat ik nooit een telefoon met zo'n klapscherm moet kopen. Ik heb alleen die dag al een paar honderd keer met dat klepje lopen spelen :-/ .

Dinsdag
Dinsdag ben ik maar naar Akihabara gegaan om daar wat doelloos rond te lopen. Ik heb nog een USB-hub gevonden die ik eigenlijk 5 maanden geleden al wou hebben. Nu kan ik tenminste alles tegelijk aan mijn laptop aansluiten. Verder ben ik nog wat anime winkeltjes binnen gelopen en daar heb ik me weer verbaast aan de gigantische hoeveelheid merchandise.

De anime / manga characters zien er echt geweldig mooi uit en het is eigenlijk jammer dat het bij ons nog niet zo geweldig groot is. Ik kijk eigenlijk bijna nooit anime en manga lezen al helemaal niet maar het heeft toch wel iets. De tekenstijl is gewoon heel uniek en mooi.

Toen ik Akihabara gezien had ben ik naar Shinjuku vertrokken. Toen ik in de trein zat zag ik al die gebouwen die op een hoop gepropt staan, het typische beeld van Tokyo. Het vreemde is alleen dat ik daar nog nooit echt rondgelopen heb. Je komt alleen op de grote plaatsen want op andere plaatsen is niet zo heel veel te doen.

Toen de trein stopte bij het volgende station ben ik spontaan uit de trein gesprongen en ben ik compleet willekeurig straatjes in gaan lopen om te kijken hoe de Japanners nu eigenlijk leven. Het was best interresant om te zien dat achter de flatgebouwen etc alles er toch iets minder mooi uit ziet. Het is wel typisch Japans en het zag er zo uit zoals ik het verwacht had.

Natuurlijk heb ik daar ook aardig wat foto's gemaakt en dan zie je de Japanners die je passeren echt zo kijken van "wat moet die gaijin hier nou weer met zijn camera". Maar goed niks van aantrekken ^_~ .

Daarna ben ik volgensmij weer terug naar Higashimatsuyama gegaan om wat te eten en een film te kijken.

Woensdag
Woensdag, regen dag... Het regende dus de gehele dag. Als het regent is het wel meer miezerregen als regen maar het blijft vervelend. Ik heb om een uur of 12 maar besloten om naar Ebisu te gaan omdat daar het Tokyo Metropolitan Museum of Photography ligt. Er waren 2 exibities dus ik heb voor beiden een kaartje gekocht.

De eerste ging over World Press Photo. Er zaten wel mooie foto's tussen maar omdat het press foto's zijn was er ook veel leed te zien en natuurlijk oorlog. Er zaten overigens ook wat foto's tussen van een Nederlander die voor Dagblad de Limburger werkte! Hoe appart is dat.

De andere exibitie ging over Heroes and Heroines. Hier vond je voornamelijk foto's van Japanse beroemdheden wat mij dus vrij weinig zei. Veel porttret foto's natuurlijk welke allemaal in zwart wit waren. Er stond nog een mooie foto van Clint Eastwood tussen.

Daarna ben ik nog naar Ikebukuro gegaan om de Tokyu Hands weer eens te bezoeken. Daar heb ik nog wat souveniertjes gekocht die overigens wel erg duur waren maar goed, je moet er wat voor over hebben.

s'Avonds heb ik The Fast and The Furious: Tokyo Drift gekeken. Film was wel redelijk maar wat het vooral leuk maakte was de herkenning. Narita, Shibuya, Shinjuku! Wel jammer dat ze het tegen het einde aan weer zo lekker Amerikaans moeten maken door met zo'n dikke chevy of wat het ook was aan te komen zetten. Met zo'n ding wil je gewoon niet door Japan rijden maar goed.

Donderdag
Vandaag ben ik naar Shinjuku gegaan om daar het JNTO informatie centrum te gaan bezoeken. Daar heb ik een hoop folders en flyers meegenomen over dingen die ik nog kan doen in Tokyo. Ik kan dus weer een paar dagen vooruit!

Daarna ben ik Shinjuku in gelopen. Het was prachtig weer, aluwel het erg warm was. Ik heb door het wolkenkrabber gebied gelopen en daar heb ik nog eens een helehoop foto's gemaakt. Ik had nog niet eerder echt de tijd ervoor genomen om dit gebied wat beter te bekijken.

Overigens stikte het er wel van de zwervers, vooral in het park. Het is er mooi rustig en er is schaduw dus als ik dakloos was was zou ik ook daar gaan zitten daar niet van. Het is overigens toch wel vreemd hoe het kan dat die mensen op de straat leven. Het zijn geen verslaafden zoals bij ons vaak het geval is maar gewoon normale mensen. Er is zoveel rijkdom hier in de stad en deze mensen hebben gewoon niks. Je zou toch zeggen dat die mensen makkelijk geholpen kunnen worden...

5 Jul 2007 17:09 door Roy, 0 reactie(s)

Harajuku

Vanmorgen heb ik niks uitgevreten. Lekker laat opgestaan en om 1 uur heb ik samen met Christian de trein aar Harajuku gepakt.Christian wou wat kleren kopen en het was uitverkoop. Ik had niks te doen dus ik ben maar mee gegaan.

In Harajuku stikt het van de alternatieve winkeltjes. Dit is de plaats om al die rare gothic lolita zooi te kopen. Er hangen ook best vette outfits tussen maar die kun je eigenlijk alleen hier dragen.

Christian had nog een shirt gevonden wat er wel redelijk uitzag en toen zijn we naar het Yoyogipark gelopen om daar wat te relaxten. We hebben naar wat bands geluisterd en even in het park gezeten.

Daarna zijn we naar Ikebukuro gegaan om Andreas te ontmoeten en wat te gaan eten. We zijn bij Mos Burger gaan eten welke Japanse hamburgers serveert. Het smaakte natuurlijk 10x beter als die troep die ze je bij de Mac voeren en het was niet eens zo gek veel duurder. Een aanrader dus!

Daarna zijn we naar de west uitgang gelopen om iets vreemds te bekijken. Andreas zei dat daar altijd Japanners stonden die elke vrouw die alleen loopt uit drinken vragen. Daarna gaan ze naar een karaoke bar gaan en vervolgens naar een hotel...

Bij de west exit aangekomen bleek het dus inderdaad waar te zijn. Er stonden een stuk of 4 gasten die telkens alleen lopende vrouwen lastig vielen. Blijkbaar moet het toch werken want anders stonden ze er niet. Daarna besloten we dat het alweer laat genoeg was. De andere moeten morgen weer gewoon werken dus die wouden wat vroeger naar bed.

In de avond heb ik een planning gemaakt over hoe ik mijn laatste maand nu een beetje in ga plannen. Ik ben er over aan het denken om een aantal dagen naar Seoel (Zuid Korea) te gaan om daarna weer terug te gaan naar Japan. Op die manier kan ik Japan weer met een touristen visum binnen komen waardoor ik er weer max. 90 dagen zou mogen blijven. Zo zou mijn visum probleem dus opgelost moeten zijn.

1 Jul 2007 19:38 door Roy, 1 reactie(s)

Destiny Vol. 6

Vanmorgen ben ik laat opgestaan vervolgens rustig gaan douchen en wat niks gedaan omdat ik geen enkel idee had waar ik heen wou gaan. Na wat op internet gezocht te hebben voor een degelijk concert kwam ik een band tegen die wel redelijk klonk. Tegen een uur of 3 heb ik toen maar besloten om naar Akihabara te gaan en vervolgens naar Shinjuku.

Eenmaal in Ikebukuro kwam ik er achter dat ik eigenlijk nog te weinig tijd had om naar Akihabara te gaan dus toen ben ik naar de Bic Camera gegaan om voor een nieuwe MP3 speler te zoeken. Mijn oog was al gevallen op de Zen vision:M die Vincent nu ondertussen ook al heeft... ^_^ . Ik heb even met het ding gespeeld maar ik had niet genoeg geld bij dus ik heb hem nog even laten liggen. Ik moest wel zeggen dat ik de bediening van de I-Pod toch iets logisher / makkelijker vind maar goed het blijft een Apple product...

Daarna ben ik nog naar de Starbucks gelopen om daar een Matcha Latte te drinken. Bij de Starbucks zaten verschillende schoolkinderen hun huiswerk te maken. Ik vermoed dat ze er thuis geen plaats voor hebben of zo want ze zaten er allemaal individueel. Het was niet zo dat ze daar met een stel vrienden afsproken.

Vervolgens ben ik naar Shinjuku gereden en daar heb ik nog 5 minuten nagedacht of ik nu wel of niet moest gaan. Ik had eigenlijk totaal nergens zin in behalve terug naar bed te gaan of in iedergeval niks te doen. Ik heb toch maar door gezet en ben naar het live house gelopen waar de band samen met 2 andere zou gaan spelen.

Ik had de tijd niet opgeschreven dus ik dacht dat het om 5 begon maar dat bleek 6 te zijn. Nu was dat niet zo'n probleem want ik wou eigenlijk nog eten dus ik ben aan Mac Donalds gaan zoeken omdat ik voor de verandering eens geen zin had in ramen.

Om 6 uur weer naar binnen gelopen in het underground clubje. Het live house heet Anti-Knock en het bevind zich in een kelder. De zaal is klein en de hallen hangen compleet vol met flyers van concerten en festivals wat wel tof is. Zelfs de wc hing er compleet vol mee.

De eerste band die ging spelen was Metal Safari. Deze had ik op internet gezien en ze waren best goed. Ze speelden ook nog aardig wat cover songs. Zo heb ik Walk van Pantera voorbij horen komen en ook nog verschillende nummers van... Arch Enemy!!!! Dat was dus wel vet ^_^ .

Tijdens de pauze zetten ze een CD van Judas Priest op wat natuurlijk ook nooit verkeerd is. Verder kwam er toen een westering de zaal in gelopen met een dikke DSLR . Omdat het niet zo druk was en het moshen mee viel heb ik de mijne ook maar uit het kluisje gehaald om me eens voor het eerst op concert photografie te storten.

De 2de band van de avond was Survive. Nog voordat de band het podium betreden had begon er een Japanner tegen te me te praten. Of ik de band kende en waar ik vandaan kwam. Aah Holland! "I have been to Amsterdam". Zeker de funny cigarettes gerookt of niet? Ja hoor ^_^ . Al die touristen die ik tegen kom zijn naar Adam geweest en hebben een joint gerookt. De bandleden waren overigens zijn vrienden.

Survive speelde best goed en ik heb aardig wat foto's kunnen maken. Ze speelden ook nog Whiplash van Metallica wat wel tof was. Toch nog een nummer dat je mee kan blehren!

Toen het podium weer eens opnieuw opgezet moest worden voor de volgende tent kwam ik diezelfde Japanner weer tegen. Hij had voor mij 3 badges en de flyer van het concert van vandaag. Daar was ik natuurlijk erg blij mee. Japanners zijn zo vriendelijk!

De laatste band heette Gallows the Villain en deze was niet zo geweldig. De zanger schreeuwde zich dood maar de microfoon stond te zacht dus je hoorde hem amper. Het gitaar en bass volk stond te ver naar achter waardoor je daar ook geen fatsoenlijke foto van kon maken. De muziek zelf was ook niet van zo'n hoogstaande kwaliteit maar ik heb ze we lnog afgekeken. Gelukkig speelden ze maar 30 minuten of zo ^_^ .

Daarna weer terug naar huis met de een na laatste trein. Vervolgens ben ik mijn weblog dus gaan updaten en het is nu weer kwart voor 3... Nou ja ik heb tijd genoeg om uit te slapen! Ik was overigens best verbaast over de kwaliteit van de foto's. ISO800 + flits werkte best goed! Die Fuji is echt een geweldige camera. Ik ben er nog altijd erg blij mee.

30 Jun 2007 19:44 door Roy, 1 reactie(s)

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16