Amsterdam: 13:55, Tokyo: 20:55

Goede zin

Gister had ik weinig zin om te bloggen dus dat zal ik vandaag dan maar even doen. Maandag heb ik mijn hanko aangevraagd. Een hanko is een persoonlijke stempel waarmee je documenten kan ondertekenen. Tevens heb ik me dus als vreemdeling geregistreerd. Ik heb nu nu een tijdelijk velletje papier en over 3 weken krijg ik als het goed is een pasje. Dat was gister eigenlijk want verder is er weinig bijzonders gebeurt.

Vandaag heb ik natuurlijk weer gewoon moeten werken. Ik heb me vandaag eens zinnig gemaakt om alvast wat dingen te bouwen die ik toch zeer waarschijnlijk nodig ga hebben. Ik moet nog 1 of 2 dagen wachten (lees: zelfstudie) op de specificaties van het te bouwen product en dan kan ik een planning gaan maken etc. Maar goed ik heb vandaag toch weer aardig wat bij geleerd.

Op de weg naar huis heb ik tegenwoordig altijd muziek op staan en omdat ik me gedurende de dag zinnig bezig ben geweest had ik best goeie zin. Ik had eigenlijk ook wel weer zin om eens lekker met de auto te scheuren maar dat gaat moeilijk hier zonder rijbewijs en auto :( . Ik kan men rijbewijs wel aanvragen voor hier. Als ik dat wil moet ik een paar kopietjes inleveren en dan moet het vertaald worden naar het Japans en dan mag ik er mee rijden.

6 Feb 2007 14:03 door Roy, 3 reactie(s)

Wandelen

Vandaag ben ik weer richting de shrine gelopen. Toen ik verder ging kijken kwam een plattegrond tegen met wandelroutes. Op de kaart stonden ook nog allemaal tempeltjes aangegeven dus dat leek me wel leuk. Toen ben ik gaan lopen door het heuvelachtige gebied daar. De tempeltjes die ik tegen kwam waren niet erg indrukwekkend en er was ook weinig te zien helaas. Ik heb wel nog een paar foto's genomen natuurlijk.

Het waaide opzich wel redelijk hard hier en echt super warm was het ook niet dus op een gegeven moment had ik er wel genoeg van en toen ik een randweg tegen kwam die ik een keer eerder gekruist was ben ik die af gaan lopen. Helaas was ik zo stom om dat kruispunt waar ik af moest slaan niet te zien en toen ben ik dus veel te ver door gelopen.

Met het terug lopen had ik de wind vol van voren dus dat maakte het allemaal alweer een stuk minder plezierig. Toen ik de kruising weer gevonden had was ik blij dat ik nog maar een stukje hoefde te lopen want ik had al pijn aan mijn voeten en door die wind voelde ik me ook niet zo heel lekker meer.

s'Avonds hebben we bij een restaurantje hier in de buurt wat gegeten. Sinds een week eens iets niet Japans en dat was wel lekker. Daarna heb ik nog een aflevering van een nieuwe serie gekeken die ik ga volgen en dat was het wel zo'n beetje.

Morgen krijg ik mijn bankrekening en ga ik me als vreemdeling registeren.

4 Feb 2007 14:31 door Roy, 1 reactie(s)

Shrine

Vanmorgen werdt ik wakker met de gedachte om de buurt hier een beetje te gaan verkennen en inkopen te gaan doen. Daar had ik natuurlijk weinig zin in dus om een uur of 12 heb ik me maar opgepakt en ben ik wat rond gaan wandelen. Al snel had ik een winkel gevonden maar die liet ik nog maar even links liggen. Ik heb nog een heel stuk verder door gelopen om een indruk te krijgen van de stad.

De stad is eigenlijk heel industrieel. Attans zo ziet het er uit. Veel vuil en smerigheid op de industriele manier. Je komt dus regelmatig verroeste en vervallen dingen tegen. Omdat de telefoon of electriciteits kabels boven gronds lopen wordt dat effect versterkt. Je kan het lelijk vinden maar ik vind het op een of andere manier ook wel een beetje aantrekkelijk.

Daarnaast zitten hier in de buurt veel wat meer traditionelere huisjes wat naar mijn mening erg leuk is. De tuinen en bomen hier zien er wel heel erg doods uit. Het gras is ook compleet bruin ipv groen zoals bij ons. Ik vermoed dat dit in de lente compleet op gaat bloeien zodat je echt een mooie sfeer krijgt zo tussen die huisjes en kleine straatjes.

Na een uur rond gelopen te hebben ben ik eerst de 100 yen winkel ingelopen om slippers, tandpasta en eetstokjes te halen. Daarna ben ik nog een supermarkt ingelopen om instant noodles, jam en waspoeder te kopen. Die laatste was overigens niet nodig geweest kwam ik later achter...

Vervolgens heb ik mijn boodschappen op mijn kamer gedumpt en ben ik in de andere richting gaan lopen. Na een hele tijdje lopen zag ik in de verte een mooie berg liggen die binnen loop afstand te bereiken was. Daarna heb ik nog een 20 minuten moeten lopen voordat ik er was.

Eenmaal dichtbij gekomen zag ik vanuit de verte al dat er een tempel (shrine) lag. Een van de dingen die ik in Japan wou doen is deze shrines bezoeken omdat ze zo veel uitstralen. Vaak zijn ze al honderde jaren oud. Ik heb van enkele gelezen dat ze uit het jaar 700 stammen dus dat geeft toch weer iets extra's. Deze tempels zijn compleet gemaakt uit hout wat het helemaal speciaal maakt.

Eenmaal dichtbij gekomen zag ik hoe mooi zo'n tempel is. Bij de ingang stond een bord met wat informatie wat ik niet kon lezen natuurlijk. Links was een ruimte met beeldjes en er stonden wat offers gemaakt door mensen in de form van eten en voorwerpen. Vervolgens kon je rechts een heel klein soort grotje in waar volgensmij boeda beeldjes stonden. Aan al deze beeldjes waren papiertjes gehangen met kaji tekens. Ik vermoed dat het een soort wensen zijn of iets in die richting.

Vervolgens ben ik de berg gaan beklimmen en boven aangekomen stonden er nog enkele stenen met ingegraveerde tekens en enkele paaltjes. Tevens stond er nog een kleiner tempeltje. Omdat de zon al onder aan het gaan was heb ik als een gek rond lopen rennen daar met mijn camera om overal foto's van te maken.

Toen ik boven alles wel gezien had voor vandaag wou ik onder nog een paar foto's maken van de grote tempel. Op de weg naar onder heb ik nog een paar foto's gemaakt van de prachtige helling die achter deze shrine ligt.

Eenmaal onder aangekomen heb ik een trapje genomen naar boven. Ik ging er in eerste instantie van uit dat het alleen een soort van balkon was voor het uitzicht maar daar bleek niks van waar te zijn. Boven vond je een werkelijk prachtige verzameling van Japanse teksten die op hout geschreven waren. Het gehele dak werd er van binnen mee gevuld. Daarnaast was er nog een kant waar nog een offer gedeelte was ingericht.

Dit gedeelte zag er ook prachtig uit. Links en rechts hingen een hele hoop slingers met origami kraanvogels en in het midden een paar doeken en nog wat andere objecten. Het zag er werkelijk prachtig uit.

Links stond een tafeltje met origami papier en uitleg hoe je zelf zo'n vogel kon vouwen. Aangezien ik dit vroeger vaker gedaan heb was dit natuurlijk compleet geen probleem voor mij. Toen ik halverwege was kwam er een man naar boven die even snel een gebed opzegde en daarna weer vertrok.

Nadat deze man vertrokken was kwam ik er achter ik de kraanvogel altijd anders gevouwen had als deze die hier stonden. Toen ik het voorbeeld wat beter aan het bestuderen was kwamen er een man en een vouw naar boven. Volgensmij waren ze ook touristen in dit gebied maar dat weet ik niet zeker.

Ze gingen voor het offer gedeelte staan en werpte een munt naar binnen, vervolgens brachten ze de handen bij elkaar zoals bij de boeda en maria beeldjes en met gesloten ogen en het hoofdje naar onder werd er even snel stil gestaan. Vervolgens gingen beiden ook een kraanvogel vouwen.

Eerst schreven ze iets op het vel papier waarvan ik dacht dat het ook een soort wens zou zijn. Omdat ik nog steeds aan het stoeien was holpen ze mij een beetje, in het Japans natuurlijk. Toen ik aangaf dat ik geen Japans sprak legde de man het mij in gebrekkig Engels uit.

Tevens vroeg hij of ik mijn naam en adres opgeschreven had op het vel papier. Ik antwoorden nee want ik had natuurlijk geen idee wat exact de bedoeling was. Tevens legde de man uit dat het vouwen van een kraanvogel voor hoop staat. Nadat hij dit vertelde wist ik ook direct waar dit symbool voor hoop vandaan komt. hier staat een mooi artikel over het aangrijpende verhaal van een meisje genaamt Sadako Sasaki.

Na het vouwen van de kraanvogel heb ik zelf ook nog een offer gebracht door ook een muntje naar binnen te werpen en even stil te staan. Vervolgens ben ik naar onder gegaan en heb ik de man en vrouw nog bedankt.

Na nog een paar foto's gemaakt te hebben van de buitenkant van de shrine ben ik terug gelopen door de dormitory. Op de terugweg was ik erg geëmotioneerd door de prachtige tempel en de mystiek die er achter verscholen zit. Ik ben echt zo blij dat ik in dit prachtige land terecht gekomen ben. Het opent echt je ogen.

De mensen zijn hier zo anders als bij ons. Ze hebben zo veel respect en vetrouwen in elkaar en dat is gewoon uniek. In Nederland moet je altijd op je spullen letten en zorgen dat je niks waardevols buiten laat staan want het is zo gejat. Hier kun je je tas verliezen en drie uur later terug komen en dan staat deze nog steeds.

Trouwens nog een leuk ding. Bij ons op het werk hebben ze een hele rare wc, hoewel je ze in Japan vaker ziet. Het ziet er uit als een wc zoals bij ons maar dan bevat deze allemaal extra features. Het zitvlak is verwarmd en als je er op gaat zitten gaat er een klein ventilatortje blazen volgensmij. Tevens is er een knop om een vuchtverfrisser te activen. En dan heb je nog het toppunt. Je kunt een straal water inschakelen die je poepert schoon maakt. Het is zelfs mogelijk om 5 verschillende sterktes van deze straal in te stellen. Echt compleet gestoord maar er bestaan ook nog wc's met nog meer functies. Meer over Japanse wc's vind je hier.

Zo dat was het weer voor vandaag. Ik ben er over aan het denken om morgen weer terug te gaan naar de shrine want er waren volgens mij nog wel wat meer dingen om te zien daar in de buurt. En ik moet meer eten gaan kopen want ik heb weer honger en zo super veel eten heb ik nu ook weer niet meer.

ps. Foto's komen er binnen een aantal minuten op te staan hoop ik.

3 Feb 2007 14:15 door Roy, 2 reactie(s)

Feestje

Vandaag heb ik me op het werk weer lopen vervelen. Maandag heb ik een vergadering over wat er nu allemaal ontwikkeld moet gaan worden. Tot nu toe heb ik alleen nog het bestaande programma hoeven te analyseren maar daar ben je na 2 / 3 dagen ook mee klaar en een verdere taak had men nog niet.

Na het werk ben ik direct met een stuk of 10 studenten dus het verjaardagsfeest gaan vieren. Veel mensen daarvan had ik nog nooit eerder gezien. Er blijken hier dus toch nog meer studenten te zijn als ik dacht. Ik heb vooral gepraat met twee studenten uit Slowakije. We hebben in iedergeval afgesproken om een keer naar een plaatsje in de buurt van Ikebukuro te gaan. Elke zondag treden daar een hoop bands op straat op. Zo kun je dus een leuke band uitzoeken en vervolgens concerten gaan plannen!

We gingen naar een restaurant hier in de buurt en bestelde een all you can eat & drink pakket voor 2 uur. Er kwam van allerei eten voorbij. Dit bevatte onder andere salades, kip, mini loempia's en als afsluiter rauwe zeediertjes. Die zeediertjes smaakte trouwens best wel. Ik had verwacht dat 't vreselijk goor zou zijn maar dat viel best mee. Het smaakte ook totaal niet zout of zo. Het wordt dus tijd om eens naar een sushi bar te gaan.

Maandag ga ik me trouwens als alien (vreemdeling) registeren hier want anders mag je niet meer als 3 maanden blijven of iets in die richting. Tevens krijg ik dan ook mijn bankrekening.

Ik ben er verder over aan het denken om mijn ontbijt hier in de dormitory op te zeggen. Ik heb net brood en jam gehaalt voor in het weekend want dan kun je hier zowiezo niet eten en ik denk dat ik dat ook best altijd vol kan houden. Lekker hollands dus. Dan heb ik nog maar twee in plaats van drie keer per dag rijst. s'Morgens heb je daar zowiezo totaal geen zin in.

2 Feb 2007 17:14 door Roy, 3 reactie(s)

Bijna weekend

Pfff, de week is bijna voorbij gelukkig. Je wordt het wel een beetje moe. Elke dag eten, werken, eten no meer werken, eten, even wat internetten of iets dergelijks en dan gaan slapen. En dan heb je ook nog last van die stomme jetlag. Zo halverwege de dag val je echt bijna in slaap en heb je echt moeite met wakker blijven.

Maar goed het is bijna weekend en ik heb net van 2 studenten hier gehoord dat er morgen een verjaardagsfeest is van weer een andere student hier dus dat is mooi. Dan kan ik al gelijk de mensen hier wat beter leren kennen en krijg ik ook metteen wat van de stad hier te zien.

Na het feest gingen nog een aantal studenten richting Tokyo had ik vernomen maar ik denk dat ik dat maar laat zitten. Ik moet eerst nog wat inkopen gaan doen. Wat eten kopen want in 't weekend koken ze hier niet, een paar slippers en misschien nog wat handige zooi wat ik tegen kom. Ooh en volgensmij waspoeder of zo. Ik meen in ieder geval dat je dat ook zelf moest regelen.

Morgen beloofd in ieder geval al een mooie dag te worden. Omdat ik direct na 't werk naar dat feest ga zal ik mijn camera maar weer op mijn kamer laten liggen denk ik want ik heb vrij weinig zin om dat ding overal mee naar toe te slepen. Anders had ik nog wel wat foto's geschoten op de weg van de dormitory naar het werk. Maar misschien neem ik em ook wel mee wie weet.

1 Feb 2007 14:27 door Roy, 1 reactie(s)

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16