Amsterdam: 15:12, Tokyo: 22:12

Fiets

Deze morgen begon lekker slecht. Mijn wekker ging niet af waardoor ik een half uur te laat op mijn werk kwam. Toen ik hier kwam 2 weken geleden was de batterij ook al leeg en ik heb er toen een nieuwe in geduwt. Ik ben dus opzoek naar een nieuwe met een draadje naar het stopcontact want dit ding werkt echt niet.

Vandaag heb ik een fiets gekocht voor 3.000 yen (19 euro). Het is een 2de handsje zonder versnellingen en het heeft voor een lamp. Achterlampen doen ze hier in Japan niet aan. Heel vreemd maar ach.

Tevens heb ik nog een aanbod gekregen voor een mobiele telefoon voor 3.000 yen dus ik denk dat ik me die ook maar aanschaf. Een mobieltje is toch wel handig om te communiceren met de andere studenten hier.

Verder heb ik nog de kans om gratis een tent te krijgen. Ik ben er nog niet aan uit of ik die moet nemen of niet. De enige reden waarvoor ik hem zou willen is voor een festival maar die zijn hier in Japan in augustus en september en dan ben ik alweer in Nederland...

Nou dat was het eigenlijk wel weer voor vandaag. Mijn internet doet het sinds 2 dagen niet meer dus daar baal ik wel van. Morgen eens even kijken of ik in Shiki niet ergens een UTP kabel kan kopen dan kan ik bij een student die langs mij woont internet aftappen.

13 Feb 2007 04:41 door Roy, 1 reactie(s)

Akihabara

Zondag ben ik naar Akihabara geweest om een externe hardeschijf te gaan kopen. Ik had zaterdag 1.5GB aan foto's en filmpjes gemaakt en toen zat mijn hardeschijf een beetje vol vandaar.

Omdat ik bijna geen geld meer had en al helemaal niet voor mijn hardeschrijf ben ik geld gaan pinnen. Ik had gelezen dat de automaten in het Engels zouden zijn. Nou niet dus... Maar gelukkig zijn Japanners best hulpzaam dus samen met een Japanse vrouw heb ik 40.000 yen uit de muur kunnen trekken.

Vervolgens ben ik met de trein weer naar Tokyo gegaan en ik was vreselijk moe omdat ik de nacht er voor maar 4 uur geslapen had dus ik heb in de trein 1.5 uur geslapen. 1 uur naar Tokyo en dan nog een half uur of iets in die richting naar Akihabara.

Japanners slapen trouwens allemaal in de trein. Je zit ze echt allemaal met hun hoofdje naar onder en de oogjes toe in de trein zitten of staan. Of ze zitten met hun mobiele telefoon te spelen dat kan ook nog.

Maar goed Akihabara, de plaats voor otaku's (geeks / nerds). Ik heb er wat rondgelopen en een hoop winkels bezocht. Super groot vond ik het niet maar ik heb wellicht ook lang niet alles gezien. Wat betreft de winkels is het inderdaad alleen maar electronica en anime / manga winkels.

Als eerste kom je echt heel veel zaken die foto camera's, mobiele telefoons en laptops verkopen. Ik heb mijn eigen camera ook nog een aantal keren zien staan daar.

Verder zijn er dus nog een hoop winkels die anime / manga dingen verkopen. Je hebt ook winkels met bijna alleen maar perverse manga boekjes en zo. Echt heel grappig. Maar die dingen zijn volgensmij best normaal hier. Ik heb in de trein wel eens vaker mensen die dingen gewoon zien lezen.

Daarnaast heb je ook nog een aantal winkels die action figures verkopen. Naja action figures. Gewoon van die standbeeldjes zoals je hier ook hebt. Ze zijn net als hier tering duur. Net als de manga hebben ze hier ook een hoop beeldjes van naakte vrouwen in vreemde standjes.

Ik zou echt niet weten waarom je daar in hemelsnaam zoveel geld aan uit wilt geven maar goed. De perverse manga boekjes kan ik nog wel inkomen die zijn volgensmij niet zo duur en het ziet er wel grappig uit. Misschien dat ik me er ook nog een keer eentje koop om eens te zien waar die Japanners zich mee vermaken.

Maar goed ik was op zoek naar een hardeschijf. PC onderdelen / accesoires vond ik maar moeilijk te vinden tot ik een soort Media markt tegen kwam. Met de nadruk op soort. In vergelijking met de Media Markt in Eindhoven. Deze had 6 verdiepingen in tegenstelling tot 3 en elke verdieping was zeker 2 keer zo groot. Het was er ook echt druk en het was zo vreselijk groot.

Na een tijdje zoeken kwam ik bij de hardeschijven terecht. Daar heb ik me een leuke uitgezocht voor 18.000 yen (100 euro). Het is er eentje van 120GB dus daar past wel wat op. Daarnaast wou ik nog een USB hub hebben want ik kom USB poorten te kort maar deze was onvindbaar. Het is echt een doolhof daar. Die USB hub koop ik me later nog wel een keer.

Buiten bij het station stonden trouwens nog wat cosplayers, nou ja... het was meer om reclame te maken. Nadat ik daar wat foto's van genomen had heb ik me nog een broodje met curry er in gekocht en toen ben ik weer naar huis gegaan. In de trein heb ik nog geslapen (alweer) en dat was het einde van de dag.

13 Feb 2007 04:39 door Roy, 1 reactie(s)

Shibuya

Vandaag ben ik voor het eerst echt naar Tokyo gegaan. Ik moet vanaf hier een uur in de trein zitten en dan kom je bij een ronde spoorlijn aan die door de belangrijkste wijken rijd. Ik ben toen naar Harajuku gegaan in de hoop om wat Cosplayers tegen te komen. Deze waren nergens te bekennen dus toen ben ik de Meiji shrine gaan bezoeken.

De shrine was opzich wel leuk maar toch minder dan de eerste die ik tegen gekomen ben. Deze was naar mijn mening te touristisch. Er liepen veel westerlingen rond en zo en de locatie was minder mooi. Het lag wel midden tussen de bossen maar het miste de mystieke sfeer.

Er was op dat moment trouwens een trouwerij aan de gang dus er liepen een aantal mensen is traditionele Japanse kleding en dat was wel leuk om te zien. Verder ben ik nog een tuin in gelopen daar waar ik 500 yen voor moest betalen. In de lente / herfst zal het best heel mooi kunnen zijn maar nu was het niet zo heel veel bijzonders naar mijn mening. Zonden van het geld dus.

Daarna had ik het wel zo'n beetje gezien in de buurt dus ik ging op weg naar Shibuya waar we om half 8 afgesproken hadden om uit te gaan eten. Dicht bij de Shrine lag nog een heel mooi groot park genaamt Yoyogi park. Het is echt een park waar je kan joggen, picknicken, wandelen etc.

Het beste van het hele park waren de straat artiesten die hier hun hobby stonden uit te oefenen. Ik heb een tijdje staan kijken naar een jonge gozer die eens soort van mini mixpaneel bij zich had waarmee hij wat muziek maakte en vervolgens ging hij tegelijkertijd allerlei bewegingen maken en een schilderij maken. Het was echt heel mooi om te zien hoe iemand zo in zijn muziek in kon leven. Ik heb later nog een van zijn kunstwerken gekregen dus dat maakt een mooi souvenier.

Het is trouwens echt heel leuk om te zien hoe gek Japanners zijn op fotograferen. Er stonden wel zeker 10 personen met dure spiegelreflex camera's foto's te maken van deze gozer. Het zelfde gold voor de overige straat artiesten trouwens.

Na een tijdje vond ik het wel tijd om richting Shibuya te lopen. Het is een minuut of 15 lopen dus dat is goed te doen. Toen ik bijna bij het station was kwam ik een groot kruispunt tegen waar alle voetgangers tegelijk groen krijgen. Het gevolg is natuurlijk dat iedereen dwars door elkaar de straat over gaat steken. Echt heel uniek om te zien.

Het werd echter nog een heel stuk erger toen ik bij het station aankwam. Het is echt een grote mensen massa daar die allemaal staan te wachten tot het licht groen wordt. Zodra het licht groen wordt steekt echt iedereen tegelijk over en wordt het hele kruispunt overspoelt met mensen. Ik keek echt mijn ogen uit. Zo veel mensen die tegelijk over een kruispunt liepen. Dat kan alleen maar in Tokyo volgensmij.

Na een tijdje in Shibuya rondgelopen te hebben moest ik nog een uur of 3 wachten tot het half 8 was dus toen ben ik maar weer terug gelopen richting de straat artiesten. Daar heb ik nog een dik uur naar een mooie Japanse meid lopen te kijken die op haar gitaar aan het tokkelen was en tegelijkertijd prachtig zong.

Natuurlijk stonden er weer een stuk of 5 Japanners met hun dikke camera foto's te maken en alles te filmen. Aan het einde mocht ze nog allemaal handtekeningen zetten en dergelijke. Het is echt zo raar dat de Japanners echt niks van schaamte voelen als ze constant gefotografeerd worden door 5 man. Als je in Nederland een gebrek aan aandacht hebt moet je daar op straat je hobby uit gaan oefenen ^_^ .

Toen het optreden dus afgelopen was ben ik weer terug naar Shibuya gelopen en heb ik daar nog wat rondgelopen en ik heb tevens nog een Japanse cd gekocht. Ik had op het internet al een paar nummers gehoord en die klonken best goed dus toen ik de cd zag liggen heb ik hem maar meegenomen. In Nederland zal het erg moeilijk zijn om er aan te komen.

Vervolgens heb nog een half uur gewacht bij het Hachiko standbeeld. Tijdens het wachten sprak een oude man mijn ineens aan en vroeg waar ik vandaan kwam. Toen ik hem verteld had dat ik uit Nederland kwam kwam hij aanzetten met een boekje met een of ander godsdienstige spreuk over vrede etc. in alle talen. Nadat hij die opgelezen had ging hij weer weg. Daar was ik opzich wel blij mee, ik verwachte dat hij geld moest hebben of zo.

Ze staan hier ook echt overal met reclame dingen om in je handen te duwen etc. dus wat dat betreft is er weinig verschil tussen Nederland en Japan. Maar goed van de andere kant was het ook wel mooi dat zo iemand toch ook het beste wilt voor de wereld en op die manier mensen aan het denken probeert te zetten.

Toen de andere studenten geariveerd waren zijn we samen naar een steakhouse gegaan en daar heb ik een sparerib ter grote van een half varken naar binnen gewerkt. Het was wel raar om sinds 2 weken weer eens met mes en vork te eten.

Na het eten zijn een aantal studenten nog op stap gegaan en de rest is terug gekeerd naar de dormitory. Ik heb echt heel veel foto's en wat filmpjes geschoten vandaag dus ik moet even de beste uit gaan zoeken en dan komen dan natuurlijk zo snel mogelijk op de website te staan.

10 Feb 2007 17:42 door Roy, 3 reactie(s)

Welcome party!

Vandaag werd een welcome party gevierd voor een Indische meid en voor mij. Eerst zijn we naar een restaurant geweest en daar hebben we lekker gegeten. De Japanners waren al snel dronken dus het was echt heel erg gezellig. Het zijn echt heel grappige mensen als ze dronken zijn.

Daarna zijn we nog naar een karaoke bar gegaan voor een uurtje of zo. Het was echt ongeloofelijk hoeveel nummers ze daar hadden. Zelfs muziek die ik luister hadden ze. Judas Priest - Painkiller, Disturbed, Megadeth, Metallica, Linkin Park, Van Halen, System of a Down zelfs. Echt geweldig gewoon.

Die Japanners konden mijn muziek keuze wat minder respecteren maar ach. Ik heb ook naar hun vage Japanse nummers moeten luisteren ^_^ . Het was een erg geslaagde avond.

Morgen ga ik trouwens naar Tokyo, om precies te zijn Shibuya. Het is een wijk waar je vooral erg veel kan winkelen. Misschien dat ik er een goedkoop horloge ga komen maar ik ga er eigenlijk heen voor sight-seeing. In de avond hebben we dan een diner in Shibuya van een student hier die gaat vertrekken.

Nou ja vertrekken. Hij gaat een week naar Zuid Korea en komt naarna weer terug naar Japan met een touristen visum. Vliegreis was maar 30.000 ongeveer geloof ik wat neer komt op 200 euro of iets in die richting geloof ik. Maar goed morgen dus naar Tokyo!

9 Feb 2007 16:24 door Roy, 1 reactie(s)

Hanko

Deze morgen heb ik mijn hanko mogen ophalen. Daarna was het op naar de bank om een rekening te openen. Over een tijdje krijg ik mijn pasje per post opgestuurd. Vervolgens was het weer werken tot 6 uur, eten en even naar huis bellen.

Omdat er veel studenten hier de komende maand weg gaan heb ik de gelegenheid om 2de hands spullen te kopen voor weinig geld. Ik ben eigenlijk nog op zoek naar een fiets, mobiele telefoon en wellicht wat andere handige spullen wat men kwijt moet.

Nou ja dat was het eigenlijk wel weer voor vandaag. Ik heb wel nog foto's die ik moet bij werken maar daar moet ik nog een keer zin voor maken.

7 Feb 2007 15:02 door Roy, 1 reactie(s)

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16