Amsterdam: 14:22, Tokyo: 21:22

Rainbow Bridge

Gister middag vertrokken we om een uur of 3 om richting Tokyo te vertrekken voor Fatih's Farewell diner. Als eerste zijn we dus naar een dure bar in Shibuya geweest. Deze bar bevond zich op de 52ste verdieping van een of ander gebouw en je had dus een prachtig uitzicht over de gehele stad. Het was wel echt erg duur. Een drankje koste 10 euro en dan had je nog meer ijs als drank. Maar dat was het wel waard. Het uitzicht is geweldig en het was erg gezellig.

Daarna was het tijd voor de all you can eat steak! Onder weg heb ik echt mijn ogen uitgekeken hoe mooi Tokyo wel niet is in het donker. Het is echt niet te beschrijven. Bij het steak restaurant aangekomen namen we plaats bij het raam vanwaar je een prachtig uitzicht had over Tokyo Bay met de Rainbow Bridge. Opnieuw was het uitzicht echt prachtig.

Na 90 minuten vlees zat iedereen wel zo'n beetje vol en toen zijn we weer huiswaards gekeerd. In de trein heb ik nog een hele tijd met Fatih gepraat over van alles en nog wat. Het is echt zo interessant om te horen hoe mensen uit een andere cultuur over bepaalde dingen denken en hoe ze op bepaalde dingen reageren etc.

Ik vind het echt heel erg jammer dat ik niet meer tijd kan doorbrengen met deze gasten. Het is gewoon altijd zo gezellig en leuk. Vandaag ga ik met Fatih en Mustafa richting Tokyo. Hun willen wat inkopen gaan doen en ik wil de Cosplayers wel eens zien. Gelukkig liggen Shibuya en Harajuku dicht bij elkaar dus dat komt mooi uit.

De foto's van dit alles zullen vanavond wel verschijnen denk ik (Japanse tijd).

25 Feb 2007 03:28 door Roy, 1 reactie(s)

Afscheidsfeesten

Deze week staat eigenlijk in het teken van afscheidsfeesten. De meeste Duitse studenten keren weer terug omdat de universiteiten daar weer gaan beginnen. Er zijn al enkele mensen vertrokken en andere zitten nog 1 of 2 weekjes na te genieten.

Gister hadden we een afscheidsfeest in het restaurant waar we ook tijdens het verjaardagsfeest waren van een van de studenten hier. Dit keer zaten we op de boven verdieping met een karaoke apparaat dus dat was weer gezellig. Toen de meeste al aardig wat bier / sake op hadden ging de muziek smaak echter hard achteruit maar het was wel gezellig geweest.

Morgen is er een afscheids etentje van een Turkse student die 2 kamers verder woont. Echt heel aardige gozer en ik vind het wel jammer dat hij komende week ook weg gaat. Maar het word volgensmij wel een mooie dag. Eerst willen we wat gaan drinken in een of ander hoog gebouw zodat we een mooi uitzicht hebben over Tokyo tijdens de zons ondergang en daarna vertrekken we naar een Braziliaans steak house voor een All you can eat feest van 1.5 uur voor 3000 yen meen ik. Dat is dus 18 euro voor anderhalf uur vlees naar binnen werken ^_^ .

Verder heb ik me afgelopen week aangemeld voor Japanse lessen. Eindelijk ga ik deze prachtige taal eens leren. Verder gaat alles zijn gangetje wel. Op het werk gaat het wel goed al weten de Japannertjes af en toe niet exact wat ze willen dus dan maak je wat en dan mag het daarna weer anders...

Maandag krijg ik mijn salaris binnen dus dan kunnen we weer geld uit gaan geven. Waarschijnlijk koop ik me maandag dan gelijk al een kaartje voor Stone Sour. Die komen hier in Tokyo op 25 mei meen ik. Ergens op een vrijdag in iedergeval. En dan ga ik daarna wel in een capsule hotel slapen of zo. Nu alleen nog hopen dat ik nog iemand vind die mee wilt en anders ga ik wel lekker alleen. Ik heb echt zo veel zin in een goed concert :) .

23 Feb 2007 17:06 door Roy, 4 reactie(s)

Inkopen

Vanmorgen werdt ik wakker rond half 10 en ik was nog behoorlijk moe en buiten regende het dus het zag er niet zo goed uit. Ik heb een andere student hier wakker gemaakt en gevraagd of hij nog zin had om mee te gaan naar China town en dat was ook niet het geval. Alleen gaan zag ik ook niet zo zitten dus ik ben maar thuis gebleven. Er was nog een andere student die met een vriend van hem zou gaan maar die is uiteindelijk ook niet gegaan.

Ik heb vandaag mijn kamer opgeruimt. Vervolgens ben ik inkopen gaan doen want ik miste nog wat noodzakelijke dingen. Een bord, een mok, een vork en lepel. Verder nog zeep, shampoo, deodorant etc. want die waren bijna op. Tevens nog wat eten en afwasmiddel en nog eetstokjes van 45cm!

Ik ben ook nog een media winkel binnen geweest waar ze dus boeken, CD's, DVD's en spellen verkochten. Toen ben ik maar weer achter gekomen waarom ik echt maar eens Japans moet leren. Er liggen daar zo veel leuke manga en CD's en films en spellen die je in Europa echt nooit tegen zou komen. Ik had echt zo graag wat van die dingen willen komen maar ik kan het niet lezen / verstaan / begrijpen waardoor je er dus eigenlijk bijna niks aan hebt.

Op zulke momenten zou je echt willen dat je een Japanner was. Zo veel leuke dingen om te lezen / kijken / spelen. Allemaal in die unieke Japanse tekenstijl wat mij erg aanspreekt. Ik had ook nog een DVD gezien van een film die ik eigenlijk ook nog wel wou hebben maar dit is natuurlijk ook een Japanse film en dus alleen in het Japans en dat kan ik weer net niet volgen. Gelukkig is deze wel te koop in Nederland dus die haal ik me daar wel een keer als ik terug ben.

Wel heb ik nog even op de Playstation 3 gespeeld. Dat ding is hier al maanden uit en is de helft goedkoper als dat hij straks in Nederland gaat kosten. Het zag er allemaal wel strak uit maar ik denk niet dat ik hem aan ga schaffen. Misschien als ik nog te veel geld over heb aan het einde van mijn stage hier maar ik denk niet dat dat het geval zal zijn.

S'avonds zijn we nog uit gaan eten bij een Indisch restaurant. Dat is ook metteen de laatste keer voor mij. Het eten is echt heel erg heet dus je zit constant water te drinken wat ik niet echt geweldig vond. Ik had verwacht het het allemaal Nasi en Bami zou zijn maar dat zal dan wel weer Indonesisch zijn en niet Indisch. Waarom lijken die 2 namen ook zo op elkaar?

Ik ben er trouwens nu ook al achter wat ik waarschijnlijk echt ga missen als ik terug ben in Nederland en dat is het Japanse eten. Het kan echt zo lekker zijn hier. Zelf gemaakte noodle soep (dus niet uit zo'n pakje) is echt heerlijk. Tempura is ook om te smullen en zo zijn er nog veel meer dingen die echt zalig zijn. Het ziet er vaak heel raar uit en je hebt geen idee wat je nu aan het eten bent. Het is dus echt een grote verrassing hoe het smaakt. Soms ziet iets er echt erg ranzig uit maar dan blijkt het echt goed te smaken. Het is dus gewoon een kwestie van proberen.

18 Feb 2007 15:23 door Roy, 1 reactie(s)

Shinjuku & Akasaka

Gisteravond had ik nog steeds geen idee waar ik naar toe wou gaan dit weekend. Ik wou naar een of ander klein plaatsje gaan in de middle of nowhere ergens in de bergen maar het leek me beter om dat in de lente / zomer te doen omdat dan alles groeit en bloeit. Ik heb toen uit eindelijk maar voor Shinjuku gekozen, een wolkenkrabber wijk in Tokyo.

Ik heb om 10 uur de trein genomen richting Tokyo. Eenmaal aangekomen in het gigantische station van Shinjuku heb ik de weg naar buiten gevonden na even zoeken. Shinjuku station is trouwens het drukste station in de wereld met 3,22 miljoen reizigers per dag om je maar een idee te geven.

Ik heb de bordjes gevolgt naar het Tokyo Metropolitan Government Building want vanuit daar zou je gratis een prachtig uitzicht hebben over de stad. Dit gebouw is overigens ook het hoogste in Tokyo en je kan gratis naar de 45ste verdieping. Eenmaal boven viel het weer een beetje tegen waardoor het zicht best slecht was helaas. Ik heb wat foto's gemaakt en verder was er niet veel meer te doen dus toen ben ik weer naar buiten gegaan.

Om eerlijk te zijn vond ik die hele wolkenkrabber wijk echt 3x niks. Alleen maar beton, beton en nog meer beton, ooh en glas natuurlijk. Echt bijna nergens een beetje groen en er waren ook niet veel mensen op straat waardoor er echt een vreemde sfeer hing naar mijn mening. Ik had het dus eigenlijk al snel weer gezien daar en toen heb ik nog na lopen denken waar ik nog meer naar toe zou willen gaan.

Ik ben toen naar Akasaka getrokken omdat daar een mooi stukje groen lag en het was 3 stations verder. Toevallig had ik de dag van te voren ook gezien dat daar om dat park het fictionele Tokyo Circuit ligt uit Gran Turismo 3 en 4. Ik heb daar behoorlijk wat rondjes op gemaakt dus ik wou dat zelfde rondje wel eens in het echt lopen.

Eenmaal buiten het station zat ik metteen op het lange rechte stuk en toen ben ik maar mijn rondje gaan maken. Volgens het spel was het een kilometer of 5 dus dat is een leuk stukje lopen. Toen ik rond aan het lopen was kwam ik er achter dat het volgensmij echt een peperdure wijk is. Overal dikke BMW's, dure Japanse auto's, verschillende Prosches en natuurlijk een Ferrari. Verder waren er enorm veel sport accomodaties met onder andere een compleet honkbal stadion.

Ik ben er ook achter gekomen waarom juist deze straten tot een circuit zijn gevormt. Die dure auto's scheurde zelf ook behoorlijk over die wegen daar plus dat ik 2 gigantische gebouwen tegen gekomen ben van Sony Computer Entertainment, volgensmij een hoofdverstiging. Ik denk dat dat laatste de voormakelijkste reden geweest zal zijn.

Het groen wat ik op de kaart zag was van een of ander paleis en daar mocht je natuurlijk weer niet in dus dat viel weer tegen maar goed na dat rondje had ik eigenlijk ook genoeg gelopen en toen ben ik maar weer terug naar huis gegaan.

Vervolgens heb ik noodles naar binnen gewerkt en 10 min er na sprak ik met een student hier af om om 7 uur nog wat te gaan eten. Een zo'n bakje noodles vult ook niet geweldig dus dat kwam wel goed uit. Het was een soort van zelf barbeque restaurant en die studenten waren aan het vertellen over alleen vlees eten en zo dus dat klonk wel goed. Helaas was het duur en kreeg je vreselijk weinig vlees voor.

Maar goed ik had mijn buikje toch nog een beetje kunnen vullen en toen zijn we weer terug naar de dormitory gegaan waar ik nog wat thee gedronken heb bij een Duits / Turkse mede student die ook een redelijk Nederlands kan omdat hij 6 maanden in Nederland gestudeerd heeft. En daarna was het weer uitrusten op mijn kamer. Morgen ga ik waarschijnlijk naar het Chinees nieuwjaar kijken in Yokohama's China town.

17 Feb 2007 17:49 door Roy, 1 reactie(s)

Weekend!

Zo weer een week werken voorbij. Het gaat best goed op 't werk. Mijn begeleider zegt constant dat ik echt vreselijk snel ben dus dat is alleen maar positief. Als ik kijk wat die vorige student gedaan heeft kan ik dit inderdaad vele malen sneller maar hij had dan ook een totaal andere richting van informatica gevolgd waardoor dit eigenlijk allemaal nieuw voor hem was. Voor mij is het puur wat code kloppen en af en toe 5 minuten nadenken over een iets ingewikkeldere constructie. Ik ben benieuwt wat de manager maandag gaat zeggen als hij ziet dat ik zijn programma in 1 week gemaakt heb ^_^ .

Helaas moet ik komende week echt eens beginnen aan de papieren die ik voor school moet maken. Ik zie daar echt tegen op omdat ik eigenlijk wel wat beters te doen heb naar mijn mening. Ik ga die documenten zowiezo op mijn kamer maken omdat ik anders waarschijnlijk uren te kort ga komen. Maar goed eerst weekend en dan zien we wel weer.

Wat ga ik doen dit weekend... ik heb echt nog totaal geen idee. Ik gok dat ik weer richting Tokyo ga of zo. Eigenlijk wil ik ook echt graag de natuur in maar ik weet niet echt waar ik exact heen moet. Ik zou ook nog naar Yokohama's China town kunnen gaan omdat 't Chinees nieuwjaar er aan zit te komen schijnt er van alles te doen te zijn.

Dan nog een stukje eten. De noodle soep op het werk is echt heerlijk. Ik kwam er van de week achter dat je ook een grotere kom kon bestellen en dat kwam goed uit want ik had honger. Dat was echt een gigantische kom en ik zat zo vol toen ik het allemaal op had.

Vanuit de kantine op het werk heb je trouwens echt een prachtig uitzicht over Shiki en als het echt goed weer is zoals gister kun je in de verte Fuji-san zien. Die berg zag er echt zo prachtig uit. Ik kan echt wel begrijpen dat die Japanners er trots op zijn. Hij staat zelfs op hun bankbiljetten.

Ik ga eens verder zoeken naar dingen waar ik heen wil dit weekend. Mocht iemand nog tips hebben hoor ik het graag!

16 Feb 2007 12:16 door Roy, 1 reactie(s)

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16