Amsterdam: 14:48, Tokyo: 21:48

Presentatie

Vandaag had ik dus mijn presentatie die enorm slecht verliep naar mijn mening. Ik was vreselijk zenuwachtig en de meeste Japanners die daar zaten spraken slecht of geen Engels waardoor je echt gewoon tegen een muur stond te praten. Er kwam ook echt totaal geen emotie van deze mensen af. Tevens vind ik 't erg moeilijk om de werking van het programma uit te leggen middels een presentatie.

Na afloop van de presentatie heeft mijn manager nog 5 minuten in het Japans van alles gezegt. Ik heb sterk het vermoeden dat hij toen de gehele presentatie uitgelegd heeft omdat ze er volgensmij totaal niks van snapte.

Ach ja die presentatie hebben we in iedergeval alweer gehad. Aanstaande maandag mag ik echter dezelfde nog een keer doen voor andere mensen. Dat word dus net zo'n grote ramp als vandaag.

Deze avond zijn we gaan biljarten met een hoop mensen en morgen ga ik zeer waarschijnlijk naar een anime fair in Tokyo met wat andere studenten hier. Verder heb ik nog geen plannen voor morgen omdat de kersenbloesem er nog altijd niet is. Ik hoop dat er zondag wat te zien is want dan kan ik daar mijn dag mee vullen.

Vandaag is mijn broetje ook nog jarig dus bij deze wil ik hem een fijne verjaardag toe wensen.

23 Mar 2007 18:05 door Roy, 0 reactie(s)

Aardbeving

Vanmorgen om half 11 voelde ik iets vreemds. Voor een fractie van een seconden dacht ik dat de grond bewoog. Een collega die tevenover me zat keek even snel op en ging daarna weer verder met werken. Ik was dus niet de enige die iets merkte. Ik heb gelijk een e-mail gestuurd naar Mario met de vraag of er net een aardbeving geweest was. Nee, nee dat was niet zo want hij had niks gevoeld. Nou ja ik was niet helemaal 100% wakker dus dat zou nog wel kunnen.

Een half uur later kreeg ik echter nog een e-mail van een andere student die heel blij kwam vertellen dat hij net zijn eerste aardbeving meegemaakt had. Dus toen heb ik maar weer een mail naar Mario gestuurd en ik krijg een link terug naar een Japanse website waar dus inderdaad op stond dat er om 10:29 een aardbeving had plaatsgevonden.

Het is echt onverstelbaar maar binnen 10 minuten na de beving kon je via internet al alle gegevens van de beving opzoeken met de waargenomen kracht van elk meet station in de buurt en dat zijn er een hoop. Ik vond het echt geweldig hoe snel ze al deze informatie verzamelen en verwerken.

De beving vond dus plaats op 22 Maart 2007 om 10:29 op 36.0 graden noorderbreedte en 139.8 graden oosterlengte. Het epicentrum bevond zich op 80km diepte en de beving had een kracht van 4.2
op de schaal van Richter (denk ik). Hier in Japan werken ze met een andere schaal genaamt shindo maar 4.2 op die schaal zou veel zwaarder geweest moeten zijn dus het zal toch wel Richter zijn al kan ik het nergens bevestigen. Een kaartje met informatie in het Engels is hier te vinden.

Ik had eigenlijk verwacht dat ik al veel eerder een beving mee zou maken. Ik dacht dat er elke week wel een voelbare beving zou zijn maar dat valt dus vies tegen. Het heeft anderhalve maand geduurd voordat ik de eerste mee mocht maken. Er schijnen wel dagelijks bevingen te zijn maar die voel je niet. Mario wist te vertellen dat in December de laatste iets zwaardere was geweest waarbij er dus echt dingen zich verplaatste. Ik hoop eigenlijk dat ik er ook nog zo een mee kan maken.

Op de aarbeving na was het vandaag echt een klote dag. Morgen moet een ik een presentatie geven voor 20 man over het nieuwe programma wat woensdag gereleased moet worden maar ik kwam er vandaag achter dat er nog een gigantische fout in zit waardoor we al een onderdeel hebben moeten schrappen om door te voeren omdat het niet haalbaar is om het aan te passen voor woensdag.

Dit ligt niet aan mij want het is maar een simpel iets maar aan de code een andere student geschreven heeft. Dat is echt zo'n grote warboel en het is echt onmogelijk om daar iets in te vinden laat staan een fout op te sporen en op te lossen. Ik was dus echt boos op die gozer maar goed die is weer terug in Duitsland dus daar hebben we ook niks aan.

Morgen mag ik dus deze presentatie geven waar ik nog niet echt zo'n geweldig gevoel over heb, zeker niet na vandaag. Morgen vroeg moet ik dit probleem bij mijn manager aankaarten want die was er niet dus daar heb ik ook weinig zin in. Verder mag ik morgen het programma ook nog gaan testen en dan mag ik hopen dat ik niet nog meer enge dingen tegen kom anders heb ik echt een probleem.

Tevens begint mijn rug echt lastig te worden. 5 dagen in de week 8 uur op die klote bureau stoelen zitten is echt niet goed voor mij. In je kamer heb je ook niks om op te zitten dus daar zit je ook alleen maar krom achter je laptop s'Morgens heb je nog nergens last van maar tegen de namiddag begin je het toch wel weer te voelen.

Maar goed ik ga zo thee drinken bij Mustafa. Hij was niet op mijn verjaardags diner dus hij wou me uitnodigen voor thee. Naja ook goed. Hij vertrekt over een paar weken dus het is wel leuk om nog even met hem te kunnen babbelen.

22 Mar 2007 13:39 door Roy, 1 reactie(s)

Uitrusten

Vandaag heb ik weinig gedaan. Wat uitgeslapen en een kaartje gekocht voor Lamb of God. Stone Sour was hier bij deze lawson al uitverkocht dus ik ga morgen een andere proberen. Verder heb ik wat inkopen gedaan en ben ik er achter gekomen dat ze ook instant soup hebben hier. Ik begin de tomaten soep te missen dus dat komt mooi uit. Nu kwam ik er alleen achter dat de supermarkt waar ze die dingen verkopen op de een op andere dag compleet leeg was. Een grondige verbouwing dus...

In de avond zijn we nog geweest uiteten. Daar heb ik me een kom noodles naar binnen gewerkt en dat was eigenlijk alweer het einde van de dag. Morgen kan ik weer werken dus dat word weer een dood normale saaie dag.

18 Mar 2007 13:28 door Roy, 2 reactie(s)

Verjaardag

Vrijdag was ik jarig dus dat moest gevierd worden natuurlijk!

Dinsdag of woensdag avond toen ik thuis kwam stond er een pakketje uit Nederland voor me klaar. Ik heb het dicht gelaten tot donderdag avond om 24:00. In het pakketje zaten wat verjaardags kaarten en heel veel voedsel uit Nederland. De meeste producten waren nog appart verpakt in cadeau papier dus ik had ook nog iets om uit te pakken. Hartelijk bedankt voor het pakketje en de kaarten!

Vrijdag morgen had ik me verslapen omdat het donderdag avond wat laat was geworden. Toen ik wakker werd ging ook nog eens de telefoon. Mijn ouders wouden me een fijne verjaardag wensen. Na nog een half uur met hun gepraat te hebben ben ik langzaam aan me maar eens gaan douchen etc. om vervolgens naar het werk te gaan waar ik een dik uur te laat aan kwam maar ach je bent maar een keer in het jaar jarig.

Na de lunch kreeg ik nog een cadeautje van mijn manager. Volgens Japans ritueel heb ik het dicht gelaten tot ik thuis was. Toen ik hem voor de 2de maal bedankte zei hij dat het geen moeite was en dat ik heb ook 2 porceleyne koetjes gegeven had waar zijn vrouw heel blij mee was. Dat was dus ook tof om te horen. Het cadeautje bestond uit 2 paar eetstokjes verpakt in een houten doosje.

Vrijdag na het werk met 14 studenten uit gaan eten in het Outback steak restaurant in Shibuya. Daar hebben we weer een hoop vlees naar binnen gewerkt en 't smaakte geweldig. Na al dat Japans eten wil je af en toe wel eens iets anders. Op 't eind kwamen ze van het bedrijf uit ook nog met een ijs aangelopen en er werd happy birthday gezongen. Ik wist al lang dat dat er aan zat te komen omdat echt te veel mensen hun verjaardag vieren in de Outback. Japanners zijn er blijkbaar echt dol op.

Zaterdag stond er iets compleet anders op het programma. We zijn gaan hiken in de oku-tama regio. Het was een 1.5 tot 2 uur met de trein dus we moesten vroeg op. Om half 7 in de morgen werd ik wakker en om kwart over 8 vertrokken we met de trein richting Ome geloof ik. Daar aangekomen zag het er net zo prachtig uit als in Mitsumine-guchi. Overal om heen bergen en kleine dorpjes in de in het dal liggen.

Eerst moesten we de bus nemen om bij het startpunt te komen. Eenmaal daar konden we de kabelbaan nemen of zelf naar boven lopen. We hebben voor het laatste gekozen. De bomen onderweg naar boven hadden allemaal nummers maar geen van ons wist waarom. Bij de nummer van de duivel (666) en het chineese ongeluksnummer (444) hebben we nog wat foto's gemaakt.

Eenmaal boven was er een prachtige shrine waar we pauze gehouden hebben om wat te eten en te drinken. Tevens heb ik daar nog wat souveniers gekocht. Ik heb eigen een vermoeden dat het allemaal Chinees spul is maar goed. Het sneeuwde trouwens een heel klein beetje toen we bij de shrine waren. Echt allemaal kleine vlokjes. Ik dacht eerst dat het bloesems waren of zo maar het bleek dus echt sneeuw te zijn.

Na het eten kon de echte hike beginnen die leide over smalle onverharde bergpaadjes. Er moest geregeld wat geklommen worden dus er zat best wel een uitdaging in. Toen we eenmaal op een bepaalde hoogte zaten lag er zelfs nog gewoon een beetje sneeuw wat opzich best vreemd was aangezien het toch echt wel een graad of 5 / 10 was.

Het zag er echt allemaal prachtig uit maar na een tijdje begon het toch wel zwaarder te worden. Je benen beginnen wat pijn te doen omdat je echt totaal niks gewend bent om te lopen in de bergen. Omdat we wat later begonnen waren met de hike werd het al snel donkerder maar we waren net op tijd het bos uit. Toen we in de beschaafde wereld waren gekomen was het net echt donker geworden.

Vervolgens hebben we nog een 2 uur terug naar Higashimatsuyama moeten treinen en eenmaal daar heb ik nog een half uur achter mijn laptop gezeten. Toen ik op wou staan om mijn tanden te gaan poetsen deden mijn benen echt pijn. Eenmaal in bed was het nog erger. Zo gouw als je je been ook maar iets bewoog voelde je het wel. De volgende morgen was alles eigenlijk wel voorbij gelukkig.

Ik vond de hike wel geslaagd, het was wel wat zwaar af en toe maar een uitdaging is leuk zo af en toe. In Juli ergens wil ik toch ook wel Mt. Fuji gaan beklimmen. Het klim seizoen is van Augustus tot Oktober geloof ik maar dan ben ik alweer weer terug in Nederland dus we gaan gewoon iets eerder. Dan zijn er ook een stuk minder touristen dus dat is wel mooi.

Vandaag ga ik bijkomen van gister en waarschijnlijk mijn concertkaartjes kopen voor Lamb of God en Stone Sour ^_^ .

18 Mar 2007 03:27 door Roy, 2 reactie(s)

Afgelopen weekend

Ik loop weer een beetje achter zie ik maar goed. Zaterdag ben ik weer richting de rainbow bridge getrokken om wat foto's te maken. Tevens heb ik foto's gemaakt van het Fuji TV gebouw wat er wel apart uit ziet.

Zondag heb ik wat op men kamer gezeten. Ik was wel toe aan wat rust en het waaide de gehele dag best hard dus echt fijn weer was het ook niet. Ik heb men kleren gewassen op bed gelegen etc. In de avond zijn we nog naar een restaurantje hier in de buurt geweest en daar heb ik tempura gegeten.

Vandaag heb ik eindelijk bericht gekregen dat mijn Japanse lessen er aan gaan komen! Pfff het werdt een tijd zeg. Langzame mensen hier bij personeels zaken. Tevens heb ik gevraagd of ik mee kon gaan doen met kyudo. Ik wou misschien ook kendo gaan doen wat meer zwaardvechten is maar die trainingen beginnen te vroeg. Kyudo is de Japanse versie van boogschieten. De bogen zijn over het algemeen een meter of 2 trouwens. Ik ben benieuwt.

De sakura (kersenbloesem) begint er trouwens ook aan te komen. Japanners zijn er dol op en dat wil ik maar al te best geloven. Ik heb al een hoop foto's gezien en het is werkelijk prachtig. Honderden kersenbomen tegelijktijd in bloei. Complete parken die wit tot roze kleuren, Japanners die dronken van de sake onder de bomen zitten. Ben er maar zeker van dat ik veel met mijn camera rond ga rennen ^_^ . Zo rond 20 maart zou het moeten gaan beginnen.

12 Mar 2007 15:29 door Roy, 6 reactie(s)

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16