Amsterdam: 13:54, Tokyo: 20:54

Japans 2

Vanmorgen heb ik mijn 2de les Japans gehad. Ik had geprobeerd wat huiswerk te maken maar ik heb het zo druk met van alles en nog wat dat het er eigenlijk niet echt van komt. Tijdens de les moest ik alles weer even opnieuw naar boven halen omdat ik sommige dingen alweer vergeten was.

Daarnaast kreeg ik nog een hele hoop nieuwe stof waar je echt maar de helft van snapt als je het je uitgelegd word. Japans is echt een pittige taal volgensmij. Volgende week heb ik helaas geen les omdat mijn lerares dan niet kan dus dat is wel balen maar goed.

Om even aan te tonen hoe vaag Japans soms wel niet is heb ik hier een voorbeeld. Hieronder zie je een afbeelding met de plaats Higashimatsuyama en de berg Fuji-san. Beiden zijn geschreven in kaji. Kanji zijn de Chinese tekens. Bij dit voorbeeld draait het om het laatste character. Dit character staat voor "yama" en "san". Het vervelende is alleen als je dit zo lees dat je dan niet weet of het yama of san is. Is het Higashimatsuyama of Higashimatsusan? De enige manier om er achter te komen is het iemand vragen die het wel weet.

Image

Dit is een best veel voorkomend probleem in het Japans volgensmij. Ik heb me ook laten vertellen dat als iemand zich voorstelt hij / zei soms ook uitlegt met welke Kanji je de naam schrijft Hoe vreselijk moeilijk is het dan wel niet om een stuk tekst goed te begrijpen? Ik ben blij als ik wat basis dingen ken denk ik.

Tevens begin ik me een beetje te storen aan het werk. Elke keer als het af is en je hebt iets compleet volgens te specificaties gemaakt komt mijn manager / mentor weer met iets aan zetten wat toch anders moet. Ik heb me vandaag dus weer bezig houden met mijn bestaande programma wederom aan te passen. Het leuke van dit aanpassen is dat je op een gegeven moment echt een spaghetti code krijgt die alleen jij kan begrijpen. Ik denk dat ik dit als het programma ooit af komt toch maar wat op moet ruimen.

Het leuke is ook dat ik het programma volgens de orginele specificaties al in 2 weken compleet af had. Door het continu blijven aanpassen ben ik er ondertussen al 7 weken mee bezig. Ik wil ondertussen wel eens verder met het volgende onderdeel van het programma.

Vanavond heb ik de laatste aflevering van 24 gekeken. We zitten ondertussen op aflevering 16 volgensmij en het is echt weer een geweldige serie. Tevens heb ik nog wat Japanse bands opgezocht waarvan ik flyers meegenomen had maar dat was eigenlijk niet echt veel... Ik hoop dus nu alleen ergens een kaartje te krijgen voor die band die ik in Yoyogi-gyoen gezien heb. Blijkbaar treden ze ergens in Shibuya op volgensmij.

Het enige vervelende is dat Japanners altijd hele creatieve kunstwerken maken van hun landkaartjes waardoor het onmogelijk is om uit te vogelen waar je nu exact heen moet. Als je een kaart op straat tegen komt draaien ze hem ook zo dat hij goed ligt zeg maar. Het enige vervelende is dat het Noorden zich dus constant op een andere plaats bevind waardoor je weer eerst 5 minuten moet kijken waar je nu weer zit en waar je heen moet.

3 Apr 2007 16:12 door Roy, 2 reactie(s)

Hanami

Na een week plaats ik toch maar weer eens een bericht vanuit Japan. De reden waarom het zo lang heeft moeten wachten is omdat ik tot vandaag geen internet meer had. Ik had een kabel naar Christoph zijn kamer lopen maar hij is nu weg en dus ook mijn internet. Vandaag heb ik mijn kabel weer in een andere hub kunnen steken dus ik kan weer bloggen. Sorry voor het lange bericht maar het is een samenvatting van een geweldig mooi weekend.

Zaterdag
Zaterdag ben ik met Bernd naar Tokyo vertrokken om het hanami festival te bekijken. Hanami betekend bloemen kijken maar wordt voornamelijk voor de sakura (kersenbloesem) gebruikt. Met de Tobo Toju trein zijn we naar Narimasu gereden om vervolgens de lokale (stop) trein te pakken naar Naka-itabashi. Door Naka-itabashi loopt een klein kanaal waar aan beide kanten kersenbomen staan. Vanaf een van de vele bruggetjes heb je een geweldig uitzicht over het smalle kanaal en een lange witte tunnel van sakura.

We hebben dit kanaal een stukje afgelopen en wat foto's gemaakt. Tevens zaten er al Japanners s'morgens vroeg te eten en drinken op een van de bruggetjes. Ze beginnen dus al vroeg met de hanami. De weg langs het kanaal was trouwens zeer prachtig om te zien omdat je werkelijk compleet ingesloten word door de bloesems.

Daarna zijn we naar Shinjuku-Gyoen (gyoen = park) vetrokken met de Yamoto-line. Vorige week was ik ook al in Shinjuku-Gyoen maar toen was er nog niet zo veel te zien als nu. Er stonden veel meer bomen in bloei en er waren ook veel meer Japanners op de been. Het park hadden we opzich wel snel gezien dus toen zijn we naar Yoyoki-Gyoen vertrokken. Yoyogi-Gyoen is 2 stations verder als Shinjuku dus daar waren we binnen een minuut of 5.

Yoyogi park blijft nog altijd een van mijn favorite plekken hier in Japan. Het is het park van de jongeren volgensmij en het is zo vrij. Er zijn zo veel artiesten / muziekanten die in het park hun ding oefenen. Je hebt mensen die met skateboards bezig zijn of BMX fietsen. Ik heb mensen zien oefenen voor het werk in een coctail bar waar ze met de meest vette handelingen je coctail bereiden. Het is echt een geweldig park.

In Yoyogi park hebben we nog wat kersenbomen bekeken maar om eerlijk te zijn vond ik het niet zo indrukwekkend, net als dat Shinjuku-Gyoen ook een beetje tegen viel. Ik had er meer van verwacht. Maar desondanks zag het er toch geweldig uit.

Vanuit Yoyogi park konden we al wat behoorlijk goede muziek horen. Er was een band buiten op straat aan het oefenen het het klonk vreselijk goed. We hebben daar nog even staan kijken tot de politie er aan kwam omdat het geluid toch wel erg hard stond ^_^ . Ik heb nog wat promotie materiaal gekregen en ze geven een concert op 21 april dus ik ga zorgen dat ik daar bij ben!

Na Yoyogi zijn we naar Meguro gereden waar zich ook een kanaal bevond met kersenbomen. Deze was iets minder mooi als de eerste omdat het kanaal een stuk breeder was. Toen we een stukje langs het kanaal liepen kwamen we nog een of andere dans groep tegen met trommels. De muziek was niet om aan te horen maar het zag er wel leuk uit.

Op de terug weg zag ik ineens iets geweldigs. Een winkel met obscure posters op de ramen. Ik had een metal cd winkel gevonden! Het bestaat dus echt in Tokyo ^_^ . Ik heb wat flyers gepakt en even snel rondgekeken maar ik heb toch totaal geen kennis van goeie en slechte Japanse bands. De flyers heb ik gekozen door te kijken hoe de bandleden er uit zagen. Hoe meer ze op freaks lijken hoe beter dacht ik zo. Later kwam ik er op internet achter dat het echt zeer lokale bands zijn. De meeste optredens zijn in een klein zaaltje in de buurt van de cd winkel.

Omdat het al wat later begon te worden (en ook kouder) zijn we naar onze laatste bestemming afgereist. Ueno park staat betekend als DE plek om hanami te houden. Eenmaal aangekomen was dat ook wel te zien aan de drukte. Het was er echt gigantisch druk. Vergelijk het maar met Weert kermis op een zondag. Overal zag je dronken Japanners eten en lachen. Het was echt heel gezellig en indrukwekkend. Het stuk waar de kersenbomen stonden was niet zo gigantisch groot dus je had het opzich wel snel gezien maar het was echt heel indrukwekkend en de beste hanami plek van die dag.

Toen we weg wouden gaan kwamen we nog een Japanner tegen in Nazi uniform. Ik herkende het eerst niet eens maar mijn Duitse vriend natuurlijk wel. Na wat slechten grappen over Duitsers gemaakt te hebben kwam ik er achter dat het toch nog altijd wat gevoelig ligt in Duitsland. Maar Bernd kon er wel mee lachen dus dat was mooi.

Later hoorde ik trouwens dat je hier in Japan ook gewoon T-shirts met hakenkruizen kan kopen. Vooral punkers kopen het omdat de regering het een slecht iets vind en punkers zijn lekker rebels dus die dragen het dan. De grap is echter dat ze totaal geen idee hebben waar het voor staat. Ik heb me laten vertellen dat de een van de winkeliers altijd lacht als er weer iemand met zo'n shirt de deur uit loopt omdat hij wel weet wat er achter zit.

Na Uneo park zijn we terug naar Higashimatsuyama gegaan en daar hebben we nog in een restaurantje wat gegeten. Ze hebben daar trouwens vreselijk lekkere dingen. Een soort deeg met vlees er in en wat kruiden of groenten ik weet het niet exact maar het smaakt echt vreselijk lekker.

Zondag
Zondag ben ik met een nieuwe student genaamt Lars weer naar Tokyo gegaan om nog meer sakura te bekijken. Eerst zijn we naar het imperial palace geweest waar het echt vreselijk druk was. Nog erger als Ueno park zaterdag. Bij een van de ingangen had je dan ook een aantal prachtige bomen.

Daarna hebben we wat rond gelopen in het gebied en toen zag ik bij een of ander groter gebouw heel veel kinderen in martial arts uniform om het zo maar te noemen. We besloten maar eens even binnen te gaan kijken. Eenmaal binnen bleek dat er een groot Kendo tournooi bezig was. Het zag er echt prachtig uit hoe die mensen met houten stokken elkaar de kop in proberen te slaan. Na wat foto's gemaakt te hebben kwam ik er alleen achter dat mijn batterijen leeg waren en mijn reserve lagen thuis!

Nadat we nog wat gekeken hebben heb ik 2 souveniers gekocht en daarna zijn we richting de Yasukuni shrine gelopen. Hier was het tevens zeer druk. Overal had je eet tentjes waar ze over het algemeen wel het zelfde verkochten. Natuurlijk zaten er weer een hoop Japanners te eten en te drinken wat voor een goede sfeer zorgde.

De shrine zelf zag er prachtig uit. Zeker nu met de kersenbloesem was het echt geweldig. Ik heb nog wat foto's kunnen maken doordat batterijen zichzelf op een of andere vreemde manier een beetje opladen.

Na deze shrine zijn we naar Ikebukuro vertrokken en daar hebben we nog even wat gegeten. Ze hebben hier in Japan trouwens vreselijk lekkere dingen. Ik ben echt dol een of andere hapjes met vlees wat in deeg gewikkeld is met wat kruiden / groente. Echt heerlijk!

Maandag
Vandaag ben ik weer gaan werken en ben ik ook eens voor het eerst naar de kapper geweest. Het is echt lastig om die mensen uit te leggen wat je nu wilt met als gevolg dat het nu nog niet is zoals het zou moeten. Het is eigenlijk nog veel te lang maar goed we zien wel hoe lang het blijft zitten en anders kan ik 't misschien zelf nog wat bij knippen.

Ik ben vast nog van alles vergeten te vertellen maar ik denk dat ik de belangrijkste dingen toch wel gehad heb. Mocht ik nog wat vergeten zijn dan post ik dat morgen wel of zo. Foto's komen er zo aan!

2 Apr 2007 15:41 door Roy, 2 reactie(s)

Japanse les

Vandaag heb ik mijn eerste Japanse les gehad. Het was heel interresant en de lerares praat echt gebrekkig Engels maar dat is voldoende om alles uit te leggen. Het anderhalf uur vloog voorbij en het was allemaal erg leuk maar soms ook wat lastig.

Ik had op internet gelezen dat je ook testen af kan leggen om het niveau van je Japans te toetsen. Je hebt 4 niveau's en de makkelijkste is volgensmij echt goed te doen. Je moet 100 kanji's kennen, wat basis grammatica en ongeveer 800 woorden. Volgens de website kun je dat halen in 150 leer uren. Die 100 kanji's zijn volgensmij echt simpel. Alle dagen van de week en de getallen tot en met 10 en je hebt er al 17. Doe daar nog de kanji's voor ingang / uitgang, station etc bij en je kent al 1 / 3 van de kanji's.

Het enige nadeel is dat ze die tests maar een keer in het jaar afleggen en dan zit ik niet meer in Japan. Ik kan deze test dan wel nog maken in Londen of Dusseldorf volgens een of andere Nederlandse website. Dat lijkt me dus best tof om te doen. Staat ook wel leuk op je CV demk ik.

Maandag had ik trouwens mijn 2de presentatie die verrassend beter ging. Ik stond nog steeds tegen een muur te praten want de Japanners reageren echt totaal niet op welke manier dan ook. Maar de presentatie liep wel lekker. Nu heb ik vandaag gehoord dat ik er volgende week nog een mag geven dus daar was ik weer wat minder blij mee maar goed. Ach van de andere kant geeft het wel een leuke variatie op het werk.

In de avond zijn we met wat mensen naar de kamer van Christoph gegaan om daar wat te drinken en wat te praten want hij vertrekt donderdag naar Duitsland. Ik vind het echt jammer dat hij weggaat aangezien ik 't best wel met hem kan vinden. Ik wil niet weten hoevaak ik niet met hem een uur op de gang heb lopen praten over Japan / Japanners en van alles en nog wat.

Christoph wilt graag terug naar Japan trouwens. Hij zit er erg hard over te denken om een master te doen aan de Tokyo University. Er zijn hier nog wel meer studenten die daar zin in hebben en misschien is het ook wel wat voor mij mocht ik terug willen. Studeren zal waarschijnlijk makkelijker zijn als werk zoeken.

Ik moet echt eens goed na gaan denken waar ik mijn afstudeer stage wil gaan lopen. Ik denk dat de kans zeer groot is dat het niet Nederland zal worden. Ik heb het nog altijd zo erg naar mijn zin hier. Het is gewoon zo veel beter als in dat koude land wat Nederland heet. Mijn leven hier is echt stukken beter als dat in Nederland. Veel meer uitdagingen, inspiraties, en leuke dingen om te doen.

ps. Mijn naam in het Japans is ロイ ボンゲーズ . Wat er eigenlijk staat is roi bonge-zu.

27 Mar 2007 17:09 door Roy, 4 reactie(s)

Sakura

Gisteravond was het 3 uur in de nacht geworden voordat ik ging slapen dus vanmorgen wou ik er niet zo vroeg uit. Op een gegeven moment ben ik toch maar opgestaan maar ik had nog weinig zin om naar Tokyo te vertrekken. Ik ben toen maar aan mijn kleine gundam poppetje begonnen en tegen een uur of 12 was die al bijna af.

Om 12:30 heb ik de trein gepakt naar Tokyo samen met Freddy. Freddy wou naar Shibuya en ik naar Shinjuku. Beide stations liggen wel redelijk dicht bij elkaar dus dat kwam wel mooi uit. In Shinjuku ben ik naar de Shinjuku Gyoen (park) geweest om de sakura te bekijken. Sakura is Japans voor kersen bloesem.

Het kersenbloesem kijken wat in het Japans hanami heet is echt een groot iets hier. Ze hebben er zelfs een speciaal woord voor dus dat zegt wel genoeg. In veel parken staan honderden kersenbomen die allemaal tegelijkertijd gaan bloeien. Dit levert een prachtige wit / roze omgeving op. Als je eenmaal wat foto's gezien hebt weet je ook direct waarom de Japanners er zo dol op zijn. Tijdens het kersenbloesem kijken gaan een hoop Japanners de gehele dag picnicken in de parken onder het genot van veel Sake dus het is een groot feest.

Vandaag was het eigenlijk nog iets te vroeg omdat nog lang niet alle bomen aan het bloeien zijn maar er was toch al het een en ander te zien. Het was overigens echt slecht weer. s'Morgens regende het en het was de gehele dag een beetje mistig. Ik heb heel wat foto's genomen van de bloesems en ik heb tevens wat lopen spelen met de white balance functie van mijn camera wat de sfeer van de foto's ongelofelijk kan verbeteren.

Ik denk dat je white balance het beste kan vergelijken met een filter. Ik heb veel foto's genomen met een blauwige filter wat er voor zorgt dat je hele frisse foto's krijgt wat erg mooi bij witte bloesems staat. Tevens heb ik een rode / roze gebruikt voor de bloesems met een licht roze kleur. Misschien dat ik het af en toe te overdreven gebruikt heb maar goed dat is nog experimenteren.

Het was wegens het slechte weer niet zo druk in het park maar er waren toch wel wat Japanners op pad. Sommige hadden echt dikke camera's bij met grote lenzen om die kleine bloemetjes in detail op de gevoelige plaat vast te leggen. Echt grappig om te zien hoe mensen met zo'n dikke camera op zo'n klein dingetje kruipen.

Na het bezoeken van het park heb ik nog wat door Shinjuku rond gelopen waar ik King kong tegen kwam met het peace teken. Het peace teken word door Japanners echt veel gebruikt bij foto's. Altijd die 2 vingertjes opsteken, waarom weet ik niet. In iedergeval vond ik het wel grappig hoe ze zoiets Amerikaans als King Kong dan toch weer verjapaniseren.

Tevens kom je soms echt midden in de stad ineens een tempel / shrine tegen. Het is echt zo vreemd maar je komt het allemaal tegen hier. Midden tussen alle gebouwen van 10 verdiepingen vind je ineens een tempel van toch wel redelijk formaat. Je vind echt zo veel leuke dingen in Tokyo. Het is echt een ongelofelijk veelzijdige stad.

Toen ik Shinjuku eigenlijk wel gezien had wou ik nog even naar Ginza wat zo ongeveer de duurste wijk in Tokyo is. Toen ik daar uit de metro kwam stond er een dikke race wagen in de etalage van een gebouw van Nissan. Daar ben ik dus maar metteen naar binnen gelopen en heb wat mooie foto's gemaakt.

Daarna ben ik naar het Sony gebouw gelopen wat best bekend is hier omdat je alle nieuwe gadgets uit kan proberen. Helaas voor mij heeft Sony eigenlijk niet zo veel interresanten dingen. MP3 spelers zijn niet zo boeient, camera's van Sony ook niet, HDTV's opzich ook niet zo dus eigenlijk was er weinig te zien. Ik heb wel nog even extreem genoten van de Final Fantasy XIII trailer op een HDTV van een meter of 2 in doorsnee. Jezus dat is echt niet normaal hoe strak dat er uit ziet. Echt ongelofelijk.

Omdat ik eigenlijk wel weer moe was ben ik weer terug gegaan naar Higashimatsuyama. Onderweg heb ik volgensmij nog een half uur in de trein geslapen. Hoe ik dat voor elkaar krijg weet ik echt niet want ik was ook nog Lamb of God aan het luisteren en dat is nu niet echt bepaald rusige muziek :-/ .

Thuis heb ik noodles gegeten en heb ik mijn Gundam poppetje afgemaakt. Het eindresultaat staat onder mijn foto's. Normaal gesproken moet je het ook nog verven en zo maar ik heb wel wat beters te doen en het plastic was al redelijk gekleurt dus ik vond het wel goed zo.

25 Mar 2007 15:58 door Roy, 1 reactie(s)

Anime fair

Vanmorgen stond ik vroeg op om eerst naar Tokyo te vertrekken en vervolgens naar de Tokyo International Anime Fair te gaan. Het vroeg vertrekken werd natuurlijk iets later zodat Bernd en ik niet zo veel tijd meer hadden in Tokyo. Toen we naar de Fair wilden gaan kwam Bernd in de problemen met zijn Suica card.

De Suica card is een soort van credit card met RFID technologie. Je hoeft dus alleen maar je portomonee uit je zak te halen en op de scanner te leggen en je kan door lopen. Je kan vanaf 18 maart echt overal met die kaart heen. Vroeger ging dat alleen op de Japanese Railway (JR) lijnen maar nu ook op vele andere lijnen metro's en bussen.

Voordat het probleem met Bernd zijn kaart opgelost was waren we alweer een uur verder dus toen hebben we met een paar andere mensen afgesproken die ook wat later naar de Fair wouden gaan. Deze waren echter ook weer wat later dus het werd allemaal wel erg laat. Tegen de tijd dat we bij de fair waren was het 4 uur en de fair sloot om 6 uur.

Toen hebben we snel door de fair heen gelopen die eigenlijk net zo groot was als de gamebeurzen in Nederland. Na een uur hadden we alles eigenlijk wel al gezien. Daarna zijn we rustig aan nog een rondje gaan lopen om dingen wat nader te bestuderen.

De fair vond ik echt heel leuk. Overal verschillende stands met anime. Er was een stand met een hoop miniatuur beeldjes etc. Je kon er best veel gratis rommel krijgen dus dat was wel tof. Ik heb een gratis manga nog wat andere boekjes en veel folders gezien. Pokemon was ook van de partij net als Naruto en nog een aantal andere bekende anime's. We zijn op de foto geweest met schattige characters en nog wat van die ongein.

Na de fair zijn we richting Akihabara vertrokken omdat Christoph een condoom voor zijn laptop moest hebben zoals hij dat zelf zegt. Gewoon een kleine tas zodat hij zijn nieuwe laptop makkelijk mee kan nemen. De tas hebben we niet gevonden maar wel nog een hoop andere leuke dingen.

We zijn in een Japanse sex shop geweest van 5 verdiepingen en daarna naar een anime winkel. Daar hadden ze heel veel mecha spullen. Mecha zijn een soort van (vecht) robots bestuurt door mensen die er in zitten. Mecha anime's boeien me eigenlijk vrij weinig maar na eens door de winkel gelopen hebben kwam ik echter iets heel tofs tegen.

Ze hadden er heel veel model bouw mecha robots voor spot prijzen. Je kent die dozen wel waar je plastic stukjes uit een frame moet halen, verven en dan lijmen etc. Deze hoefde je echter niet te verven en te lijmen. Dus puur uit het frame halen en dan in elkaar klikken / drukken. Mijn oog viel eerst op een kleine mecha die 420 yen koste (3 euro). Ik was eigenlijk al metteen verliefd op deze. Het is echt gewoon tof op zo'n ding op je bureau te hebben staan of zo.

Na dat ik die kleine gevonden had kwam ik echter ook nog een grote tegen die 16 euro koste. Omdat ik echt totaal geen keuze kon maken en ik die grote ook vreselijk vet vond heb ik die ook maar gekocht. Ik liep toen dus met een grote tas met 2 mecha dozen (Gundam trouwens voor de freaks).

Na de anime winkel zijn we nog naar een zaak geweest met allemaal arcade games. Daar hebben we nog Time Crisis 4 gespeeld en ze hadden ook nog een soort van Guitar Hero. Deze Guitar Hero was echter een stuk moeilijk dus ik was behoorlijk snel game over. Daar ging mijn 200 yen :( .

Akihabara is echt geweldig. Zo veel winkels met anime, manga, computer spullen, arcade hallen etc. Daar kun je echt wel de gehele dag mee vullen. Je moet alleen zorgen dat je genoeg geld bij hebt want de 100 yen muntjes gaan nogal snel op ^_^ .

24 Mar 2007 17:27 door Roy, 2 reactie(s)

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16