Amsterdam: 14:22, Tokyo: 21:22

Welcome home

Gister morgen moest ik er al erg vroeg uit want ik moest met de airport limousine naar het vliegveld toe. Daar wachte ik tot de incheck bali open ging. Dat wachten duurde een uur en toen ben ik maar eens rond gaan lopen. Toen zag ik een blok verder een gigantische rij staan voor jawel... Korean Air. Toen ben ik daar maar in de rij gaan staan dus.

Ik had geen tijd meer voor ontbijt te kopen wat ik Korean Air toch wel kwalijk neem als ze er bordjes neer zetten met "de incheck bali gaat om 6:30 open".

In iedergeval. Op het het vliegtuig kregen we vlees met rijst en ananas net als op de heen vlucht. Dit is wel een plus punt voor Korean Air want het vlees is redelijk goed voor vliegtuigvoer.

Eenmaal aangekomen had ik weinig problemen met immigratie etc. Wat overigens grappig was is dat ik mijn zonnebrandcreme gewoon nog in mijn handbagage had zitten toen ik naar Korea ging. Niemand die er over gezeurt heeft.

Eenmaal buiten was ik blij! Het voelde net alsof ik weer thuis was. Ik ben maar 3 dagen echt weggeweest en toch was ik blij dat ik terug was. Het voelde weer zo vertrouwd om mijn Suica kaart over de scanner te halen, vrolijk de trein in te lopen en naar alle domme touristen te kijken die niet wisten waar ze heen moesten. En niet te vergeten de Japanners natuurlijk die weer de gehele tijd lopen te e-mailen met hun telefoon.

In Nippori aangekomen heb ik mijn tas in een kluisje gedumpt en ben ik naar Akihabara gegaan omdat ik wou kijken voor een statief om foto's te kunnen maken tijdens de hanabi. Die krengen bleken echt vreselijk duur te zijn dus dat heb ik maar gelijk gelaten.

Daarna ben ik naar Kita-senju vertrokken. Vanaf Nippori zat de trein al vol met mannen en vrouwen gekleed in yukata (zomer kimono). In Kita-senju aangekomen was het 15 minuten lopen naar de plaats waar het vuurwerk afgestoken zou worden. Tijdens het lopen herinnerde me het geklats van de houten geta me aan de oude hollandse klompen. Vraag me niet waarom.

En wat is een Japans festival zonder eten? Juist, dan is er geen festival. Het stikte er van de eet kraapjes waar je worst, noodles etc kon kopen. Er was echt zo veel eten en ik had honger dus ik heb gelijk gyoza en een worst gekocht.

Toen was het wachten op het vuurwerk. Het wachten was saai dus ik heb maar wat naar de mensen lopen kijken. Het viel me op dat de yukata veel populairder zijn onder de vrouwen als onder de mannen en verder waren er vooral veel mensen van tussen de 20 ~ 30.

Het vuurwerk was werkelijk prachtig! Een dik uur duurde het spectakel met kleine pauzes tussen door. Ik ben echt benieuwt hoe de hanabi morgen gaat zijn aangezien er 2x zoveel vuurwerk afgestoken zal worden. Ik vraag me ook af waarom wij geen vuurwerk in de zomer hebben. Dat is stukken beter dan in december buiten te moeten staan terwijl het bijna vriest. Nu kun je heerlijk in je T-shirtje in het gras genieten van de lichtjes.

Na afloop moest ik weer naar het station en dus kwam ik weer voorbij alle kraampjes. Ik had weer honger dus ik heb gelijk octopusballen gekocht bij de eerste kraam die ik tegen kwam. Daar had ik later spijt van toen ik 30 meter verder gigantische stukken kip zag liggen. Die octopusballen vullen verschrikkelijk goed dus dat ging helaas niet passen. Daarna hadden ze ook nog sateprikkers met grote stukken vlees en zo... Echt zo veel heerlijk eten!

Eenmaal terug op mijn kamer ben ik maar snel gaan slapen want ik was vreselijk moe.

Vandaag ben ik laat opgestaan en daarna ben ik naar Ikebukuro gegaan. Daar ben ik naar de Animate gegaan (alweer) en ik heb wat geld verneukt in een van de arcadehallen. Vervolgens heb ik wat doelloos rond gaan lopen. Het is echt gloeiend heet hier dus ik probeer vooral binnen in gebouwen te blijven. Airconditioning is toch wel verrekte fijn.

Vanavond ga ik voor de laatste keer naar Higashimatsuyama. Ik moet mijn koffer nog ophalen en ik ga uiteten / drinken met Juna. Morgen staat in het teken van hanabi en overmorgen moet mijn afscheidspicknick plaats vinden. Ik heb alleen nog weinig reacties gehad aangezien de meeste al wat geplant hadden maar we zien wel hoe het gaat verlopen. De dag er na mag ik alweer terug naar huis...

27 Jul 2007 09:34 door Roy, 0 reactie(s)