Amsterdam: 13:29, Tokyo: 20:29

Seoul (3)

Vanmorgen vroeg heb ik om half 11 het hotel verlaten en ben ik als eerste naar het changgyonggung paleis gelopen. Het was een mooi paleis wat een beetje doet denken aan de tempels en shrines in Kyoto. De vormgeving is vrijwel identiek alleen de kleuren zijn anders.

Vanuit het paleis kon je gratis en voor niets overlopen naar de chongmyo shrine. De shrine was zo'n beetje het zelfde als het paleis. Zag er allemaal wel mooi en aardig uit en ik vond het zelfs nog een beetje interresant aluwel ik eigenlijk dus al te veel tempels gezien heb :-/

Daarna ben ik naar het Toksugung paleis gelopen. Hier was ik maandag al maar toen was ie dicht. Het is niet zo heel groot maar het was wel aardig. Ik heb daar nog een tijdje wat gezeten en een ijsje gegeten en daarna ben ik nog wat rond gaan lopen.

In de buurt lag ook nog een rivier die in mijn touristen gids stond genoemt als een touristische trekpleister. Het was een beekje met wat stenen en groen waarlangs je kon wandelen. Eigenlijk niet zo heel veel bijzonders maar voor die stadslui iets wat ze natuurlijk nooit eerder gezien hebben ^_^ .

Daarna heb ik nog een tijdje wat rond gehangen en wat met mijn camera gespeeld om mezelf vervolgens eens lekker te verwennen. Dichtbij lag een Outback steak restaurant en aangezien ik al lange tijd, ok sinds vorige week, geen degelijk vlees meer gegeten heb was het tijd voor wat steak.

De steak smaakte heerlijk met als de frietjes en de rijst. Groente waren we natuurlijk vergeten want dat is alleen voor konijnen! Mijn buikje was heerlijk rond en dit was een waardige afsluiter van 3 daagjes Seoul. Het koste me 22 euro maar dan heb je ook wat.

Seoul was in eerste instantie een tegenvaller. Ik had er meer van verwacht en het was anders dan ik gedacht had. Na 3 dagen ben ik er een beetje aan gewent en is het misschien zo slecht nog niet. Of ik er zou kunnen wonen weet ik niet maar om een paar daagjes te verblijven is het wel aardig.

Ik wil nog even toevoegen dat ik echt een hoop dingen uit Japan heb opgenomen. Ik zeg hier in Korea nog constant "hai" wat ze volgensmij totaal niet gebruiken. Tevens wil ik nogal eens een keer buigen wat ik ze hier ook nog niet heb zien doen. En zo zijn er nog wat van die dingen. Ik weet niet of dat automatisch over gaat als ik in een niet Aziatisch land ben maar ik hoop eigelijk van wel...

Morgen ga ik terug naar Tokyo en ik hoop dat ik dan op tijd ben om de eerste hanabi bij te wonen maar dat zien we dan wel.

25 Jul 2007 13:22 door Roy, 0 reactie(s)