Amsterdam: 10:05, Tokyo: 17:05

Seoul (2)

Gister ben ik naar de Namdaemun Market geweest. Ik had het idee dat ik in China zat of zo. De markt staat vol met klein winkeltjes en kraampjes, mensen lopen er groente en fruit te verkopen maar dan in extreem kleine hoeveelheden. Mensen rijden er met motors doorheen die bebakt zijn met dozen en andere rommel. Echt het stereotype beeld wat je van Azie kan hebben.

Ik had verwacht dat Seoul moderner zou zijn als Japan maar dat viel dus een beetje tegen. Na de markt ben ik naar Sunghyemun gelopen. Dit is een of andere poort wat zo'n beetje het belangrijkste touristische trekpleister.

Na wat foto's genomen te hebben heb ik wat gezocht wat ik nog meer kon doen. Echt veel kwam er niet uit want veel van de paleizen zijn op maandag of dinsdag gesloten... Ik heb toen wat doelloos rond gelopen en ben later naar mijn goedkopere hotel gegaan om mijn spullen daar te dumpen.

In de avond heb ik nog wat CSI gekeken en starcraft wedstrijden. Ze hebben hier echt 2 zenders die alleen maar starcraft wedstrijden uitzenden. Echt gestoord ^_^ .

De volgende morgen ben ik lekker laat wakker geworden en na nog wat geluierd te hebben ben ik wat gaan eten. Ik wist een broodjeszaak te liggen dus daar heb ik maar ontbeten. Daarna ben ik naar het Changdeokgung paleis gelopen om daar een rondleiding te doen. Alleen mocht je er niet rond lopen.

Het zag er allemaal wel erg leuk en aardig uit. Echt heel vernieuwend was het niet maar er waren toch wel wat verschillen te zien met Japan.

Daarna wist ik eigenlijk wederom niks meer te doen dus heb ik maar weer wat doelloos rond gelopen. Het verbaast me echt hoe de mensen hier leven. Iedereen heeft kleine markt kraampjes maar er is niemand die wat koopt. Dus die mensen staren de ganse tijd voor zich uit of ze lopen tv te kijken.

Verder verkopen ze dus echt overal die troep. Het is net een grote zwarte markt. Zelfs in de trein proberen ze je paraplu's en andere zooi aan te smeren.

Nou goed na een hele tijd niks gedaan te hebben ben ik naar Itaewon gegaan. Dit is het district waar alle gaijins van Seoul rond zouden moeten hangen. Er waren inderdaad wat meer buitenlanders maar verder was er ook niks te doen. Alleen winkels en restaurants. Na 4x op en neer gelopen te hebben was het laat genoeg om even de Mac binnen te lopen om toch nog iets van een maaltijd binnen te krijgen.

Daarna ben ik maar weer naar mijn kamer gegaan om wat te niksen en vervolgens ben ik hier maar weer achter een pc gaan zitten.

Zuid-Korea is anders dan wat ik verwacht had al had ik me ook totaal niet ingelezen of zo. Het is wel leuk om even wat van de cultuur te proeven maar ik ben toch wel weer blij als ik terug ben in Japan. Misschien ben ik gewoon te lui om me weer aan te passen ik weet niet.

24 Jul 2007 13:43 door Roy, 1 reactie(s)

Door Vince op 25 Jul 2007 11:08
Beetje jammer dat het toch wat tegenvalt dan. Zergrush kekekekeke!