Amsterdam: 14:02, Tokyo: 21:02

Seoul

Op zaterdag morgen (vandaag dus) ben ik naar het vliegveld afgereist om daar het vliegtuig te pakken naar Seoul, Zuid-Korea. Hier zal ik 5 dagen verblijven. Omdat mijn vluchten midden op de dag zitten heb ik eigenlijk maar 3 dagen om te spenderen maar goed.

Op het vliegveld verliep het inchecken, immigratie en douane allemaal zonder problemen. Ze controleren hier overigens echt totaal nergens op. Ik had mijn statief nog in mijn handbaggage zitten waarmee iemand toch echt flink kan slaan en mijn flesje zonnebrand zat er ook nog in. Niemand die ergens over geklaagd heeft. Dat hoef ik in Londen niet te proberen.

Op het vliegveld ben ik wat met een Amerikaan gaan babbelen die toevallig ook zat te wachten omdat ik toch nog een uur moest wachten. Hij ging toevallig ook naar Seoul om zijn visa te verlengen net als veel buitenlanders. De vlucht naar Zuid-Korea was saai natuurlijk al was het maar 2.5 uur. Dat beloofd wat voor als ik weer terug moet...

Op Seoul Incheon Airport aangekomen stond ik al snel weer buiten. Daar heb ik het Tourist information center lastig gevallen en een hotel geboekt voor de overige 3 nachten. Het ziet er brak uit maar het is goedkoop.

Daarna moest ik natuurlijk won's halen. Helaas voor mij bleek het best moeilijk om met mijn stom Rabobank Maestro kaartje geld te pinnen... Na een stuk of 5 / 6 automaten gehad te hebben kon ik echter toch eindelijk geld pinnen. Ik heb gelijk maar een hoog bedrag er uit getrokken om zeker te zijn dat ik genoeg heb voor deze 3 dagen. Het Koreaans geld is overigens nog minder waard als een yen. 1 euro is op het moment 1,267 won.

Daarna heb ik de bus genomen naar mijn hotel. Attans dat dacht ik. Die stomme mensen van de informatie balie hadden we maar Seoul Palace Hotel gestuurd in plaats van Hotel Palace... Ik kwam dus vrolijk aan de andere kant van de stad terecht zo bleek later.

Het Seoul Palace Hotel zag er ook een heel stuk chiquer uit dan mijn hotelletje maar goed... Ik kwam er ook al snel achter dat de jeugd echt erg goed Engels spreekt in tegenstelling tot Japanners. Ook praten ze meer maar ze gedragen zich naar mijn mening iets asociaaler.

Ik moet echter nog steeds wennen aan Zuid-Korea. Ik wil constant arigatou gozaimasu zeggen en aan de linkerkant van de roltrap te staan. Ik moet wel zeggen dat Zuid-Korea meer gekke dingen heeft dan Japan. Ik ben vandaag al waarschuwings tekens tegen gekomen die me vertelden dat ik geen winkelwagentjes mee de roltrap op mocht nemen en dat van de roltap af glijden ook gevaarlijk zou zijn. Verder was er nog een winkel die "I hate tea and coffee" heette.

In mijn hotel aangekomen zag het er in eerste instantie netjes uit. Grote kamer waar ik ook wel naar betaald had. Ik geloof dat ik ongeveer 55 euro betaald heb voor 1 nacht. Toen ik echter de badkamer ging checken was het toch wel minder. Wel een groot bad etc maar poetsen kunnen ze blijkbaar niet.

Het bad was niet droog en er zat nog overal vuil. Verder lag er zelfs een schaamhaar in het bad... Ik ben naar onder gegaan en heb navraag gedaan. Ik kreeg een andere kamer aangeboden. Deze was iets beter maar er lagen nog steeds overal haren op de badkamer die een van de mensen hier snel bij een veegde. Ook verder vond ik zelfs hier en daar nog wat vuil wat me normaal toch echt nooit op zou vallen.

Ik geloof niet dat je zoiets ooit in Japan tegen zult komen of je moet wel een heel slecht hotel hebben. Het Koreaans eten is overigens erg pitten en dat is ook iets waar ik geen grote fan van ben. Maar goed het is maar 3 dagen en die zou ik wel moeten kunnen overleven denk ik. Ik vermoed wel dat ik blij ben als ik weer terug in Japan ben. Aluwel de mensen iets spontaner zijn is mijn eerste indruk dat het toch iets minder is.

Maar goed van de andere kant moet ik weer compleet wennen aan deze cultuur. Ik loop alles terug te rekenen naar yens en van yens weer naar euro's etc. Vanavond ga ik nog wat research doen over wat ik morgen moet bezoeken en daarna ga ik lekker naar bed.

Ik ben ondertussen overigens ook verkouden geworden. Bedankt Fuji-san...

22 Jul 2007 15:17 door Roy, 1 reactie(s)

Door Vince op 22 Jul 2007 16:18
Het hoofdkantoor van Blizzard ligt daar ook!