Amsterdam: 15:17, Tokyo: 22:17

Tokyo Gaijins

Voordat ik het over mijn trip met tokyo gaijins ga hebben wil ik eerst beginnen met vrijdagavond.

Vrijdagavond had ik voor de laatste keer avond eten in de dormitory. Om mama en papa-san te bedanken voor alles heb ik ze wat souveniertjes uit Nederland gegeven. Metteen daarna verdween mama-san. Na 5 minuten kwam ze terug met een fles sake en eeen kopje om de sake in te doen. De fles sake werd op Japanse wijze in een soort zakdoek gewikkeld. Dit vond ik echt geweldig. Mama en papa-san zijn 2 super aardige mensen.

Na de uitwisseling van souveniers heb ik met behulp van Hiro als tolk nog even met ze gepraat. Het verbaasde me hoveel ze wel niet va Nederland wisten. Vooral papa-san wist er veel over te vertellen. De rest van de avond heb ik mijn kamer een beetje opgeruimt en daarna ben ik gaan slapen.

Zaterdag begon met dag met een bezoekje aan de kapper. Dat was ondertussen ook wel weer eens nodig. Daarna ben ik naar Shinjuku gegaan om de mensen bij het Tourist Information Center lastig te vallen met een hoop vragen.

Ik wou zaterdag ook nog met Bernd naar wat museums in Ueno park. Toen ik in Ueno aankwam zat hij echter al in de trein terug naar huis...Vervolgens ben ik ook maar naar huis gegaan. Omdat ik de laatste avond in Higashimatsuyama niet alleen wou spenderen heb ik wat andere studenten opgetrommelt om naar een izakaya te gaan. Alle Izakaya's zaten vol dus we moesten eerst nog een half uur wachten voordat er genoeg plaats was voor 7 man.

Vervolgens hebben we een gigantische hoeveelheid eten besteld en dit naar binnen gewerkt onder het genot van een drankje. Het was een erg gezellige avond en een mooie afsluiting van mijn verblijf in Higashimatsuyama.

Zondag moest ik er erg vroeg uit want ik ging een trip maken met Tokyo Gaijins. Nadat ik mijn bagage in de storageroom gedumpt had en mijn sleutel en een bedankbriefje aan de deur van mama en papa-san gehangen had ben ik opweg gegaan naar Shinjuku.

In Shinjuku stond de bus te wachten om ons naar Minakami te brengen. Omdat er amper verkeer was kwamen we te vroeg aan. Dit was echter een mooie gelegenheid om elkaar te leren kennen.

Daarna was het tijd voor Canyoning! Eerst mochten we een wetsuit aantrekken en vervolgens maakte we een bus tochtje van 5 min. Na nog eens 30 minuten gelopen te hebben kwamen we aan bij het startpunt.

Vervolgens zijn we al glijdend en zwemmend naar onder gegaan met verschillende stroomversnellingen en watervallen.

Er was een hele lange en snelle versnelling die echt erg tof was. Daar ben ik zeker een keer of 4 vanaf gegaan. Nadat we klaar waren met canyoning zijn we naar de cabin gegaan waar we zouden overnachten.

Op de 1ste verdieping was een grote open ruimte waar we op futons zouden gaan slapen. Nadat we de futons opgemaakt hadden zijn we gaan eten en drinken. Toen iedereen vol zat zijn we met een bus terug naar de canyoning plaats gegaan om daar verder feest te vieren. Rond een uur of half 12 waren we terug en na nog wat gebabbelt te hebben zijn we gaan slapen.

De volgende morgen was het tijd voor hiking! Het weer was goed en de klim naar de top voorliep voorspoedig. Het uitzicht in de bergen was werkelijk prachtig. Eenmaal op de top hebben we wat gegeten en daarna hebben we dezelfde route terug genomen.

Eenmaal onder had iedereen wel zin om naar een onsen te gaan. Gelukkig lag er in de buurt een van de beste onsen in Japan dus daar moesten we naar toe!

De entre van de onsen stond vol met allerlei troep maar daarna was het werkelijk prachtig. Het is een outdoor onsen midden in de natuur. Aan bedie kanten van de rivier liggen mixed onsen waar zowel mannen als vrouwen dus van het hete bron water genieten. Het zag er werkelijk ongeloofelijk mooi uit en dit was ook een van de dingen die ik zeker wou zien tijdens mijn verblijf in Japan.

Na een dik uur was het helaas alweer tijd om dit kleine paradijs te verlaten. Na nog even snel (illegaal) wat foto's gemaakt te hebben werd de bus gepakt naar Shinjuku.

Onderweg zijn we nog even gestopt om een plas pauze te nemen en wat eten in te kopen. Hier trof ik ook een automaat aan waar je friet, octopusballen, en meer van die ongein uit kon halen. Het was echt net een frisdrank automaat maar dan met een magnetron er in...

Eenmaal terug in Shinjuku heb ik afscheid genomen van iedereen en ben ik naar Ikebukuro vertrokken om daar in hetzelfde hotel te verblijven als mijn ouders overnacht hadden. Helaas werd ik met een zowat 2x zo hoge prijs geconfronteerd dus dat is ook gelijk de laatste keer dat ik daar overnacht.

Op de tv waren beelden te zien van een best zware aardbeving die maandag had plaatsgevonden terwijl wij aan het hiken waren. Sommige hadden hem gevoelt maar ik niet. Er waren vele huizen verwoest en complete stukken weg waren onbegaanbaar geworden. In de grond zaten grote scheuren etc. Er was zelfs een 0.5m hoge tsunami. Het is best indrukwekkend hoe sterk de natuur is.

De afgelopen zondag en maanden waren een geweldige ervaring die het geld meer dan waard was.

Vandaag heb ik een hotel in Korea geboekt voor 1 nacht. Kosten: 9000 yen (55 euro). Ik heb dus maar 1 nacht geboekt en daarna zoek ik wel een goedkopere youth hostel of zo... Stelletje afzetters :( .

Nu zit ik in Shinjuku midden in Kabukicho (het red light district) in een manga cafe. Waarom zit ik hier? Het is nog geen 5 min van Shinjuku station en vandaaruit wil ik morgen naar Hakone. Nu moet ik echter wel snel gaan slapen anders ben ik morgen veel te moe.

17 Jul 2007 18:53 door Roy, 1 reactie(s)

Door Vince op 18 Jul 2007 01:14
Gaaf, toch een bericht tussendoor. Vooral doen! ;x