Amsterdam: 13:38, Tokyo: 20:38

Kawagoe & Ueno

Gister ben ik naar Kawagoe gegaan. Kawagoe staat er bekend om dat ze wat gebouwen hebben die nog uit de edo periode stammen. Deze vind je bijna niet in Tokyo omdat Tokyo net als vele andere steden platgegooit is in de 2de wereld oorlog.

Het was erg heet en de zon brande fel dus dat was wel afzien helaas. De gebouwen zagen er wel leuk uit al waren het er natuurlijk niet zo heel veel. Het bekendste gebouw is een toren. Deze zie je dan ook overal terug als je zoekt naar Kawagoe.

Na de edo gebouwen leide de route me langs wat tempels. Ik heb eigenlijk al meer als genoeg tempels gezien dus ik heb er niet veel aandacht aan besteed ^_^ . Omdat er verder niet zo heel veel te doen is in Kawagoe heb ik tegen het einde van de middag de trein naar huis gepakt en heb daar nog wat gegeten.

Vervolgens heb ik mijn reis naar Zuid-Korea gepland. Ik zal van 22 t/m 26 juli in Seoul verblijven. Ik heb wel nog geen hotel maar dat komt wel goed. De 26ste kom ik rond de middag weer aan in Tokyo. Dat komt mooi uit want s'avonds is er een hanabi!

Hanabi is het Japanse woord voor het bekijken van vuurwerk. Dit word lekker traditioneel gedaan omdat de meeste mensen Yukata dragen. Yukata zijn de zomer kimono's. Deze worden gedragen door zowel mamnen als vrouwen. Ik heb wat filmpjes gezien op youtube en het vuurwerk ziet er echt groot uit. Niet dat zielige gedoe wat we bij ons hebben maar echt vuurwerk! Klik hier om een idee te krijgen. Over het algemeen gaat het ook vrolijk een uurtje door. Misschien dat ik me nog een degelijker statief aan moet schaffen voor die tijd.

Vandaag ben ik naar Ueno park gegaan om daar het science museum te bezoeken. Een mooi museum met allerei grappige dingen, veel natuur ook. Het is wel grappig om te zien wat voor ranzige beesten er wel niet op deze wereld rondlopen.

Na het museum ben ik naar Wakaba gereden met de trein. Daar had ik samen met Bernd afgesproken om naar de bioscoop te gaan. Eerst hebben we nog wat gegeten bij de Mac en daarna zijn we dai hado yon (Die Hard 4) gaan kijken. De zaal was bijna helemaal leeg wat ik wel vreemd vond.

De film zelf was wel goed. Het is wat anders als de andere delen. Deze is veel op computer dingen en hacken gebaseerd wat ik opzich wel interresant vond als ICT-er. Natuurlijk is het allemaal fictie maar goed ^_^ . De actie in de eind scenes was natuurlijk weer veel te over de top zoals dat de laatste 2 jaar altijd zo is met Hollywood films.

Het was een mooie film en ik heb me wel geamuseerd. Na nog wat gepraat te hebben op het station zijn we naar huis gegaan.

10 Jul 2007 17:56 door Roy, 1 reactie(s)

Door Vince op 13 Jul 2007 01:29
Haha je verslagen worden steeds beter! En denk eraan bij het vuurwerk: lage ISO, hoge sluitertijd! Ben benieuwd.