Amsterdam: 15:00, Tokyo: 22:00

Live Earth

Vandaag op 07-07-07 was het tijd voor Live Earth! Concerten voor een verbetering van het klimaat. Op verschillende plaatsen in de wereld zijn concerten gehouden om aandacht te vragen voor het probleem van de klimaats verandering. Het belangrijkste blijft natuurlijk de muziek want daar betaal je voor ^_^ .

s'Morgens vroeg ben ik met Tobias naar de Makuhari Messe hal gegaan welke zich in Chiba, Tokyo bevind. Hier ligt ook Disney Land in de buurt. De trein reis er naar toe was een beetje verwarrend omdat er 2 stations zijn met de zelfde naam en juist daar moesten we overstappen. Of het is een station en de trein stopt er 2x of zo? Nou ja we zijn er gekomen!

Daar aangekomen zijn we in de rij gaan staan waar alle Japanners stonden. We hadden gelijk maar wat alcohol genuttigd om al een beetje in de sfeer te komen. Na 5 minuten kwamen Jan en zijn vriendin er aan lopen en vertelde ons dat deze rij er stond om kaartjes te komen en die hadden we natuurlijk al :) .

We hebben toen een locker gezocht om onze spullen in te frotten en zijn daarna naar binnen gegaan. Toen we binnen kwamen stond RIZE (YouTube) te spelen. Een Japanse band die wel redelijke goeie muziek maakte zo bleek. Het was een soort rock band dus dat vond ik wel leuk ^_^ .

Daarna zijn we naar de eet / drink hal gegaan omdat ik een T-shirt wou hebben maar die waren toen al uitverkocht... Hoe slecht is dat. Ik zag ook bijna niemand met een T-shirt rond lopen dus volgensmij hebben ze er maar 100 gemaakt of zo :( . Erg jammer maar goed...

Volgens hebben we naar Ayaka en Ai Otsuka (YouTube) gekeken. Dit zijn 2 J-pop artiesten. De eerste maakt hele rustige maar mooie muziek en de 2de is zo'n beetje het zelfde maar dan met wat meer pit. Het is eens iets anders maar het was wel leuk om naar te luisteren.

Daarna kwam AI welke een beetje hip hop / RnB muziek maakte maar dan in een J-pop jasje. Niet mijn ding maar toch wel naar gekeken. Het was gelukkig geen echte RnB dus het viel opzich nog wel mee.

Vervolgens kwam Xzibit (YouTube). Xzibit stond niet op de planning dus dit was een surprise act. Die hele gangster rap muziek is al helemaal niet mijn ding maar ik herkende toch nog wat nummers die ik vroeger ooit eens op de radio voorbij heb zien komen.

Na Xzibit stonden we behoorlijk vooraan waar het vreselijk warm was en iederen stond er te duwen. Niet echt comfortabel dus. Toen kwam Abingdon Boys School (YouTube). Dit was een soort van rock / punk / emo band. Ik weet niet precies hoe ik het moet noemen maar het klonk wel aardig. Na het concert ben ik terug naar achter gelopen omdat ik het niet meer vol kon houden daar vooraan. De hitte en het vocht te kort werdt me te veel.

Ik ben een eind van het podium af gaan zitten waar ik van Cocco genoten heb. Deze Japanse artieste speelde gitaar en zong daarbij. Een oudere man begeleide haar met nog een andere gitaar en zo maakte ze muziek. Het was hele rustige muziek maar wel leuk om te horen en zo kon ik mooi even bij komen.

En dat was wel nodig want daarna kwam... LINKIN PARK!!! (YouTube) Hier heb ik de gehele dag naar uit gekeken. Mijn helden van vroeger nu live in Tokyo. Dat moest ik gewoon zien. Ik kan er niet veel anders van zeggen dan dat ze tering goed waren. Na de eerste 2 nummers werd het concert stop gelegt omdat door al het geduw van de grote mensen massa de barrieres waren verschoven ^_^ . Het duurde een 15 minuten voordat men weer verder ging.

Daarna werden wat langzamere nummers gespeeld zoals Somewhere I Belong en No More Sorrow. Natuurlijk speelden ze ook alle classics zoals In the end, numb, breaking the habbit en somewhere I belong. In tegenstelling tot de andere bands die maar 30 minuten speelden heeft Linkin Park zeker een dik uur vol gespeeld waar ik wel erg blij mee was!

De complete setlist:
- One Step Closer
- Lying From You
- Somewhere I Belong
- No More Sorrow
- Papercut
- From The Inside
- Numb
- Push Me Away
- Breaking The Habit
- Crawling
- In The End
- Bleed it out
- The Little Things Give You Away
- What Ive Done
- Faint

Vervolgens waren we natuurlijk uitgeput en toen zijn we wat gaan drinken. We hebben de volgende artiest (Kumi Koda) gemist helaas maar daarna zijn we Rihanna (YouTube) gaan kijken. Ik dacht dat dit ook J-pop zou zijn maar het bleek een of andere Amerikaanse hip hop RnB groep te zijn.

Alweer niet echt mijn ding en ik heb het met weinig belangstelling afgekeken. Toen Rihanna voorbij was was Live Earth Tokyo afgelopen. Na nog een groepsfoto gemaakt te hebben zijn we zo snel mogelijk weer naar huis te gaan om te gaan slapen want we waren allemaal wel erg uitgeput.

De conclusie van dit alles is dat het Live Earth festival het geld meer dan waard is geweest. Ik heb de unieke kans gehad om verschillende J-pop artiesten te zien wat een mooie culturele ervaring is. En natuurlijk heb ik natuurlijk ook Linkin Park gezien die echt geweldig waren!

8 Jul 2007 06:17 door Roy, 1 reactie(s)

Door Vince op 10 Jul 2007 00:09
Vette shit! Haha en Rihanna niet kennen. Dat kind komt echt veel te vaak langs op de radio.. op de momenten dát ik dat ding aanzet, dan. Leuk dat je Linkin' Park nu ook gezien hebt, met een net zo goeie setlist als wij hadden (given up mis ik wel trouwens).