Amsterdam: 14:11, Tokyo: 21:11

Yokohama

Gister ben ik naar Yokohama gegaan. Het was een behoorlijk stuk met de trein reizen om er te komen (2.5 uur) maar dat was het wel waard.

In Yokohama aangekomen ben ik als eerste naar China town gelopen. Hier is Yokohama onder andere beroemt om omdat het de grootste China town in Japan is. Zoals te verwachten waren er veel Chinese restaurants en winkeltjes. Er was ook nog een tempel die er wel leuk uit zag. Ik had eigenlijk meer van China town verwacht maar het was evengoed leuk om er even doorheen te lopen.

Na China town ben ik opzoek gegaan naar het foreigners cemetery wat ook mooi zou moeten zijn. Ik heb een hele tijd gezocht maar niks gevonden dus toen ben ik maar naar het Yamashita Park gelopen. Dit is een park dat direct aan de haven ligt met een uizicht over Tokyo Bay.

Het uitzich was prachtig, mede dankzij het mooie weer. Vanuit dit park had je ook een uitzicht op de Yokohama Landmark Tower en nog wat moderne gebouwen. Vanuit het park ben ik naar het dichtsbijzijnde station gelopen om de trein te pakken naar Minato-Mirai. Vandaar uit kon je gemakkelijk bij de Landmark Tower komen.

Deze toren bevat naast een gigantisch winkelcentrum ook een observatie verdieping. Om daar te komen moet je eena snelste lift ter wereld nemen. Deze gaat vrolijk met een snelheid van 750m per minuut omhoog. De verdiepingen vliegen echt voorbij, niet normaal ^_^ . Van boven heb je een prachtig uitzicht over de haven en een mini pretpark. Tevens kun je natuurlijk ook de rest van de stad bekijken.

Toen ik hier wat foto's gemaakt heb en van het uitzicht genomen heb ben ik op zoek gegaan naar een izakaya maar die kon ik niet vinden... Toen maar wat ramen met gyoza gegeten en daarna weer terug naar het park te gaan waar ik eerder was om wat foto's in het donker te maken.

Daarna ben ik weer terug gegaan naar de landmark tower om de stad nu in het donker te zien. Overdag vond ik het eigenlijk mooier maar goed, het uitzicht was wederom mooi.

Omdat het al laat was heb ik de trein terug naar Higashimatsuyama gepakt en daarna ben ik vroeg naar bed gegaan. Yokohama was er mooi en modern in tegenstelling tot de rest van Japan wat vaker minder modern en schoon is. Met schoon bedoel ik dan slecht onderhouden gebouwen. Schoon is het overal wel.

7 Jul 2007 18:43 door Roy, 0 reactie(s)