Amsterdam: 13:22, Tokyo: 20:22

Verveling

De titel spreekt voor zich... Ik heb me de afgelopen dagen een beetje verveeld. Elke morgen heb ik geen enkel idee waar ik naar toe zou moeten en om een uur of 12 besluit ik dan toch altijd maar weer naar Tokyo te gaan om daar volgens ter plekken nog maar een of andere activiteit te zoeken.

Hoe komt dat? Ik ben natuurlijk helemaal alleen in Tokyo want de rest van de mensen die ik ken moeten allemaal werken en je hebt na 5 maanden eigenlijk alle grote attracties wel gezien. Dan word het dus al iets lastiger om ergens wat interresants te doen. Ik heb toch nog wat leuke dingen gedaan in de afgelopen 3 dagen.

Maandag
Maandag begon dat vervelen eigenlijk al. Ik heb die dag niet veel gedaan anders dan mijn kamer opgeruimt en wat inkopen gedaan. Ik heb bij de 100 yen shop nog wat eetstokjes gehaald om als souvenier mee te nemen. Bij de Hard Off ben ik ook nog even naar binnen gelopen. Dit is een 2de hands winkel waar ze echt troep verkopen. Computers van 10 jaar geleden die je voor 10 euro mee kunt nemen en zo ^_^

In een van de plastic boxen waar overal electronica onderdelen en zo inzaten kwam ik wel nog iets vets tegen. Demonstratie modellen van mobiele telefoons. Oude modellen van 3 / 4 jaar geleden kon je daar voor 300 ~ 500 yen meenemen. Gelijk maar 2 gekocht dus want dat vond ik wel grappig. Je kunt er dus totaal niks mee want het scherm is een papieren afbeelding maar verder is het ding wel orgineel.

Ik ben er toen ook al gelijk achter gekomen dat ik nooit een telefoon met zo'n klapscherm moet kopen. Ik heb alleen die dag al een paar honderd keer met dat klepje lopen spelen :-/ .

Dinsdag
Dinsdag ben ik maar naar Akihabara gegaan om daar wat doelloos rond te lopen. Ik heb nog een USB-hub gevonden die ik eigenlijk 5 maanden geleden al wou hebben. Nu kan ik tenminste alles tegelijk aan mijn laptop aansluiten. Verder ben ik nog wat anime winkeltjes binnen gelopen en daar heb ik me weer verbaast aan de gigantische hoeveelheid merchandise.

De anime / manga characters zien er echt geweldig mooi uit en het is eigenlijk jammer dat het bij ons nog niet zo geweldig groot is. Ik kijk eigenlijk bijna nooit anime en manga lezen al helemaal niet maar het heeft toch wel iets. De tekenstijl is gewoon heel uniek en mooi.

Toen ik Akihabara gezien had ben ik naar Shinjuku vertrokken. Toen ik in de trein zat zag ik al die gebouwen die op een hoop gepropt staan, het typische beeld van Tokyo. Het vreemde is alleen dat ik daar nog nooit echt rondgelopen heb. Je komt alleen op de grote plaatsen want op andere plaatsen is niet zo heel veel te doen.

Toen de trein stopte bij het volgende station ben ik spontaan uit de trein gesprongen en ben ik compleet willekeurig straatjes in gaan lopen om te kijken hoe de Japanners nu eigenlijk leven. Het was best interresant om te zien dat achter de flatgebouwen etc alles er toch iets minder mooi uit ziet. Het is wel typisch Japans en het zag er zo uit zoals ik het verwacht had.

Natuurlijk heb ik daar ook aardig wat foto's gemaakt en dan zie je de Japanners die je passeren echt zo kijken van "wat moet die gaijin hier nou weer met zijn camera". Maar goed niks van aantrekken ^_~ .

Daarna ben ik volgensmij weer terug naar Higashimatsuyama gegaan om wat te eten en een film te kijken.

Woensdag
Woensdag, regen dag... Het regende dus de gehele dag. Als het regent is het wel meer miezerregen als regen maar het blijft vervelend. Ik heb om een uur of 12 maar besloten om naar Ebisu te gaan omdat daar het Tokyo Metropolitan Museum of Photography ligt. Er waren 2 exibities dus ik heb voor beiden een kaartje gekocht.

De eerste ging over World Press Photo. Er zaten wel mooie foto's tussen maar omdat het press foto's zijn was er ook veel leed te zien en natuurlijk oorlog. Er zaten overigens ook wat foto's tussen van een Nederlander die voor Dagblad de Limburger werkte! Hoe appart is dat.

De andere exibitie ging over Heroes and Heroines. Hier vond je voornamelijk foto's van Japanse beroemdheden wat mij dus vrij weinig zei. Veel porttret foto's natuurlijk welke allemaal in zwart wit waren. Er stond nog een mooie foto van Clint Eastwood tussen.

Daarna ben ik nog naar Ikebukuro gegaan om de Tokyu Hands weer eens te bezoeken. Daar heb ik nog wat souveniertjes gekocht die overigens wel erg duur waren maar goed, je moet er wat voor over hebben.

s'Avonds heb ik The Fast and The Furious: Tokyo Drift gekeken. Film was wel redelijk maar wat het vooral leuk maakte was de herkenning. Narita, Shibuya, Shinjuku! Wel jammer dat ze het tegen het einde aan weer zo lekker Amerikaans moeten maken door met zo'n dikke chevy of wat het ook was aan te komen zetten. Met zo'n ding wil je gewoon niet door Japan rijden maar goed.

Donderdag
Vandaag ben ik naar Shinjuku gegaan om daar het JNTO informatie centrum te gaan bezoeken. Daar heb ik een hoop folders en flyers meegenomen over dingen die ik nog kan doen in Tokyo. Ik kan dus weer een paar dagen vooruit!

Daarna ben ik Shinjuku in gelopen. Het was prachtig weer, aluwel het erg warm was. Ik heb door het wolkenkrabber gebied gelopen en daar heb ik nog eens een helehoop foto's gemaakt. Ik had nog niet eerder echt de tijd ervoor genomen om dit gebied wat beter te bekijken.

Overigens stikte het er wel van de zwervers, vooral in het park. Het is er mooi rustig en er is schaduw dus als ik dakloos was was zou ik ook daar gaan zitten daar niet van. Het is overigens toch wel vreemd hoe het kan dat die mensen op de straat leven. Het zijn geen verslaafden zoals bij ons vaak het geval is maar gewoon normale mensen. Er is zoveel rijkdom hier in de stad en deze mensen hebben gewoon niks. Je zou toch zeggen dat die mensen makkelijk geholpen kunnen worden...

5 Jul 2007 17:09 door Roy, 0 reactie(s)