Amsterdam: 13:52, Tokyo: 20:52

Destiny Vol. 6

Vanmorgen ben ik laat opgestaan vervolgens rustig gaan douchen en wat niks gedaan omdat ik geen enkel idee had waar ik heen wou gaan. Na wat op internet gezocht te hebben voor een degelijk concert kwam ik een band tegen die wel redelijk klonk. Tegen een uur of 3 heb ik toen maar besloten om naar Akihabara te gaan en vervolgens naar Shinjuku.

Eenmaal in Ikebukuro kwam ik er achter dat ik eigenlijk nog te weinig tijd had om naar Akihabara te gaan dus toen ben ik naar de Bic Camera gegaan om voor een nieuwe MP3 speler te zoeken. Mijn oog was al gevallen op de Zen vision:M die Vincent nu ondertussen ook al heeft... ^_^ . Ik heb even met het ding gespeeld maar ik had niet genoeg geld bij dus ik heb hem nog even laten liggen. Ik moest wel zeggen dat ik de bediening van de I-Pod toch iets logisher / makkelijker vind maar goed het blijft een Apple product...

Daarna ben ik nog naar de Starbucks gelopen om daar een Matcha Latte te drinken. Bij de Starbucks zaten verschillende schoolkinderen hun huiswerk te maken. Ik vermoed dat ze er thuis geen plaats voor hebben of zo want ze zaten er allemaal individueel. Het was niet zo dat ze daar met een stel vrienden afsproken.

Vervolgens ben ik naar Shinjuku gereden en daar heb ik nog 5 minuten nagedacht of ik nu wel of niet moest gaan. Ik had eigenlijk totaal nergens zin in behalve terug naar bed te gaan of in iedergeval niks te doen. Ik heb toch maar door gezet en ben naar het live house gelopen waar de band samen met 2 andere zou gaan spelen.

Ik had de tijd niet opgeschreven dus ik dacht dat het om 5 begon maar dat bleek 6 te zijn. Nu was dat niet zo'n probleem want ik wou eigenlijk nog eten dus ik ben aan Mac Donalds gaan zoeken omdat ik voor de verandering eens geen zin had in ramen.

Om 6 uur weer naar binnen gelopen in het underground clubje. Het live house heet Anti-Knock en het bevind zich in een kelder. De zaal is klein en de hallen hangen compleet vol met flyers van concerten en festivals wat wel tof is. Zelfs de wc hing er compleet vol mee.

De eerste band die ging spelen was Metal Safari. Deze had ik op internet gezien en ze waren best goed. Ze speelden ook nog aardig wat cover songs. Zo heb ik Walk van Pantera voorbij horen komen en ook nog verschillende nummers van... Arch Enemy!!!! Dat was dus wel vet ^_^ .

Tijdens de pauze zetten ze een CD van Judas Priest op wat natuurlijk ook nooit verkeerd is. Verder kwam er toen een westering de zaal in gelopen met een dikke DSLR . Omdat het niet zo druk was en het moshen mee viel heb ik de mijne ook maar uit het kluisje gehaald om me eens voor het eerst op concert photografie te storten.

De 2de band van de avond was Survive. Nog voordat de band het podium betreden had begon er een Japanner tegen te me te praten. Of ik de band kende en waar ik vandaan kwam. Aah Holland! "I have been to Amsterdam". Zeker de funny cigarettes gerookt of niet? Ja hoor ^_^ . Al die touristen die ik tegen kom zijn naar Adam geweest en hebben een joint gerookt. De bandleden waren overigens zijn vrienden.

Survive speelde best goed en ik heb aardig wat foto's kunnen maken. Ze speelden ook nog Whiplash van Metallica wat wel tof was. Toch nog een nummer dat je mee kan blehren!

Toen het podium weer eens opnieuw opgezet moest worden voor de volgende tent kwam ik diezelfde Japanner weer tegen. Hij had voor mij 3 badges en de flyer van het concert van vandaag. Daar was ik natuurlijk erg blij mee. Japanners zijn zo vriendelijk!

De laatste band heette Gallows the Villain en deze was niet zo geweldig. De zanger schreeuwde zich dood maar de microfoon stond te zacht dus je hoorde hem amper. Het gitaar en bass volk stond te ver naar achter waardoor je daar ook geen fatsoenlijke foto van kon maken. De muziek zelf was ook niet van zo'n hoogstaande kwaliteit maar ik heb ze we lnog afgekeken. Gelukkig speelden ze maar 30 minuten of zo ^_^ .

Daarna weer terug naar huis met de een na laatste trein. Vervolgens ben ik mijn weblog dus gaan updaten en het is nu weer kwart voor 3... Nou ja ik heb tijd genoeg om uit te slapen! Ik was overigens best verbaast over de kwaliteit van de foto's. ISO800 + flits werkte best goed! Die Fuji is echt een geweldige camera. Ik ben er nog altijd erg blij mee.

30 Jun 2007 19:44 door Roy, 1 reactie(s)

Door Vince op 1 Jul 2007 14:34
Mooi, dat concertfotografie!