Amsterdam: 14:20, Tokyo: 21:20

Battle Royale

Vanmorgen ben ik eerst naar de Lawsons geweest om te kijken of ik er mijn kaartjes voor Linkin Park kon halen. Na 5 minuten met de automaat gekloot te hebben heb ik een van de medewerkers maar om help gevraagd en al snel hadden we Live Earth op het beeld staan. Ik heb kaartjes gekocht en ben daarna naar het werk gegaan.

Na het werk ben ik naar Bernd zijn appartement gaan kijken in Mizuhodai. We hadden op het station afgesproken. Toen we elkaar gevonden hebben zijn we eerst wat gaan shoppen. Bij de 100 yen shop hadden we eindelijk de wakaba tekens gevonden.

Dit is een afbeelding op een magneet die je op je auto moet plakken als je je rijbewijs nog minder dan een jaar hebt. Je hebt ook nog een andere voor oudere mensen. Ik vond het wel een tof souvenier dus ik heb er 3 voor de beginnende bestuurder meegenomen. Later wou ik eigenlijk ook die voor de oudjes maar die koop ik dan een andere keer wel weer.

Na het shoppen zijn we naar het appartement gelopen. Het appartement ziet er net uit als een klein centerparcs huisje. Alles zit op elkaar gepropt en je hebt net 2 pitjes om op te koken. Ik snap niet hoe Japanners in zo'n klein ding kunnen leven maar goed.

We hebben wat sandwiches gemaakt die overigens best goed smaakte en daarna zijn we film gaan kijken. Ik had deze week Battle Royale gedownload dus die zijn we maar gaan kijken. De film gaat over 40 schoolkinderen die op een onbewoont eiland gedumpt worden en elk krijgt een wapen in zijn handen gepropt. Binnen 3 dagen moet er nog 1 iemand over zijn en die mag dan blijven leven :o .

Een geniaal concept dus met van tijd tot tijd echt typische Japanse dingen die het helemaal geweldig maken. De introductie video die getoond werd bijvoorbeeld is exact zoals alle andere introductie films zijn die je hier in Japan tegen zult komen.

Na de film hebben we nog even gepraat en daarna was het tijd voor mij om weer naar huis te gaan want ik wou niet de laatste trein missen :) .

22 Jun 2007 19:08 door Roy, 0 reactie(s)