Amsterdam: 13:27, Tokyo: 20:27

Planning

Volgende week is mijn laatste werk week en daarna kan ik nog een maand in Japan verblijven. Ik denk dat ik deze maand gewoon vol ga maken en op de laatste dag terug zal gaan. Natuurlijk moet ik wel het een en ander gaan plannen.

Om te beginnen mag ik nog maar 2 weken na het einde van het contract in de dormitory blijven wonen. Daarna zal ik dus een andere verblijfplaats moeten zoeken. Begrijpenlijk maar wel irritant.

Dit weekend gaat er in iedergeval als volgt uit zien. Vrijdag ga ik film kijken. Zaterdag is er een afscheidsfeest van Mael (Fransman) en Chong (Duiter / Chinees) in Yoyogi en zondag ga ik wild water raften met Bernd.

Verder kwam ik er vandaag achter dat er op 7 juli een groot concert / festival gegeven word. Het gaat om het Live Earth festival wat op verschillende plaatsen in de wereld gehouden word om de klimaatverandering onder de aandacht te brengen. Nu boeit mij die klimaatsverandering niet zo maar het feit dat Linkin Park komt maakt een bezoekje aan dit festival wel waard. De andere artiesten heb ik al beluisterd via internet maar dat vond ik toch niet zo heel veel bijzonders. Kaartje ga ik morgen waarschijnlijk kopen. Kosten: 10.000 yen / 60 euro.

Wat staat er nog meer op het programma? 14 juli ga ik als alles goed gaat paragliden. Deze keer word het een tandemvlucht waardoor we dus wel van een hoge berg kunnen afdalen, vet!

De 2 dagen er na staan in het teken van Canyoning en hiking. Dit is een soort van tour opgezet door tokyogaijins.com . De vorige vond ik overdreven duur en echt een tour was het niet maar goed. Hier heb je geen informatie nodig want je bent zelf bezig. Het is nog steeds prijzig met 26.000 yen (160 euro) maar goed je moet er wat voor over hebben. Als ik dit niet zou doen dan zou ik er waarschijnlijk nooit aan toe komen om dit te doen.

Voor de rest wil ik eigenlijk nog wel een weekje naar Hokkaido. Hokkaido is het Noordelijkste eiland van Japan. Wat valt hier te doen? Sapporo is een grote stad waar vast wel iets te doen moet zijn. Verder is het heel erg bergachtig en er is nog veel echte natuur te vinden. Een goede plek om te gaan hiken dus! Een ander voordeel is dat Hokkaido geen regenseizoen kent aluwel dat toch wel voorbij zal zijn als ik daar naar toe vertrek.

Wat moet ik nog allemaal regelen? Ik moet mijn vlucht naar huis verzetten, deze staat nu nog op 8 juli. Ik moet onderdak regelen voor de resterende 2 weken. Ik moet uitzoeken waar ik mijn bagage kan laten want ik ga echt niet alles meeslepen. Vervoer naar Hokkaido zal geregeld moeten worden. Het goedkoopste is de lokale treinen nemen maar dit duurt een dag. Je hebt wel nog shinkansen maar die zijn duurder als vliegen dus ik denk dat we dat laatste maar gaan doen.

Ik ben er over aan het denken om op dus op de dag dat mijn visa verloopt terug te gaan. Waarom? De dag er voor is er een gigantische hanabi (vuurwerk show) in Tokyo, deze duurt meer dan een uur. Het lijkt me wel een mooie afsluiting van 6 maanden Japan. Ik denk dat ik met pijn in mijn hart dit land zal moeten gaan verlaten maar ik zal echt terug moeten helaas.

20 Jun 2007 17:17 door Roy, 2 reactie(s)

Door Vince op 21 Jun 2007 10:51
Gast, ik ben BLIJ dat je terugkomt dus wtf 'helaas' ;x
Door MvanVeggel op 20 Jun 2007 20:56
Je hebt altijd je afstudeerstage nog, kun je nog een keertje terug gaan. Geniet van de laatste weken en maak er wat van. Leuk afscheid hebben ze voor je geregeld trouwens :P.