Amsterdam: 14:50, Tokyo: 21:50

Honkbal in Holland

Vanmorgen vroeg ben ik gaan honkballen met een Duitser en wat Japanners. Toen we bij het veld aan kwamen dacht ik even terug te zijn in Nederland. De reden?

Image

Juist! Die Japanners hier hebben gewoon een molen en wat van die traditionele grachtenhuisje gebouwt pal naast het honkbal veld. Mijn eerste reactie was werkelijk "o mijn god... dit is gestoord".

Blijkbaar is het een of ander wandel centrum. Dit zou best kunnen want Higashimatsuyama heeft een speciale relatie met Nijmegen vanwege de wandel vierdaagse. Hier in Higashimatsuyama hebben ze een wandel driedaagse wat volgensmij zo'n beetje de grootste is hier in Japan. Bij het stadhuis staat ook een klein bordje met informatie hierover waar ook de Nederlanse vlag op te vinden is. Best grappig.

Ik heb niet naar binnen kunnen gaan want de andere wouden naar huis maar ik kan daar makkelijk nog een keer naar terug dus dat zal ik dan ook wel een keer doen denk ik.

Nou goed, het honkballen was wel tof. Ik heb een flink aantal keren met de knuppel mogen slaan wat wel redelijk ging. Nou ja... die pitcher gooide vreselijk langzaam. Ik heb 1x om een snelle bal gevraagd maar die zijn echt niet te raken. Het verbaast me ook hoe snel deze gasten een bal naar een andere kunnen gooien.

Honkballen is dus opzich wel een toffe sport om te spelen vind ik. Eigenlijk een van de weinige die ik wel kan waarderen. Kyudo is opzich ook wel aardig maar het hele ritueel er omheen neemt toch veel tijd in beslag. Ik heb tot nu toe nog niet een keer een pijl in mijn handen mogen hebben dus ik heb puur en alleen de bewegingen geoefend. Dat gaat opzich wel vervelen na 3 / 4 lessen. Maar als het goed is mag ik de volgende keer wel schieten dus ik hoop dat ik het dan wat leuker ga vinden.

De rest van de dag heb ik eigenlijk niks gedaan. Ik heb wat op mijn kamer gezeten en om een uur of 2 / 3 ben ik in slaap gevallen en heb tot een uur of 6 geslapen. Het mezelf uitputten begint toch echt wel zijn tol te eisen ondertussen volgensmij.

In de avond heb ik nog wat gechat met onze goede Belgische vriend Sander en Vincent. Vincent was naar Walls of Jerico geweest die ik gezien heb als voorprogramma van Stone Sour. In Nederland was het concert natuurlijk veel toffer inclusief stage diven etc maar goed. Ik ben er al lang achter dat ik voor de muziek toch echt terug moet naar Europa.

Ik zal maar niet beginnen over hoe Jalours ik ben op al die mensen die naar die vette festivals gaan in Nederland / Belgie. Zoveel bands die ik zal moeten missen :( . Hier in Japan hebben ze ook festivals maar die zijn pas in augustus en september dus dan ben ik al terug in Nederland en verder zijn die zo mainstream als ik weet niet wat. Alleen Loud Park is goed, vreselijk goed!

Ik moet overigens hier ook nog wel echt een keer naar een visual kei band gaan kijken want dat is toch ook echt iets unieks hier in Japan.

16 Jun 2007 14:19 door Roy, 0 reactie(s)