Amsterdam: 14:28, Tokyo: 21:28

Kyoto (5)

Donderdag ging mijn laatste dag in Kyoto worden. Omdat ik al veel dingen gezien heb en ik best moe was heb ik niet veel uitgevoerd. s'Morgens ben ik naar het Nijojo kasteel geweest. Echt een kasteel kon je het niet noemen maar het zag er wel leuk uit. Binnen in het kasteel had je veel schilderingen op de traditionele schuifdeuren wat er wel leuk uitzag.

Het was ondertussen echt vreselijk warm geworden. Zo warm dat het eigenlijk niet meer leuk was om iets te gaan doen. In Japan komt de zon 90% van de tijd recht van boven dus shaduw vind je ook nergens en als er schaduw is kun je nergens zitten want bankjes zijn ook zeldzaam.

Ik heb mij een weg gebaant naar het Imperial park en ben daar op een bankje gaan zitten naast een Ier. Daar heb ik een hele tijd mee gepraat. Hij werkte blijkbaar al 8 jaar in Korea en was nu in Japan om een vriend te bezoeken of iets dergelijks.

Daarna ben ik langzaam aan naar het Imperial Palace gelopen. Daar aangekomen moest je eerst toegang aanvragen om binnen te mogen dus ik mocht mijn paspoort weer eens laten zien. Ik heb geen idee waarom maar goed. Je kon niet echt vrij rond lopen en je moest een tour volgen maar het was wel eens leuk om ook eens wat meer achtergrond informatie te krijgen.

Na de tour was ik echt helemaal aangebakken door het warme weer dus ik ben in een het park aan een picknick tafel gaan zitten heb muziek opgezet en ben daar wat doelloos voor me uit gaan staren tot een uur of 4 / 5. Toen werd het alweer een stuk aangenamer gelukkig.

In de avond ben ik wat vroeger naar bed gegaan omdat ik de volgende morgen vroeg op wou staan want ik wou naar Himeji en Hiroshima.

8 Jun 2007 14:23 door Roy, 0 reactie(s)