Amsterdam: 13:36, Tokyo: 20:36

Nara

Woensdag morgen ben ik lekker vroeg opgestaan want ik wou naar Nara toe. Nara is zo'n 45 min met de trein van Kyoto en ik wou er toch wel op tijd zijn om zo veel mogelijk te zien en om de massa Japanners voor te blijven. Dit is uiteindelijk niet gelukt maar goed ^_^ .

Op het station aangekomen ben ik eerst naar de Kofukuji tempel gelopen welke zich zowat direct naast het station bevind. Naast de tempel stond ook nog een pagoda. Een pagoda is een soort toren met een aantal verschillende daken. Zie google voor plaatjes of wacht tot volgende week als ik tijd heb om mijn foto's te updaten.

Daarna ben ik naar de Sarusawano-ike vijver gelopen maar dat was niet zo speciaal. Vervolgens ben ik naar de Todaiji tempel gelopen. Dit spreek je overigens niet uit als "today" zoals mijn ouders dat deden ^_~ .

De Todaiji tempel zag er werkelijk prachtig uit. Zo'n gigantisch gebouw in een groot open veld. Het leek wel een samurai headquarter of zo. Binnen in de tempel stond een gigantische bronzen boeda en nog een paar andere beelden. Dit is echt iets wat je moet zien als je daar Nara gaat!

Ik moest ook nog een foto maken van wat Japanners zoals dat altijd gaat. Ze bedankte me met "Thank you very much". Toen ik antwoorde ik het Japans met "doitashimashita" kreeg ik gelijk "sugoi!" als reactie wat zoiets betekend als "Cool!", echt grappig.

Vervolgens ben ik door het nara park gelopen langs nog een paar kleinere tempels en herten. Die lopen hier gewoon los rond en lopen echt overal doorheen. Ze steken zo een drukke weg over en je kan ze ook gewoon aaien etc.

Het volgende doel was de Kasuga Taisha shrine. Deze vond ik niet zo bijzonder net als de Shin-yakushiji tempel. Omdat het pas tegen 12 was en ik de grootste dingen al gezien had volgens mijn gids ben ik terug naar het station gelopen naar een informatie punt om te vragen of er nog wat te zien was.

Daar aangekomen vroeg ik in het Japans de meid die daar werkte Engels sprak. Ze vinden het overigens echt altijd geweldig als je een beetje Japans kan zo ook hier. Metteen vragen of ik Japans aan het leren ben en zo en al snel hadden we een klein gesprekje.

Na uitgelegd te hebben wat ik al gezien had en dat ik geen tempels wou zien zoals ze er allemaal uit zien stuurde ze me naar de Horyuji Tempel. Dit was 12 minuten met de trein van het Nara station.

Op het station in Nara aangekomen moest ik natuurlijk de trein pakken. Ik had geen idee welk spoor ik moest hebben dus met mijn beetje Japans probeer ik de weg te vragen aan wederom een jongere meid die achter het loket zat.

Met een grote smile omdat ik dus ook tegelijkertijd echt moest na denken over wat ik moest zeggen vroeg ik "sumimasen, densha de Horyuji wa nan bansen desu ka". Ik kreeg gelijk een dikke smile terug en ze zei heel rustig "ichi bansen, nijuupun desu" terwijl ze op haar horloge ook nog tegelijkertijd de tijd aangaf voor het geval ik nijuupun niet snapte. spoor 1 over 20 minuten dus ^_^ .

In de trein miste ik het station waardoor ik een station verder er uit gestapt ben. Daar was me het wederom niet geheel duidelijk als ik de volgende trein kon nemen of dat ik de volgende moest hebben. Dus ik vraag dat weer aan een of andere Japanner. "nexto, nexto". De volgende dus.

Zijn trein kwam er aan dus hij sprong de trein in. Uit verveling ging ik op de treinkaart kijken die op het station hong. Na 30 seconden stond die gozer weer langs me en zei weer "nexto". Ondertussen gingen de deuren dicht en vertrok zijn trein De stommerik dacht dat ik het nog niet snapte en wou me helpen en heeft daardoor zijn trein gemist! Hoe grappig is dat ^_^ .

Eenmaal in Horyuji aangekomen moest ik nog 15 tot 20 minuten lopen naar de tempel. Daar aangekomen bleek het echt een gigantisch complex te zijn met alleen maar tempel gebouwen etc. Dit was eigenlijk wat ik van Tojin verwacht had maar dat was net iets minder. Dit hele complex was werkelijk gigantisch en zo prachtig om te zien. Als je naar Nara gaat raad ik iedereen ook zeker aan om hier naar toe te gaan.

Ik was overigens zo'n beetje de enige tourist tussen allemaal school kinderen. Ik heb nog ergens even met een Korean gebabbelt en vervolgens heb ik het gehele complex door gelopen.

Al die kleine kinderen met hun gele mutjes lopen echt constant "hello, hello" tegen je te roepen. In het begin zeg je hallo terug. Later word dat saai dus dan ga je wat anders verzinnen. "konnichiwa! O-genki desu ka" (goeiedag hoe gaat het?). En toen kreeg ik in een keer in koor het antwoord "hai, genki desu!". Ik heb me daar later echt nog mee krom gelachen hoe ze dat allemaal tegelijk zeiden :D . Overigens was het zo dat hun lerares nog geen 30 seconden daarna langs me stond en vroeg waar ik vandaan kwam. Zoals ik al eerder zei Japanners vinden het echt geweldig als ze een buitenlander Japans horen spreken.

Op een gegeven moment gaan die koters wel echt je nek uit komen want ze blijven bezig en volgensmij maken ze je echt vreselijk belachelijk elke keer maar omdat je geen Japans verstaat weet je dat niet zeker.

Overigens is het wel vervelend als de Japanners Engels kunnen in een restaurant etc. Omdat jij een buitenlander bent ben je hier automatisch een tourist en versta je geen Japans. En natuurlijk willen ze hun Engels verbeteren maar hoe moet ik dan ooit mijn Japans kunnen oefenen ~_~ .

Om 5 uur toen alles dicht ging was ik net klaar met alles te zien dus toen ben ik naar huis vertrokken. Nara is echt een prachtige plek die je zeker moet zien :) .

7 Jun 2007 15:05 door Roy, 0 reactie(s)