Amsterdam: 14:59, Tokyo: 21:59

Kyoto (4)

Omdat ik dus weinig zin meer had in tempels en shrines heb ik maar besloten wat anders te gaan doen. In Kyoto zelf is eigenlijk niks anders te doen dus toen heb ik maar de trein gepakt naar Inari om daar torii poortjes te gaan bekijken. De weg naar de Fushimiinari-taisya shrine bestaat uit een pad dat de berg op loopt en deze is min of meer overdekt met honderden zo niet duizenden torii's.

Het was wel appart om door zo veel poortjes te lopen en het zag er wel leuk uit. Op een gegeven moment had je vanuit de berg ook nog een prachtig uitzicht over de stad wat wel tof was. Het enige puntje van kritiek was dat de torii's nogal slecht onderhouden werden zoals dat met wel meer dingen is in Japan. Sommige moeten opnieuw geverfd worden, andere hebben gigantische gaten of zijn simpelweg aan het wegrotten.

Om een uur of 1 was ik weer terug bij het station. In Kyoto aangekomen heb ik de bus gepakt naar de Kinkakuji tempel (gouden pavaljoen). De tempel zag er mooi uit en het was er dan ook behoorlijk druk. Ik heb een aantal goeie foto's gemaakt en ben toen weer verder gegaan want iets anders als alleen dit huisje was er niet te zien. Nou ja er was wel iets maar echt interresant was het niet.

De volgende stop was in iedergeval de Ryoanji tempel. Deze bevat zo'n beetje de bekendste zen tuin ter wereld. Ik heb er eeen tijdje naar zitten kijken ik moet toch wel zeggen dat het iets speciaals is. Het is heel simplistisch maar toch is het wel aantrekkelijk op een of andere manier.

Omdat het alweer wat later begon te worden ben ik naar het zuiden gelopen. Op aanraden van mijn ouders ben ik door het Tojin gebied gelopen. Hier bevonden zich wat groen, grind en tempels. Het was best mooi om daar zo even doorheen te lopen.

Ik ben verder gelopen naar het Hanazono station waar ik de trein terug gepakt heb naar Kyoto. De trein reed door een gebied waarvan ik dacht dat het toch ook typisch Japans was. Beton en ijzer waren de hoofd elementen. Het zag er een beetje industrieel / ghetto achtig uit maar dat was het toch niet. Het lijkt gewoon zo omdat echt alles door elkaar staat. Het is toch wel weer net iets anders als Tokyo wat echt heel modern.

De avond heb ik weer eens gevuld in het manga cafe. Wat anders is er toch niet te doen.

7 Jun 2007 14:23 door Roy, 0 reactie(s)