Amsterdam: 09:19, Tokyo: 16:19

Kyoto (3)

Dag 3 van mijn Kyoto trip stond in het teken van het Arashiyama gebied. Ik ben met de bus naar een halte gereden welke luisterd naar dezelfde naam.

Vanuit de halte ben ik naar de Tenryuji tempel gelopen. Binnen in deze tempel hadden zich verschillende vogels (soort zwaluwen) gevestigd en deze beesten vlogen constant door de tempel heen wat echt tof was. Tevens heb ik nog een rondje gelopen door de tuin.

Eenmaal buiten heb ik mezelf getrakteerd op een matcha (groene thee) ijsje. en vervolgens ben ik het bamboo bos (sagano) ingelopen.

Dit bos(je) zag er werkelijk prachtig uit. Dit was ook een van de dingen die ik zeker wou zien tijdens mijn verblijf in Japan. Het enige nadeel was dat het juist hier stikte van de (Japanse) touristen. 50 meter verder zie je ze niet meer. Ze komen hier werkelijk allemaal met de taxi / busjes om vervolgens 5 minuten met hun compact / telefoon camera's wat foto's te maken en dan weer verder te gaan naar de volgende attractie.

Ik heb me echt geergerd aan die mensen omdat ze dus echt constant overal doorheen lopen en ik wou juist een paar foto's zonder mensen. Ik heb daarom maar een tijdje gewacht en uiteindelijk was er 30 seconden niemand te zien dus toen heb ik snel wat foto's geschoten. Daarna kwam de volgende taxi er alweer aan...

Ik had mijn foto's dus toen ben ik naar de okochi sanso tuin geweest. Deze was ook erg mooi maar de entreprijs was dan ook wel aardig hoog maar dat was het toch wel waard.

Daarna heb ik mijn route voortgezet naar de Totankoji tempel. Dit was een standaard tempel met als uitzondering dat een groot deel van het terrein een kerkhof was. Toen ik daar was begon ik eigenlijk wel echt schoon genoeg te krijgen van die tempeltjes... Als je er een stuk of 10 gezien hebt heb je ze eigenlijk allemaal gezien op wat grotere / uniekere tempels na.

Ik heb nog 2 andere tempels gezocht maar deze waren ook niet bijzonder. Ik had er genoeg van dus ik ben naar het station vertrokken om weer wat ramen naar binnen te werken. Vervolgens ben ik weer naar het manga cafe vertrokken waar ik 2 uur gespendeerd heb en toen ben ik weer terug gegaan naar mijn kamer.

5 Jun 2007 14:29 door Roy, 0 reactie(s)