Amsterdam: 13:51, Tokyo: 20:51

Afgelopen weekend

Afgelopen vrijdag
Vrijdag ben ik na het werk naar Ikebukuro vertrokken om mijn ouders weer eens te ontmoeten. Nadat we elkaar gevonden hebben hebben we nog wat gegeten en daarna zijn we naar Shibuya vertrokken waar we wat doelloos rond gelopen hebben. Op de terug weg zijn we nog even snel bij Shinjuku er uit gesprongen om wat foto's te maken en daarna ben ik weer naar huis vertrokken.

Nikko
Voor zaterdag stond Nikko op het programma. Nikko is een plaats ergens ten noorden van Tokyo en er zijn veel tempels te bezichtigen etc.

s'Morgens vroeg mocht ik er dus om een uur of 5 uit en dat kwam mooi uit want ik was al om 1 uur gaan slapen. Ik heb 4 uur geslapen dus... Na wat geslapen te hebben in de trein kwam ik in Ikebukuro aan waar ik mijn ouders weer ontmoet heb en toen zijn we richting Nikko vertrokken.

Eerst zijn we naar Tokyo station gegaan en vervolgens hebben we de shinkansen naar Utsunomiya genomen. Daar aangekomen mochten we nog overstappen op een lokale trein die nog eens een rit maakte van een minuut of 50 en toen waren we er. We hebben toen een bus genomen naar het tempel complex.

We hebben heel wat verschillende tempels gezien, helaas kan ik ze niet meer bij naam noemen ^_^ . Nadat we een hele hoop foto's gemaakt hebben en we alle tempeltjes wel gezien hadden zijn we met de bus terug naar het station gereden om vervolgens een andere bus te pakken die ons naar een beroemde waterval zou brengen.

Bij aankomst bleek deze echt gigantisch hoog te zijn en het was best indrukwekkend en mooi om te zien. We konden ook nog met de lift naar onder dus dat hebben we ook nog gedaan en daar had je een nog mooier uitzicht op de waterval. Na de waterval bezichtigd te hebben werd er een kom ramen naar binnen gewerkt en toen zijn we weer terug gegaan.

Bij het bus station aangekomen is mijn moeder nog even een souvenier winkel ingedoken en mij vader en ik zijn naar een meer geweest kijken. Toen we terug kwamen bleek dat de bus net vertrokken was dus toen mochten we nog eens 20 min wachten. Toen ben ik weer met mijn moeder de souveniers winkel ingetrokken en daar hebben we wat Japanse houten poppetjes gekocht die er wel tof uit zagen. Het ziet er zo'n beetje uit als de carnival figuurtjes uit de efteling.

Op de terug weg zijn we naar Kawagoe gegaan om daar wat te eten. Kawagoe kwam voor mij wel mooi uit want dat is een stuk dichterbij huis als Tokyo. In Kawagoe hebben we een soort snitzel naar binnen gewerkt en ik had ook nog wat tempura dus dat smaakte wel. Vervolgens zijn mijn ouders en ik maar weer naar huis gegaan.

Eenmaal op het station in Higashimatsuyama aangekomen merkte ik dat mijn fietsleutel kwijt was :-/ . Dat was dus behoorlijk kut. Nu zit er een behoorlijk slecht slot op dus die zou je zo op en kunnen breken of ik zou mijn fiets naar de dormitory kunnen slepen maar ik vond het toch niet zo'n briljant idee. Stel een Japanner ziet een buitenlander met een fietsenslot klooien en hij belt de politie dan ben ik dus wel echt zwaar de zak. Als buitenlander heb je echt geen flikker te zeggen en ik kan niet eens bewijzen dat het mijn fiets is. Dus ik heb maar besloten dat ding daar weg te laten roesten. Ik heb er toch maar 3000 yen (20 euro) voor betaald en ik gebruikte hem amper dus who cares :p .

Ik ben naar huis gelopen heb nog een uur geinternet ondanks dat het laat was (ik ben verslaafd ik weet het) en toen ben ik gaan slapen.

Zondag
Zondag ging de laatste echte dag in Tokyo worden voor mijn ouders dus moesten er nog wat souveniers gekocht worden en zo. s’Morgens ben ik met een rugzak vol met souveniers en wat winter kleding weer naar Ikebukuro gegaan en daar heb ik mijn ouders wederom ontmoet. Mijn tas hebben we in een kluisje gestopt en vervolgens zijn we naar het Imperial Palace gegaan.

Bij Tokyo station aangekomen zijn we naar buiten gegaan en daar hebben we nog wat foto’s gemaakt van het station. De architect van het station was geinspireerd door het Amsterdam centraal station dus je herkend het wel een beetje.

Daarna zijn naar het Imperial Palace gegaan waar we wat rond gelopen hebben. Meer dan wat muren en een tuin is er helaas niet te zien. We zijn daarom maar naar de Yasukuni shrine gegaan die ten Noorden van het paleis ligt.

Na de shrine bekeken te hebben zijn we naar Asakusa vertrokken om nog wat souveniers in te slaan. Mijn vader had 2 T-shirts en een pet gekocht en mijn moeder wat kleine dingetjes. Aangezien we de tempel al een keer gezien hebben zijn we maar weer terug gegaan.

In Akihabara zijn we er even uitgestapt en daar heb ik mijn ouders een introductie gegeven in de otaku cultuur hier. We zijn in een anime / manga winkel geweest en natuurlijk ook een arcadehal. Deze arcade hal was best groot maar het was wel tof om te zien hoe al die gasten weer elkaar de kop in aan het slaan waren met een potje Virtua Fighter.

Toen we terug liepen kwamen we nog een gepimpte auto tegen met allemaal stickers van een of andere anime / manga er op geplakt en er lagen een hoop manga’s op het dashbord en niet te vergeten 2 grote TFT schermen. Op het station hebben we nog wat curry naar binnen gewerkt en daarna zijn we naar Harajuku vertrokken omdat mijn vader nog een keer de vage jeugd daar wou zien.

Na Harajuku zijn we een station verder gegaan naar Shibuya omdat mijn moeder zo’n traditioneel theekan wou hebben. Ik dacht dat ze die bij de Tokyu Hands wel zouden hebben maar dat viel nogal tegen. Omdat we niet echt een idee meer hadden waar we heen moesten zijn we maar weer richting het station gelopen.

Op de terug weg zijn we nog snel de Mandarake binnen gelopen. Dit is een van de bekendste manga zaken. De deur is een klein portier en vervolgens moet je verschillende trappen naar onder om daarna in een gigantische ruimte te komen waar het echt compleet vol staat met manga Daar hebben we nog even wat rondgekeken (lezen gaat niet natuurlijk) en toen zijn we maar weer richting Ikebukuro vertrokken.

In Ikebukuro hebben we na lang zoeken nog wat gegeten en daarna was het weer tijd om naar huis te gaan. Ik heb afscheid genomen van mijn ouders en ben weer naar Higashimatsuyama vertrokken. Over 1.5 tot 2 maanden zie ik ze weer dus dat is nog maar even : ) .

Vandaag
Ik heb vandaag buskaartjes gekocht voor mijn trip naar Kyoto en omstreken. Ik vertrek a.s. vrijdagavond met de nachtbus en dan kom ik zaterdag morgen aan om een uur of 5 / 6 en ik blijf dan voor een dag of 9. Ik pak zondag avond de bus weer terug dus ik ben maandagmorgen ik Tokyo en vervolgens mag ik naar Higashimatsuyama omdat het die dag internsmeeting (stagaires bijeenkomst) is. Dat bied dus mooi de kans om een beetje uit te slapen want echt spannend zal het wel niet worden ^_^ .

Ik kwam er overigens vandaag ook weer achter hoe vreselijk groot Shinjuku station is. Echt niet normaal gewoon. Voor wie wil weten hoe groot kan vast wel wat informatie vinden op wikipedia. 3.3 miljoen bezoekers per dag zou eigenlijk al genoeg moeten zeggen. Ik heb overigens vandaag ook voor het eerst echt mensen kei en kei hard zien duwen om nog in de trein te komen. Mensen werden nog net niet door de conducteurs in de treinen geduwt maar het had echt niet veel gescheeld. Jezus hoeveel mensen er niet in zo'n ding passen, niet normaal...

30 May 2007 16:06 door Roy, 0 reactie(s)