Amsterdam: 15:11, Tokyo: 22:11

Stone Sour

Yeah! Vandaag ben ik een half uur eerder van het werk vertrokken om weer eens naar Shibuya's Club Quattro te gaan. Ik ben daar nu ondertussen al drie keer geweest ^_^ . De reden? Stone Sour trad op! Ik heb ze al ooit op Graspop gezien en daar waren ze echt waanzinnig dus ik had er ook deze keer tering veel zin in.

Ik was redelijk op tijd daar dus dat gaf mij mooi de gelegenheid om een T-shirt te kopen voordat ze weg waren! Waar ik er bij LoG geen meer kon krijgen heb ik er nu metteen eentje gekocht. Ik ben nu de trotste bezitter van een Stone Sour T-shirt met Osaka, Nagoya en Tokyo op de achterkant o/ . Volgensmij is de kwaliteit wel niet zo super geweldig maar goed daar moeten we het maar mee doen.

Toen ik mijn shirt aangetrokken had ben ik de zaal ingelopen en heb ik gewacht tot het voorprogramma kwam. Het voorprogramma was een band genaamd "Walls of Jerico". De band had een zangeres die bijna net zo heerlijk kon brullen als Angela Gossow van Arch Enemy dus dat was vet! Een goed voorprogramma dus.

Toen kwam Stone Sour. Zoals te verwachten ging het dak er vanaf en iedereen werd compleet gek en zo :) . Ik heb aardig wat meegebrult en ik ben nog even de pit in gedoken en zo. Corey Taylor is echt een geweldige vent. Hij was overigens echt behoorlijk naar de kapper geweest. Zijn lange haren waren er compleet vanaf : ( .

Wat hebben ze zoal gespeeld?
- 30/30-150
- Come what(ever) may
- Hell & Consequences
- Made of Scars
- Reborn
- Through Glass
- Tumult
- Bother
- Get Inside

Ik vergeet er waarschijnlijk nog een paar maar goed. Het was in iedergeval echt een waanzinnig vet concert en ik heb echt genoten.

Overigens krijg je hier altijd een hele hoop flyers in je handen geduwt als je naar een concert gaat. Echt vervelend want de komende weken komen er best veel toffe dingen die ik weer net moet missen omdat ik of in Kyoto zit of ik zit met mijn ouders ergens in Nikko etc.

Als ik hier straks in Juli nog 3 weken in Tokyo door moet brengen dan ga ik denken ik echt minimaal 2x per week ergens naar een concert of iets dergelijks. Het is echt zo vreselijk tof!

Overigens zijn westerse artiesten echt vreselijk duur. Within Temptation is ook best groot hier volgensmij en ze vragen er vrolijk 6500 yen voor. Dat komt neer op ongeveer 40 euro. In Nederland kun je ze zeker voor de helft zien :-/ . Maar goed 't boeit opzich niet zo veel. Die Japanse bands kun je voor 20 euro zien en die zijn ook best goed.

Na het concert heb ik nog even met mijn ouders afgesproken in Ikebukuro en daar zijn we naar de Starbucks geweest om wat te drinken. Vervolgens ben ik een uur later naar huis vertrokken.

Het is ondertussen 1 uur in de nacht en ik moet morgen weer gewoon werken (lees om half 7 opstaan) dus ik ga maar eens mijn bed in duiken.

24 May 2007 18:08 door Roy, 2 reactie(s)

Door Vince op 27 May 2007 23:38
Oke, ik móet hier nog een keer reageren, want ik heb een blunder gemaakt. Ik heb foute shit van Walls of Jericho gehoord, en het een tweede kans op last.fm gegeven. Morgen ga ik ze zeker even checken op Pinkpop.
Door Vince op 26 May 2007 19:13
Er was nog een japanse metalband van 3 16-jarige meisjes.. Ballbreaker of iets in die zin. Moet je maar eens opzoeken. Verder is Within Temptation eind dit jaar te bewonderen voor focking 47 euro, dus stel je niet zo aan ;x Walls of Jericho is inderdaad best vet, maar niet echt hard genoeg voor me. Goed om te lezen dat je het leuk hebt gehad daar met Corey Taylor. Overmorgen zie ik 'm weer op pinkpop!