Amsterdam: 14:23, Tokyo: 21:23

Sanja Matsuri

Het is weer weekend geweest en dat betekend dat ik natuurlijk weer van alles gedaan heb. Deze week stond alles in het teken van de Sanja Matsuri. Dit is het festival van de Asakusa shrine. In 3 dagen komen zo'n 1.500.000 mensen naar dit stukje van Tokyo om het festival te vieren.

Zaterdag morgen heb ik eerst nog even 2 uurtjes Kyudo gedaan. Helaas voor mij mocht ik nog steeds niet schieten maar mij werd gegarandeerd dat ik de volgende keer toch ook echt met een pijl mocht schieten! Daar kijk ik opzich wel naar uit want puur en alleen die bewegingen oefenen begint na 4 weken ook wel te vervelen.

Daarna zijn we met Jan, Andreas, Christian en ik richting Shinjuku vertrokken omdat Andreas een nieuwe camera wou halen. Uiteindelijk heeft hij dit toch niet gedaan omdat hij geen internationale garantie had.

Vervolgens zijn we naar Asakusa gereden maar toen we aankwamen was het ondertussen al 4 uur en dus was het festival al zo ongeveer afgelopen. We hebben nog een paar kleine dingen mee kunnen pakken maar echt bijzonder veel was er niet meer te doen. We zijn toen maar terug naar Higashimatsuyama gegaan waar blijkbaar ook nog iets te doen was (zie foto's).

In Hig. hebben we bij een Izakaya gegeten wat echt heerlijk was. We hebben op zijn Japans eten besteld. Dit houd in dat een persoon gewoon een hele hoop verschillende gerechten bestelt en vervolgens word alles met elkaar gedeelt. Dit werkt opzich best goed, zeker als je met een iets grotere groep bent.

Toen we alles besteld hadden was het wachten op het eten. Na een minuut of 10 begon de stroom met eten en op een gegeven moment hadden we zelfs geen plaats meer op de tafel dus de rest moest er maar even langs gezet worden ^_^ . Na het eten ging iedereen vrolijk naar huis.

Zondag gingen de andere allemaal naar een sumo wedstrijd maar die was mij te prijzig dus die heb ik over geslagen. Het is misschien grappig om een gevecht of 2 te zien maar ik heb zie het ook niet zo zitten om de gehele dag bij zo'n tournooi rond te hangen.

Ik ben vervolgens maar wederom naar Asakusa vertrokken om toch wat meer van het festival te kunnen zien. Ik was redelijk lui dus ik was er pas om een uur of half 1 in de middag maar goed. Ik heb toch nog een hoop gezien.

Toen ik richting de shrine liep heb ik verschillende mikoshi (draagbare shrines) voorbij zien komen. Vervolgens ben ik ergens links afgeslagen en heb ik wat in de buurt van de shrine rond gelopen.

In een smaller straatje kwam ik toevallig wat geisha's tegen. Geisha's zijn gezelschapsdames die voor wat entertainment zorgen. Het zijn overigens geen prostituees! Zie de link voor meer informatie. Ik heb in iedergeval snel een paar foto's genomen en ben toen weer verder gelopen.

5 minuten later kwam ik uit op een grotere straat waar een stel Yakuza bijna geheel naakt op straat stonden. Je kon dus heel duidelijk hun tatoages zien, iets wat je normaal bijna nooit te zien zult krijgen. De Yakuza is overigens de Japanse mafia voor wie dat nog niet wist. De organisatie is echter min of meer semi-legaal en vervult zelfs enkele sociale taken.

Zo heb ik al verschillende keren gelezen en gehoord dat als je bijvoorbeeld gestalked word of je bent als vrouw verkracht dan heeft het geen nut om bij de politie aan te kloppen, die doen er niks tegen. Wat wel helpt is naar de Yakuza gaan en die zorgen dan wel dat die persoon gestraft word. Ik moet nog eens een keer wat meer infomatie over de Yakuza vinden omdat het best interresant is.

Vervolgens heb ik contact gezocht met Mario want die zou ook ergens rond moeten hangen in de buurt van de shrine. Na een paar telefoontjes hebben we elkaar toch nog kunnen vinden en toen hebben we samen nog genoten van wat meer Yakuza die op een mikoshi stonden. Vervolgens besloot Mario naar huis te gaan omdat hij al sinds een uur of 7 daar was.

Ik heb vervolgens nog een rondje gemaakt maar ik kwam ook al snel tot de conclusie dat het festival min of meer afgelopen was. De meeste mensen keerde dan ook huiswaards. Ik ben toen met de metro naar Shinjuku gegaan om daar nog wat foto's te schieten en vervolgens ben ik ook naar huis gegaan.

Ik moet eigenlijk nog eens wat meer de stad in trekken en vooral foto's maken. Ik neem over het algemeen wel foto's van interresante dingen maar ik mis het vastleggen van het dagelijks leven en de omgeving waarin deze plaats neemt. Dit vind ik opzich wel jammer want je bevind je toch voor de grootste tijd in deze omgeving. Ook wil ik opzich wel eens wat meer foto's van mensen maken want dat doe ik ook te weinig naar mijn mening.

20 May 2007 16:34 door Roy, 2 reactie(s)

Door Vince op 23 May 2007 03:51
Gave shit.. Yakuza en saké!
Door margot plegt op 22 May 2007 18:01
Dag Roy, Ik wil je bedanken voor het lees- en kijkplezier dat ik beleeef aan jouw avontuur in Japan! En wat fijn dat er zo'n heerlijke tijd beleeft! (Je zult vreselijk moeten wennen als je weer terug bent in Nederland...) Margot Plegt