Amsterdam: 14:18, Tokyo: 21:18

Aardbeving (2)

Yes!!! We hebben er weer een. Ik zat net lekker rustig achter mijn laptop begint om 21:01 ineens met tafel heen en weer te schudden en ik voel echt de alles van links naar rechts gaan voor een seconden of 1.5 / 2. Dat was echt cool! Het vreemde is alleen dat je het totaal niet beseft. Je zit gewoon achter je pc, je tafel gaat schudden en je denkt alleen wat is dit nou weer? En als het alweer voorbij is besef je dat het een aardbeving was.

Deze was overigens echt een heel stuk zwaarder als de eerste die ik meemaakte. Ik voelde deze keer ook nog een stuk of 5 naschokken. Deze kleine lichte bevingen kwamen zowat direct na de echte schok. Naja echt tof om mee te maken zo op een saaie avond.

Het epicentrum bevond zich exact ten oosten van Higashimatsuyama en ten noord oosten van Tokyo. Nog even wat leuke cijfertjes:

Occurred at (JST): JST 08 May 2007, 21:01
Latitude: 36.1N (degree)
Longitude: 139.9E (degree)
Depth: 40km
Magnitude: 4.4
Region Name: IBARAKI KEN NANBU

Overigens was de schok hier in Higashimatsuyama maar 2... Jezus ik had die 4.4 echt wel mee willen maken. Dat moet echt een stevige schok geweest zijn. Overigens ben ik er nu achter welke schaal ze gebruiken om de sterkte van de beving aan te geven en dat is de Japan Meteorological Agency Seismic Intensity Scale. Blijkbaar konden ze geen kortere naam verzinnen.

Meer info over de beving vind je hier en ik heb ook een Google Earth placemark gemaakt die je hier kan vinden. De placemark geeft het epicentrum aan. Ik woon overigens dus hier.

Verder heb ik vandaag nog een Japanse les waar ik natuurlijk niet voor geleerd had omdat ik een week vakantie gehad heb maar nu wil ik toch elke avond wel even blokken. Japans is echt een toffe taal en het motiveerd behoorlijk als je dingen ook direct toe kan passen.

8 May 2007 14:50 door Roy, 1 reactie(s)

Door Vince op 10 May 2007 03:03
sake sake sake