Amsterdam: 13:13, Tokyo: 20:13

Golden week

De Golden week is ondertussen van start gegaan wat betekend dat we een week vrij hebben! Alle Japanners maken hier dankbaar gebruik van door rond te gaan reizen. Overal staan files en hotels zijn volgeboekt.

Ik heb met nog 2 andere studenten een trip geplant voor een dag of 5 naar Nagano-ken. Nagano is vooral bekend van de olypische spelen in 98 volgensmij. Het voordeel van Nagano is dat er niet zo veel te doen is waardoor het er ook rustiger zal zijn. We hebben echter niet alles geplant dus ik ben benieuwt. We hebben een hotel voor de eerste 2 dagen en de busreis naar Matsumoto. Een uitgebreid verslag zal uiteraard volgen.

Vandaag was het zaterdag en we konden weer Kendo beoefenen. Dat heb ik dus deze morgen 2 uurtjes gegaan. Nog altijd hebben we geen pijl aangeraakt maar de volgende keer zouden we toch echt eens mogen schieten!

Vervolgens heb ik op mijn kamer wat van de muziek genoten. Ik moest zowiezo in de middag naar Tokyo om de buskaartjes te kopen voor maandag (dan vertrekken we dus naar Matsumoto) maar het begon te onweren dus ik ben wat later vertrokken.

Eenmaal in Shinjuku aangekomen moest ik natuurlijk even zoeken waar ik die dingen kon kopen. Ik had op een papiertje wat opgeschreven maar erg ver kwam ik daar niet mee. Shinjuku is het drukte station ter wereld en het is echt een doolhof. Na een half uur rond gelopen te hebben en hier en daar de weg gevraagd te hebben heb ik toch de kaartjes kunnen bemachtigen.

Nadat ik de kaartjes gekocht had heb ik nog wat in de buurt rondgelopen. Daar hadden ze onder anderen een electro zaak met pda achtige dingen. Ik wou natuurlijk even spelen en binnen 10 sec stond er al een verkoper langs me die alles demonstreerde. Je kon TV kijken, internetten, word documenten typen, excel, mailen natuurlijk. Echt on voorstelbaar. Het scherm had een resolutie van 800 x nog iets. Het was echt tof om te zien. 't ding koste in totaal iets van 80.000 yen + nog eens 6.000 elke maand als ik me niet vergis.

Daarna heb ik de east exit proberen te vinden want daar spaken we later in de avond af voor karaoke. Nadat ik die gevonden had heb ik wat doelloos rond gelopen en ben ik nog een arcade hal binnen gelopen waar een stel Japanners hun kunsten aan het vertonen waren.

Eentje was de moeilijke versie van guitar hero aan het doen wat em echt vreselijk goed lukte, daarnaast zat een meid drum mania te spelen en even verderop zat iemand op een compleet meng paneel de DJ uit te hangen. Echt geweldig hoe ze die dingen verzinnen.

Daarna was het tijd voor eten. Ik heb een noodle restaurant opgezocht want noodles zijn goedkoop. Daar heb ik mijn buikje toen voor 700 yen volgegeten. Vervolgens ben ik weer naar de east exit gelopen van het station en heb daar voor een uur wat muziek geluisterd.

Om 8 uur was het karaoke time! Toen iedereen er was hebben we een van de reclame gastjes op straat aangesproken. Ze staan hier altijd reclame te maken voor restaurants, karaoke bars, clubs etc. Als je dan naar die tent heen wilt bellen ze op om te kijken of er genoeg plaats is en vervolgens word je naar de locatie begeleid etc. Echt wel handig.

De karaoke was echt geweldig. We hebben 2 uur lang flink lopen zingen. Ook best wel goeie muziek overigens. Korn - You all want a single, Hoobastank - crawling in the dark, Linkin Park - In the end, Motorhead - Ace of spades en nog wat rock / metal nummers ^_^ . Ze hebben overigens echt alles in die karaoke bars. Ze hadden zelfs Arch Enemy, Dragonforce, Sonata arctica etc. Echt waanzinnig. Ik zou zo graag eens met een stel alto's naar zo'n bar gaan om de gehele avond om alleen maar metal nummers te brullen.

Natuurlijk kwamen er ook wat foutere nummers voorbij zoals barbie girl (Deze hebben ze echt OVERAL), Y.M.C.A. en 99 luftballons voor onze Duitse vrienden. Overigens waren er weer 2 nieuwe studenten bij gekomen, een Turk en een Duitse meid.

Op de terug weg in de trein hebben we nog met 3 Japanse vrouwen lopen praten voor een heel uur. Ze hadden natuurlijk gedronken waardoor ze een stuk spraakzamer waren. Waarschijnlijk spaken ze alleen maar met ons om hun Engels te verbeteren maar goed. Het was wel grappig. Ze waren overigens wel te oud :-(

Nu is het 2 uur in de nacht. Morgen ga ik paragliden en ik moet er volgensmij echt weer vroeg uit dus ik ben benieuwt. Volgensmij ga ik echt weer vreselijk brak zijn. Ik moet nog even kijken hoelaat ik de trein moet hebben. Misschien dat ik beter niet kan gaan slapen.

28 Apr 2007 19:01 door Roy, 1 reactie(s)

Door Vince op 2 May 2007 04:22
Y'ALL WANT A SINGLE SAY FUCK THAT, FUUUUUUUUCK THAT FUCK THAT! Goddamn, wat zou ik graag naast je zijde hebben gestaan, m'n longen eruit schreeuwend...