Amsterdam: 14:31, Tokyo: 21:31

Ikebukuro

Vandaag had ik behoorlijk wat moeite met uit bed te komen en ik was eigenlijk vreselijk lui waardoor ik tot een uur of 12 in bed gelegen heb en daarna heb ik nog 3 uur niks gedaan. Vervolgens heb ik toch nog maar besloten om even naar Tokyo te gaan. Naar Ikebukuro om precies te zijn.

Daar ben ik naar de Tokyo Hands geweest. Dit is een depaato (department store / warenhuis) waar ze werkelijk ALLES hebben. Er zat een doe het zelf zaak, je kon er tassen kopen, feest artiekelen, souvenier dingen, hobby spullen etc. Echt een gigantisch groot aanbod.

Al snel zag ik sensu's (Japanse waaiers) liggen. Ik wou er al een tijdje een hebben dus ik toen ging ik een leuke uitzoeken. Het probleem was alleen dat er geen was die er echt uitsprong waardoor ik daar 15 minuten heb lopen denken en uiteindelijk een zwarte gekocht heb. Ik had er al veel eerder een kunnen kopen maar dat waren allemaal souvenier winkels en die verkopen alleen maar slechte kwaliteit spullen denk ik.

Toen ik verder door de winkel liep kwam ik nog iets compleet merkwaardigs tegen. Elk station van de Yamanote lijn in Tokyo heeft zijn eigen melodietje dat van tijd tot tijd afgespeeld wordt. In deze winkel kon je blijkbaar kon je een cd kopen met alle deuntjes van elk station. Tevens had je sleutelhangers van de borden waar de stationsnaam op aan staat gegeven. Een exacte kopie zoals op het station.

Tevens heb ik nog wat anzichtkaartjes gekocht die er wel tof uit zagen. en vervolgens ben ik naar Animate gelopen. Bij Animate heb ik nog een domo-kun sleutelhanger gekocht. De vorige keer dat ik hier was hadden ze er maar 1 en die was voor Vincent ;-) .

Ik had ook nog een anime magazine gekocht. Ik kan er natuurlijk niks van lezen maar plaatjes kijken gaat altijd en misschien stond er nog wat in wat het downloaden waard was. Nu bleek alleen dat er 15 posters, een schoolkalender en een muismat bij het magazine zaten. Op alle posters staan overigens alleen maar vrouwen al dan niet half naakt. Mijn kamer kan wel wat versiering gebruiken maar als ik ze op hang ben ik natuurlijk wel gelijk de nerd / perverseling van de domitory dus dat doen we maar niet.

Toen ik terug was in Higashimatsuyama wou ik naar een restaurant om me vol te proppen met noodles en gyoza. Die laatste smaken echt vreselijk goed en ze moeten die ook gewoon bij de Chinees verkopen als ik het goed is. Dus als je weer eens naar de chinees gaat koop die dingen :D . Om terug te komen op het restaurant, die zat vol... dus toen heb ik op mijn kamer een bak instant noodles naar binnen gewerkt en toen had ik nog steeds honger dus toen heb ik bij de 7-eleven alsnog wat gyoza gehaald.

22 Apr 2007 17:23 door Roy, 0 reactie(s)