Amsterdam: 08:47, Tokyo: 15:47

BBQ

Voor vandaag was ik uitgenodigd om te gaan barbequen met een paar andere studenten en wat Japanners. De Japanners waren collega's / bazen van de andere studenten. Ik weet nog altijd niet echt waarom ik uitgenodigd omdat deze mensen allemaal op een lokatie werken en ik weer compleet ergens anders. Maar goed het klonk goed dus ik ging mee.

s'Morgens gingen we met de trein richting het noorden. Na 3 stations stapte we uit en moesten we even wachten op de Japanners. Na kennis gemaakt te hebben zijn we met de auto naar de dichtsbijzijnde suupaa (supermarkt) gereden.

Het eerste wat me opviel toen ik in de auto zat was hoe modern die dingen wel niet waren. De auto had schuifdeuren waar je maar een keer aan de klink hoefde te trekken en de deur ging vol automatisch dicht. Verder zat er een gigantisch navigatie scherm geintegreerd in het design van de auto. Toen de auto in zijn achteruit gezet werd kwam kreeg je het beeld te zien van de achteruitrij camera. En de auto zag er ook zo modern uit. Echt waanzinnig. Zo lux... en het kost waarschijnlijk nog niet eens zo veel.

De supermarkt zag er heel goed en netjes uit in tegenstelling tot de supermarkt in Higashimatsuyama. We hebben daar flink wat vlees en drank ingeslagen en toen zijn we richting het huis van een van de Japanners gereden. Onder weg heb ik echt mijn ogen uit gekeken. Japan kan zo vreselijk mooi zijn. We reden door een heuvelachtig gebied en het zag er werkelijk prachtig uit. Ik zou daar zo graag willen wonen.

Het is overigens behoorlijk speciaal dat je door een Japanner uitgenodigd word bij hem thuis. Meestal gaat men naar een restaurant of iets dergelijks. Het was dus best een eer dat wij daar heen mochten. Tevens word er altijd een klein geschenk van de gasten verwacht als ze uitgenodigd worden bij iemand thuis dus dat hadden we ook bij.

Eenmaal aangekomen hebben we wat rond gekeken. Er lag een vijver met vissen (vast ook voor consumptie :p ) en het huis was een traditioneel Japans huis met schuifdeuren etc. Het zag er echt tof uit.

Vervolgens hebben we alles klaar gezet en werd er begonnen met braden en eten. De barbeque was overigens om een uur of 12 ipv in de avond zoals wij dat kennen. Waarschijnlijk komt dat omdat het hier al zo vroeg donker is.

Na de BBQ hebben we nog wat karaoke gedaan. Er waren maar 7 Engelse nummers dus dat was wel minder maar goed. Daarna hebben we nog wat honkbal gedaan. Naja honkbal... de bal overgooien en vangen met zo'n handschoen. Er was niet genoeg ruimte om met een knuppel aan de gang te gaan. Daar hebben we ons nog een tijd mee vermaakt en toen was het tijd om alles weer eens op te gaan ruimen, de mensen te bedanken en huiswaards te keren.

Ik ben overigens vandaag echt verschrikkelijk rood geworden. Om 3 uur in de middag zag ik al dat mijn armen al behoorlijk rood begonnen te worden. De zon scheen goed en het was een graad of 25 dus dat verklaart het misschien een beetje. En ik had natuurlijk totaal geen zonnebrand.

Het eerste wat ik deed toen we terug waren in Higashimatsuyama was zonnebrand kopen. Ik moest natuurlijk met gebaren taal uitleggen wat ik wou maar dat ging perfect. Ik stond binnen 1 minuut weer buiten met een klein flesje.

Eenmaal terug in mijn kamer heb ik de rotzooi eens wat opgeruimt en mijn kamer gestofzuigt etc. Vervolgens ben ik naar de supermarkt geweest op eten te kopen en ik ben op zoek gegaan naar cd's. Ik had er gister al 2 verspilt omdat het branden mislukte.

Bij een media winkel vroeg ik of ze cd's hadden om te branden. Die hadden ze niet maar het zijn geen Japanners als ze je niet proberen te helpen om een winkel te vinden die ze wel verkopen. Men kwam met een naam aan zetten maar ik wist natuurlijk totaal niet waar dat was. Vervolgens kwam er een landkaart bij kijken en later kreeg ik een uitgeprinte google maps kaart van de omgeving waar de winkel op aangegeven stond. De gozer die me holpen heeft serieus 15 minuten werk besteed om mij naar een andere winkel te sturen. De service van winkels in Japan is echt goed!

De grap was alleen dat de winkel wat verder weg lag en ik wist dat je in de konbini's ook cd's kon kopen dus ik heb ze daar maar gehaald. Nou ja als ik nog electronica nodig heb weet ik het nu te vinden.

Eenmaal thuis heb ik nog eens geprobeerd de nieuwe Ubuntu op cd te branden maar dit mislukte ook weer 2 keer. Daarna ben ik naar een Duitser gegaan en gevraagd of ik hem daar eens kon branden. Dit ging natuurlijk wel goed. Nou ja bijna goed... de ISO was als een bestand op de cd gebrand en niet als complete map / files. Ik heb dus nog 1 cd over dus morgen doe ik nog een laatste poging... Volgensmij is mijn cd brander dus overleden want hij ik heb er 4 cd's op verspilt.

Ik had overigens mijn camera vandaag niet bij wat achteraf erg stom was dus ik moet zorgen dat ik wat foto's van de Duitertjes kan krijgen om me vervolgens weer te ergeren aan de kwaliteit van die kleine compact camera's...

Het was echt een geweldig toffe dag en ik heb erg genoten van het lekkere weer, de omgeving, de barbeque etc. Morgen ga ik denk ik maar weer eens naar Tokyo.

21 Apr 2007 15:40 door Roy, 1 reactie(s)

Door Vince op 22 Apr 2007 01:14
Vette shit zeg, die service.. zoals ik al zei: Holland kan een hoop leren van de oosterlingen.