Amsterdam: 15:01, Tokyo: 22:01

Kamakura

Om 4:30 stond ik deze morgen op om om 6:10 op het station te staan. Ja ik sta belachelijk vroeg op ik weet het maar ik haat haasten in de morgen. Toen ik weg ging stonden andere studenten nog hun tanden te poetsen etc dus ik dacht dat die te laat gingen komen maar iedereen was er blijkbaar op tijd. Het doel van de reis was (kita-)Kamakura. Daar gingen we wat hiken, tempeltjes kijken en uiteindelijk het Yabusame bekijken.

In het laatste stukje van de rit van bijna 2 uur zat de trein vol met school kinderen. We werden constant van alle kanten aangekeken. Wat doen die 17 buitenlanders toch in de trein? Een stel meisjes waren echt constant aan het lachen en ons aan het aankijken waardoor je je echt als een touristenattractie ging zien.

Even later vroegen ze aan de enige meid van de groep of ze foto's mochten maken. Tuurlijk mocht dat. De grap was alleen dat toen 1tje een foto mocht maken ze allemaal een foto wouden hebben. Ze hadden alle 5 een camera bij dus er werden in totaal wel een stuk of 15 foto's genomen denk ik.

Daarna hebben we nog wat geprobeerd te praten met de school kids die heel gebrekkig Engels verstonden. Bianca probeerde ze te vertellen dat wij studenten waren maar ze wist het woord er niet voor. Toen holp ik haar maar met gakusee desu. Dat was toevallig een van de dingen die ik in mijn eerste 2 lessen geleerd had. En ze bleven maar door giechelen. Echt zo grappig ^_^ . Volgensmij hadden ze een schoolreisje naar Kamakura of zo. Ja in Japan moeten ze soms op Zaterdag / Zondag naar school. Ik heb echt medeleiden met ze.

Daarna kwamen we aan in Kita-Kamakura wat het begin punt was van de guided tour. Bij het station lag een mooie tempel en het voordeel was dat er op ons na amper buitenlanders waren. Het is een touristen attractie maar de sfeer wordt niet verpest door andere Gaijin's. Bij de tempel waren ze trouwens ook Kyudo aan het beoefenen. Dat was wel tof om te zien.

Na wat foto's gemaakt te hebben zijn we verder gelopen naar de volgende Tempel. Deze was nog wat groter en had ook een prachtige Japanse tuin etc. In een van de gebouwen was een draag op het plafond getekend / geverfd wat echt wel een indruk maakte. Het zag er zo strak uit.

Na dit bezoek mochten we alweer behoorlijk snel verder. Het vervelende van de guided tours is dat je altijd vast zit aan die stomme tijdslimieten waardoor je niet langer op een bepaalde plek kan blijven wat echt Jammer is. Je rent overal maar wat rond met je camera, je schiet wat foto's en je moet weer verder :-/ .

Voordat we gingen lunchen hebben we ons geld gewassen. Wat exact het idee er achter is weet ik niet maar je kon je geld wassen, Muntjes, briefjes, het maakt niet uit. Ik heb mijn kleingeld en een briefje van 10.000 yen (65 euro) met water overgoten. Daarna heb ik nog een geluks briefje in de vorm van een Japanse waaier gekocht voor 200 yen. Mijn geluk was gemiddeld. Een van de Japanners heeft me voorgelezen wat er stond maar ik ben het allemaal weer vergeten.

We hebben wat gelunched wat gelukkig bij de prijs in begrepen was en vervolgens zijn we naar de grootste bronzen Boeda in Japan geweest. Brozen staat er niet voor niets bij want ze hebben echt 10 verschillende grootste Boeda's. Grootste bronzen, houten, staande, zittende etc. De Boeda was wel leuk om te zien het het grappige was dat je voor 20 yen ook in de Boeda kon. Niet dat daar iets te zien was maar het was wel grappig.

Toen we na 15 minuten alweer moesten vertrekken zijn we naar de laatste tempel vertrokken. Deze was werkelijk prachtig. Het lag een op een berg waardoor je met trappen naar boven kon en en waren verschillende gebouwen etc. Er was ook een mooie Japanse tuin en een grot met allerlei standbeelden die elk een god waren voor iets. Zo had je een god voor voedsel, financieen en zelfs alcohol. Tevens hadden ze bij een van de gebouwen de steden die om het gebouw lagen allemaal beschilderd met Kaji. Dat moet echt een monikken werk geweest zijn.

Toen we deze Tempel verlieten vertrokken we naar het eindpunt van de tour, het Yabusame festival. Het festival werd gehouden bij een shrine die in de buurt lag. Een keer per jaar word het festival gevierd en alles draait om een stel samurai's in training die op een paard met pijl en boog 3 doelen moeten raken terwijl het paard dus in gallop van de ene naar de andere kant rent.

Het was er vreselijk druk dus het duurde even voordat we op een punt stonden waar je ook nog iets kon zien. Het echt raken van de doelen heb ik niet mee kunnen krijgen maar ik heb wel wat mensen voor bij zien komen te paard.

Na afloop werd er nog een kleine ceremonie gehouden en daarna was het festival afgelopen. Onderweg hebben we nog wat in de vele souvenier winkels gekeken waar ze echt van alles hebben. Van ninja sterren tot T-shirts met Kamikaze en Japans eten.

Op de terug weg zijn we in Shibuya uitgestapt om naar een CD winkel te gaan om wat Japanse bandjes te beluisteren. Daar heb ik nog een paar namen opgeschreven die in het eerste opzicht wel goed klonken. Ze hebben er trouwens zelfs Within Temptation! Een Nederlandse band in Japan, hoe geweldig is dat.

Vervolgens heb ik een van de ergste dingen gedaan die ik hier in Japan maar kan doen. Ik ben naar de Mcdonald's geweest... Voor het eerst in 2.5 maand heb ik een fastfood restaurant bezocht. Het Japanse eten best goed en vooral goedkoop dat ik totaal niet naar de Mac wil gaan. Ik werd echter geforceerd door een stel andere die persee naar die stomme toko wouden. Ik heb gefaald :'(

De Japanse Mac is overigens beter als de Nederlandse. De friet is tenminste warm want hij staat niet eerst 10 min. in een rek af te koelen maar komt direct uit de pan. En het beste was ook nog dat de verkoopster mij mijn klein geld kwam brengen toen ik weggelopen was zonder het mee te nemen. Hoe geniaal is dat dan. In Nederland komen ze echt niet je geld terug brengen.

Daarna zijn we weer richting Higashimatsuyama vertrokken om op tijd te gaan slapen. Attans dat was de bedoeling. Ik vermoed dat ik pas om 12 ga slapen zoals altijd...

Ik heb trouwens nog een Japanse gozer ontmoet die over een tijdje wilt gaan cliff diven? Ik weet meer hoe het exact heette. Het kwam er op neer dat je met je parachute open op een clif af rent en je moet er dus voor zorgen dat voordat je de rand bereikt je al in de lucht zweeft waardoor je dus zo van de berg af naar onder kunt gliden. Dat klinkt echt erg vet dus ik heb gelijk zijn telefoon en e-mail adres gevraagd ^_^ . Het kan ook zijn dat het met zo'n zweefvlieguig achtig iets is maar dan dan zonder motor. Ik weet niet het meer exact.

Het was in iedergeval een geslaagde dag. Ik weet niet of ik nog vaker zo'n tour zal doen aangezien ze niet echt extra informatie gaven. Het was puur het begeleiden van de groep, lunch en een goedkoop trein kaartje. Daar hebben we dus elk 5000 yen voor betaald wat ik toch wel prijzig vind. Plus dat ik de tijdsdruk dus echt zwaar irritant vond maar goed :) . Ik heb wat nieuwe mensen leren kennen en dat is toch wel tof.

15 Apr 2007 15:16 door Roy, 3 reactie(s)

Door Vince op 22 Apr 2007 01:11
Kortom: je hebt t er weer eens goed van genomen, hehe. Wel opmerkelijk van de Mac trouwens.. en within temptation is belgisch!
Door Roy op 20 Apr 2007 09:12
Nee ik zat een beetje fout. Het heet paragliding. Je hebt alleen een stuk of 10 lessen nodig voordat je alleen van een hoge berg af mag. Ik ga dus een eerste basis les krijgen met wat oefeningen en tegen het einde van de dag gaan we vanaf een kleine heuvel wat proberen te vliegen. Het klinkt niet zo spectaculair meer maar het is nog steeds tof om te doen denk ik :) .
Door NASH op 19 Apr 2007 15:49
ach man mcdonalds is niks mis mee als je maar niet te vaak gaat :p. Bedoel je niet misschien delta vliegen ? Das met zon driehoekige te grote vlieger boven je. Maar ga ji jdat dan samen met die dude doen ? ZOu wel cool zijn :D