Amsterdam: 14:13, Tokyo: 21:13

Kyudo

Zo de werk week is weer voorbij dus dat betekend dat ik weer genoeg tijd heb om zelf dingen te doen.

Vanmorgen ben ik voor het eerst naar de Kyudo training geweest. Kyudo is dus het Japanse boogschieten. Het was heel interresant omdat het niet gaat om even zomaar een pijltje schieten maar er zit een heel ritueel omheen. Het doel van Kyudo is ook niet het doel raken maar om het spirituele what in het hele ritueel zit.

Ik heb de eerste training nog niet mogen schieten maar dat maakt niks uit. We kregen uitleg in de basis technieken en dat was het eigenlijk. De houding om te schieten is echt heel vreemd. Je moet in het begin je boog hoog in de lucht houden tegelijkertijd je schouders laag houden wat vrij lastig is. Tevens moet je het spannen van de boog ook op een bepaalde manier waarbij dan vooral je linker arm in een best vreemde positie zit. De tainers zeggen dat het natuurlijke houdingen zijn maar daar voelt het niet naar.

Na de Kyudo training ben ik met Jan naar de 100 yen sushi bar geweest. Dit was de eerste keer dat ik sushi ging eten dus ik was wel benieuwt. Ik was er wel al van op de hoogte dat rauwe vis niet mijn favorite voedsel is maar goed, als je in Japan bent moet je toch minimaal 1x sushi gegeten hebben.

In het restaurant kon je aan een tafeltje gaan zitten en vervolgens liep er een lopende band langs je tafeltje waar je allerlij soorten sushi op voorbij kwamen. Deze kun je dan gewoon van de band nemen en op eten. Op het einde worden de bordjes geteld en dat wordt met 105 (inc tax) vermenigvuldigd.

De sushi smaakte opzich wel maar ik vind het gewoon zo vreemd om rijst met rauwe vis in combinatie met soja saus te eten waardoor ik 't van de andere kant ook weer niet zo geweldig vond.

Eergister avond was trouwens hetzelfde verhaal. Hier in de dormitory hadden ze inktvis bereid. Er laggen dus echt 3 inktvissen van een cm of 7 op mijn bord. Ze zijn lastig op te pakken met de eetstokjes dus ik heb ze maar aan men stokjes gespiest. In iedergeval bij de inktvis was het ook gewoon zo raar om het te eten. Je bent gewoon een compleet beest in een keer naar binnen aan het werken met al die ranzige tentakels en alles er aan. Het smaakt best goed maar naar afloop heb je er toch wel een gemengt gevoel over.

Daarna heb ik nog wat met Jan gesproken over van alles en nog wat. We hadden 't ook nog even over de nieuwe studenten hier gehad en Jan vond ze net als ik nu niet echt de meest geweldige personen. Het zijn allemaal types met een andere intresse dan mij en volgensmij boeit ze de gehele cultuur niet zo vrij veel.

Aangezien ik nog altijd niet weet wat ik wil gaan doen in de Golden week zal ik waarschijnlijk toch wel met de nieuwelingen op pad gaan. Ik ben benieuwt hoe dat zal gaan maar daar komen we dan wel achter. Ze willen naar het zuiden van Japan wat me ook wel interresant leek. Naja als het me echt niet bevalt kan ik nog altijd besluiten om vanaf een bepaald punt alleen verder te reizen.

Gister had ik trouwens weer eens redelijk contact gehad met 3 Japanse studenten hier. Japanners zijn echt wel toffe gozers als je maar met ze kan praten. Dat is echter vrij lastig dus dat is echt wel balen. Mijn kennis van de Japanse taal is nog te slecht om een echt gesprek te kunnen starten.

Morgen moet ik om 6:10 am op het station in Higashimatsuyama staan want we gaan een touristen trip maken met 56 man naar Kamakura. Het leuke is dat van die 56 man er 30 Japans zijn en die moeten Engels kunnen want het is een trip voor Gaijin's (buitenlanders). Ik hoop dus dat ik in iedergeval wat meer contact met hun kan hebben.

Verder is het kei lekker weer hier op het moment. Het is een graad of 23 en ik zou graag lekker buiten willen zitten op een teras of zo maar dat kennen ze hier blijkbaar niet :-/ . Ruimte is te duur voor een teras denk ik. Het enige wat je kan doen is naar de rivier gaan maar dat is 15 minuten met de fiets of zo... In de zomer worden daar wel vaker barbeque's gehouden dus dat is wel tof.

14 Apr 2007 09:48 door Roy, 0 reactie(s)