Amsterdam: 13:22, Tokyo: 20:22

Last Alliance

Voordat ik uit ga leggen wat Last Alliance inhoud ga ik eerst even donderdag (geloof ik) en zaterdag bespreken.

Donderdag ben ik weer naar het het smallere kanaaltje geweest met de kersenbloesems. Deze keer ben ik na het werk gegaan toen het donker was. Er hingen een hoop lampionnen dus ik wou wel eens weten hoe dat er dan uit zag in het donker. Het zag er wel leuk uit. En het voordeel van deze plek is dat het er totaal niet druk is. Ik heb wat foto's proberen te maken aluwel het lastig is omdat de lampionnen veel licht geven en de rest is pikke donker.

Zaterdag heb ik wat doelloos in Tokyo rond gelopen opzoek naar een bepaalde niet nader te noemen winkel. Ik kan niet zeggen wat voor winkel het is anders verpest ik de verrassing voor Vincent zijn verjaardags cadeau ^_^ . Toen ik eenmaal op de plek aangekomen was waar de winkel zou moeten liggen was er echter helemaal niks. Ik baalde dus best wel.

Daarna ben ik dus echt wat doelloos rond gaan lopen tot ik een achtbaan en een reuzenrad midden in de stad tegen kwam. Bij de Tokyo Dome hebben ze blijkbaar een mini pretpark met een achtbaan, reuzenrad, draaimolen en nog wat kleinere dingen. Echt vreemd om zoiets midden in zo'n grote stad te zien maar wel tof.

Vervolgens ben ik weer eens naar Harajuku gegaan. Ik ben daar ondertussen al zo vaak geweest maar ik vind het echt een geweldige plek. Rond het park heb je altijd bandjes / artiesten die wat muziek maken maar dat heb ik al 10x gezegt volgensmij. Daar ben ik nog door een beroemde straat gelopen waar ze de meest vage outfits hebben voor al die 'freaks' die op zondag rond het station hangen.

Daarna heb ik nog van een band genoten die aan het oefenen was. Het klonk wel goed dus ik heb de naam opgeschreven zodat ik op internet naar concert data kan zoeken. Op hun msn-space noemen ze zichzelf een emo band maar ik kon het niet echt emo noemen maar goed misschien hebben Japanners een andere definitie van emo.

Daarna ben ik naar Shibuya gelopen. Het is maar 15 minuten van Harajuku naar Shibuya dus dat is goed te doen. In Shibuya heb ik nog bij een of andere grote cd zaak gevraagd of ze ergens een concertzaal wisten waar ze metal spelen maar zoals te verwachten snapten ze er niks van en konden ze me niet helpen. Wel vreemd want ze hadden wel behoorlijk wat westerse metal liggen daar.

Daarna ben ik wat rond gaan lopen in Shibuya en toen kwam ik bij club Quattro waar Lamb of God e Stone Sour gaan spelen. Omdat ik er nog nooit geweest was ben ik naar boven gelopen. De zaal bevind zich op de 5de verdieping boven 3 verdiepingen kledingwinkels ^_^ . Eenmaal daar kon ik het niet laten om toch nog even te vragen als ze niet nog kaartjes hadden voor Stone Sour want die vind ik stiekem toch beter als LoG. Wat bleek nu. Ze hadden nog gewoon kaartjes! Niet meer voor vrijdag maar wel voor de donderdag. Ik heb dus gelijk 6.000 yen op tafel gelegt en een kaartje gekocht. Stone Sour was zo goed op Graspop en ik ben echt blij dat ik ze nu nog een keer kan zien!

Om 6:45 hadden we met ongeveer 30 andere studenten afgesproken bij het Hachiko beeld in Shibuya. De reden was het vertrek van Jessica. Ze heeft nu 1.5 jaar bij personeelszaken gewerkt en gaat nu terug naar Australie. In totaal heeft ze al 2.5 jaar in Japan doorgebracht en ze kan dus wel een aardig woordje Japans spreken.

Omdat Jessica behoorlijk van spareribs houd zijn we wederom naar het Outback steak restaurant geweest. Dit is ondertussen al de 3de keer en ik begin het wel een beetje moe te worden maar goed. Ik ariveerde trouwens 45 minuten later omdat een paar Duitsers die de weg niet wisten 2 of 3 treinen later gepakt hadden... Ik moest dus wachten op hun en ze naar het restaurant begeleiden. Het eten smaakte wel en na nog wat gebabbelt te hebben zijn we met de laatste trein naar huis gegaan.

Voor zondag had ik een relaxt dag geplant. Daar was ik echt wel aan toe. De gehele dag niks doen. Ik ben om 10 uur opgestaan ben na een paar uur aan mijn grote mecha verder gaan werken. Deze is nu trouwens eindelijk af! Verder wat geinternet en lekker lui geweest. Voor de avond had ik een concertje geplant. Ik had op internet wat gezocht en er kwam een band deze avond die wel 'ok' klonk. Het was niet super maar ach ik wou naar een concert. De band heette dus "Last Alliance", dan snappen jullie de titel van dit bericht ook ^_^ .

Ik vertrok een beetje laat maar erg was het niet. De deuren gingen om 6 uur open en ik was er om kwart over 6. De andere gozer die mee wou gaan zat echter nog in de trein en ik moest behoorlijk naar de wc dus ik ben die eerst gaan zoeken wat best lastig was. Toen ik eenmaal alleen bij de live club was heb ik 2 kaartjes gekocht en daarna kon ik gaan wachten. Om 7 uur zou het concert beginnen en mijn grote Duitse vriend kwam om half 8 aankakken. Naja ik zat er opzich niet zo heel erg mee maar toch. Is wel een half uur muziek wat je mist.

Eenmaal binnen klonk het opzich wel redelijk. Het was heel erg druk en er waren alleen maar Japanners. Wij waren de enige 2 gaijin's (buitenlanders). We zijn een stukje verder naar voren gelopen en daar hebben we een paar nummers geluisterd. Vervolgens wouden we wel iets actiever zijn dus toen zijn we naar het midden gelopen waar de Japannertjes flink op een neer aan het springen waren.

Toen we daar stonden viel me op dat er veel een handdoek ibj hadden. Ik snapte niet waarom maar daar kwam ik snel genoeg achter. Toen ik nog iets meer naar voren stond was het echt tering warm. Je staat tussen een groep zwetende Japanners en iedereen is echt zeik nat van het zweet etc. Na 5 minuten liep het zweet al van mijn gezicht af.

Het was echt geweldig te zien hoe de vaak gesloten Japanners zich nu compleet uit aan het leven waren op de muziek. En met compleet bedoel ik dan ook compleet. Tijdens goede stukken liep iedereen naar voren waardoor de mensen vooraan compleet geplet werden en daarna liep iedereen weer naar achter. Geen idee waarom ze dat doen maar het is wel grappig. Verder springen ze heel veel in de lucht en je verschuift nogal eens van positie omdat de gehele groep eigenlijk constant in beweging is.

Het was echt een heel intens concert. Het was echt geweldig. Ik heb heel erg genoten van de muziek aluwel ik het niet kende en ook niks van de teksten kon verstaan. Je kon je echt zo heerlijk uitleven op de muziek, daar was ik echt aan toe. Sommige Japanners waren zelfs aan het crowd surfen en stage diven in het kleine zaaltje. Wat ook wel grappig is is dat de Japanners het handje met de duivels hoorntjes (wijsvinger en pink opsteken) amper kennen. Hier steken ze hun duim en wijsvinger op.

Toen ze hun laatste nummer gespeeld hadden begonnen de Japanners "enkori" te roepen. Enkori is Engrish voor encore wat zoveel betekend als "we want more". Dus de band speelde nog een nummer en verdwenen weer van het podium. Daarna kwam er nog een encore en als dat nog niet genoeg was kwam er daarna nog een :-/ . Ik heb geen idee of het normaal is om het publiek om de laatste 3 nummers te laten schreeuwen maar ik vond het wel vreemd. Normaal mag je blij zijn als een band 1 extra nummer speelt.

Ik moet wel zeggen dat je geregeld raar aangekeken werd door de Japanners omdat wij er dus als enige 2 gaijin's waren. Op zo'n moment voel je jezelf toch echt wel een buitenlander. Soms zou ik echt willen dat ik een Japanner was. Dat maakt dingen zo veel gemakkelijker hier ^_^ .

In dezelfde live club vinden trouwens ook de concerten van Lamb of God en Stone Sour plaats. Tegen die tijd ga ik wel wat beter voorbereid naar het concert toe. Na het concert ben je echt compleet nat van het zweet en alles plakt ect. De Japanners hadden dus allemaal handdoeken en droge kleren bij. Toen ik thuis kwam en ik rook eens aan men T-shirt rook dat bijna het zelfde als na 3 dagen grapspop :-/ . Ik ben toen maar direct gaan douchen en heb nog lekker in de o-furo (bad) gezeten.

Daarna was het tijd om mijn weblog te updaten en Vincent hield me gezelschap. Het was wel tof om eindelijk weer eens wat langer met hem te kunnen praten. Door het tijdsverschil loop je elkaar zowat altijd mis waardoor het lastig is om contact te houden.

Uiteindelijk is er weinig van mij relaxt dag gekomen. Het concert was vermoeiend en het is nu half 2 in de nacht dus dat worden weer 4.5 / 5 uur slapen. Maar ik zit er niks mee. Het was een mooie dag dus ik kan nu lekker gaan slapen voor een paar uurtjes.

8 Apr 2007 18:42 door Roy, 0 reactie(s)