Amsterdam: 08:18, Tokyo: 15:18

Hanami

Na een week plaats ik toch maar weer eens een bericht vanuit Japan. De reden waarom het zo lang heeft moeten wachten is omdat ik tot vandaag geen internet meer had. Ik had een kabel naar Christoph zijn kamer lopen maar hij is nu weg en dus ook mijn internet. Vandaag heb ik mijn kabel weer in een andere hub kunnen steken dus ik kan weer bloggen. Sorry voor het lange bericht maar het is een samenvatting van een geweldig mooi weekend.

Zaterdag
Zaterdag ben ik met Bernd naar Tokyo vertrokken om het hanami festival te bekijken. Hanami betekend bloemen kijken maar wordt voornamelijk voor de sakura (kersenbloesem) gebruikt. Met de Tobo Toju trein zijn we naar Narimasu gereden om vervolgens de lokale (stop) trein te pakken naar Naka-itabashi. Door Naka-itabashi loopt een klein kanaal waar aan beide kanten kersenbomen staan. Vanaf een van de vele bruggetjes heb je een geweldig uitzicht over het smalle kanaal en een lange witte tunnel van sakura.

We hebben dit kanaal een stukje afgelopen en wat foto's gemaakt. Tevens zaten er al Japanners s'morgens vroeg te eten en drinken op een van de bruggetjes. Ze beginnen dus al vroeg met de hanami. De weg langs het kanaal was trouwens zeer prachtig om te zien omdat je werkelijk compleet ingesloten word door de bloesems.

Daarna zijn we naar Shinjuku-Gyoen (gyoen = park) vetrokken met de Yamoto-line. Vorige week was ik ook al in Shinjuku-Gyoen maar toen was er nog niet zo veel te zien als nu. Er stonden veel meer bomen in bloei en er waren ook veel meer Japanners op de been. Het park hadden we opzich wel snel gezien dus toen zijn we naar Yoyoki-Gyoen vertrokken. Yoyogi-Gyoen is 2 stations verder als Shinjuku dus daar waren we binnen een minuut of 5.

Yoyogi park blijft nog altijd een van mijn favorite plekken hier in Japan. Het is het park van de jongeren volgensmij en het is zo vrij. Er zijn zo veel artiesten / muziekanten die in het park hun ding oefenen. Je hebt mensen die met skateboards bezig zijn of BMX fietsen. Ik heb mensen zien oefenen voor het werk in een coctail bar waar ze met de meest vette handelingen je coctail bereiden. Het is echt een geweldig park.

In Yoyogi park hebben we nog wat kersenbomen bekeken maar om eerlijk te zijn vond ik het niet zo indrukwekkend, net als dat Shinjuku-Gyoen ook een beetje tegen viel. Ik had er meer van verwacht. Maar desondanks zag het er toch geweldig uit.

Vanuit Yoyogi park konden we al wat behoorlijk goede muziek horen. Er was een band buiten op straat aan het oefenen het het klonk vreselijk goed. We hebben daar nog even staan kijken tot de politie er aan kwam omdat het geluid toch wel erg hard stond ^_^ . Ik heb nog wat promotie materiaal gekregen en ze geven een concert op 21 april dus ik ga zorgen dat ik daar bij ben!

Na Yoyogi zijn we naar Meguro gereden waar zich ook een kanaal bevond met kersenbomen. Deze was iets minder mooi als de eerste omdat het kanaal een stuk breeder was. Toen we een stukje langs het kanaal liepen kwamen we nog een of andere dans groep tegen met trommels. De muziek was niet om aan te horen maar het zag er wel leuk uit.

Op de terug weg zag ik ineens iets geweldigs. Een winkel met obscure posters op de ramen. Ik had een metal cd winkel gevonden! Het bestaat dus echt in Tokyo ^_^ . Ik heb wat flyers gepakt en even snel rondgekeken maar ik heb toch totaal geen kennis van goeie en slechte Japanse bands. De flyers heb ik gekozen door te kijken hoe de bandleden er uit zagen. Hoe meer ze op freaks lijken hoe beter dacht ik zo. Later kwam ik er op internet achter dat het echt zeer lokale bands zijn. De meeste optredens zijn in een klein zaaltje in de buurt van de cd winkel.

Omdat het al wat later begon te worden (en ook kouder) zijn we naar onze laatste bestemming afgereist. Ueno park staat betekend als DE plek om hanami te houden. Eenmaal aangekomen was dat ook wel te zien aan de drukte. Het was er echt gigantisch druk. Vergelijk het maar met Weert kermis op een zondag. Overal zag je dronken Japanners eten en lachen. Het was echt heel gezellig en indrukwekkend. Het stuk waar de kersenbomen stonden was niet zo gigantisch groot dus je had het opzich wel snel gezien maar het was echt heel indrukwekkend en de beste hanami plek van die dag.

Toen we weg wouden gaan kwamen we nog een Japanner tegen in Nazi uniform. Ik herkende het eerst niet eens maar mijn Duitse vriend natuurlijk wel. Na wat slechten grappen over Duitsers gemaakt te hebben kwam ik er achter dat het toch nog altijd wat gevoelig ligt in Duitsland. Maar Bernd kon er wel mee lachen dus dat was mooi.

Later hoorde ik trouwens dat je hier in Japan ook gewoon T-shirts met hakenkruizen kan kopen. Vooral punkers kopen het omdat de regering het een slecht iets vind en punkers zijn lekker rebels dus die dragen het dan. De grap is echter dat ze totaal geen idee hebben waar het voor staat. Ik heb me laten vertellen dat de een van de winkeliers altijd lacht als er weer iemand met zo'n shirt de deur uit loopt omdat hij wel weet wat er achter zit.

Na Uneo park zijn we terug naar Higashimatsuyama gegaan en daar hebben we nog in een restaurantje wat gegeten. Ze hebben daar trouwens vreselijk lekkere dingen. Een soort deeg met vlees er in en wat kruiden of groenten ik weet het niet exact maar het smaakt echt vreselijk lekker.

Zondag
Zondag ben ik met een nieuwe student genaamt Lars weer naar Tokyo gegaan om nog meer sakura te bekijken. Eerst zijn we naar het imperial palace geweest waar het echt vreselijk druk was. Nog erger als Ueno park zaterdag. Bij een van de ingangen had je dan ook een aantal prachtige bomen.

Daarna hebben we wat rond gelopen in het gebied en toen zag ik bij een of ander groter gebouw heel veel kinderen in martial arts uniform om het zo maar te noemen. We besloten maar eens even binnen te gaan kijken. Eenmaal binnen bleek dat er een groot Kendo tournooi bezig was. Het zag er echt prachtig uit hoe die mensen met houten stokken elkaar de kop in proberen te slaan. Na wat foto's gemaakt te hebben kwam ik er alleen achter dat mijn batterijen leeg waren en mijn reserve lagen thuis!

Nadat we nog wat gekeken hebben heb ik 2 souveniers gekocht en daarna zijn we richting de Yasukuni shrine gelopen. Hier was het tevens zeer druk. Overal had je eet tentjes waar ze over het algemeen wel het zelfde verkochten. Natuurlijk zaten er weer een hoop Japanners te eten en te drinken wat voor een goede sfeer zorgde.

De shrine zelf zag er prachtig uit. Zeker nu met de kersenbloesem was het echt geweldig. Ik heb nog wat foto's kunnen maken doordat batterijen zichzelf op een of andere vreemde manier een beetje opladen.

Na deze shrine zijn we naar Ikebukuro vertrokken en daar hebben we nog even wat gegeten. Ze hebben hier in Japan trouwens vreselijk lekkere dingen. Ik ben echt dol een of andere hapjes met vlees wat in deeg gewikkeld is met wat kruiden / groente. Echt heerlijk!

Maandag
Vandaag ben ik weer gaan werken en ben ik ook eens voor het eerst naar de kapper geweest. Het is echt lastig om die mensen uit te leggen wat je nu wilt met als gevolg dat het nu nog niet is zoals het zou moeten. Het is eigenlijk nog veel te lang maar goed we zien wel hoe lang het blijft zitten en anders kan ik 't misschien zelf nog wat bij knippen.

Ik ben vast nog van alles vergeten te vertellen maar ik denk dat ik de belangrijkste dingen toch wel gehad heb. Mocht ik nog wat vergeten zijn dan post ik dat morgen wel of zo. Foto's komen er zo aan!

2 Apr 2007 15:41 door Roy, 2 reactie(s)

Door Margot Plegt op 3 Apr 2007 15:40
Prachtig, Roy, je verslag met foto's; ik heb vaak over hanami gelezen, maar nu kan ik me pas een beetje voorstellen.
Door Tjeu op 2 Apr 2007 21:29
Roy, bedoel je dat je foto's gaat plaatsen van je Japan-kapsel? Ik ben benieuwd! Overigens heb je al veel interessante foto's geplaatst, waardoor we je verslagleggingen ook meer kleur krijgt. Indrukwekkend jouw belevenissen. Tjeu.