Amsterdam: 14:40, Tokyo: 21:40

Japanse les

Vandaag heb ik mijn eerste Japanse les gehad. Het was heel interresant en de lerares praat echt gebrekkig Engels maar dat is voldoende om alles uit te leggen. Het anderhalf uur vloog voorbij en het was allemaal erg leuk maar soms ook wat lastig.

Ik had op internet gelezen dat je ook testen af kan leggen om het niveau van je Japans te toetsen. Je hebt 4 niveau's en de makkelijkste is volgensmij echt goed te doen. Je moet 100 kanji's kennen, wat basis grammatica en ongeveer 800 woorden. Volgens de website kun je dat halen in 150 leer uren. Die 100 kanji's zijn volgensmij echt simpel. Alle dagen van de week en de getallen tot en met 10 en je hebt er al 17. Doe daar nog de kanji's voor ingang / uitgang, station etc bij en je kent al 1 / 3 van de kanji's.

Het enige nadeel is dat ze die tests maar een keer in het jaar afleggen en dan zit ik niet meer in Japan. Ik kan deze test dan wel nog maken in Londen of Dusseldorf volgens een of andere Nederlandse website. Dat lijkt me dus best tof om te doen. Staat ook wel leuk op je CV demk ik.

Maandag had ik trouwens mijn 2de presentatie die verrassend beter ging. Ik stond nog steeds tegen een muur te praten want de Japanners reageren echt totaal niet op welke manier dan ook. Maar de presentatie liep wel lekker. Nu heb ik vandaag gehoord dat ik er volgende week nog een mag geven dus daar was ik weer wat minder blij mee maar goed. Ach van de andere kant geeft het wel een leuke variatie op het werk.

In de avond zijn we met wat mensen naar de kamer van Christoph gegaan om daar wat te drinken en wat te praten want hij vertrekt donderdag naar Duitsland. Ik vind het echt jammer dat hij weggaat aangezien ik 't best wel met hem kan vinden. Ik wil niet weten hoevaak ik niet met hem een uur op de gang heb lopen praten over Japan / Japanners en van alles en nog wat.

Christoph wilt graag terug naar Japan trouwens. Hij zit er erg hard over te denken om een master te doen aan de Tokyo University. Er zijn hier nog wel meer studenten die daar zin in hebben en misschien is het ook wel wat voor mij mocht ik terug willen. Studeren zal waarschijnlijk makkelijker zijn als werk zoeken.

Ik moet echt eens goed na gaan denken waar ik mijn afstudeer stage wil gaan lopen. Ik denk dat de kans zeer groot is dat het niet Nederland zal worden. Ik heb het nog altijd zo erg naar mijn zin hier. Het is gewoon zo veel beter als in dat koude land wat Nederland heet. Mijn leven hier is echt stukken beter als dat in Nederland. Veel meer uitdagingen, inspiraties, en leuke dingen om te doen.

ps. Mijn naam in het Japans is ロイ ボンゲーズ . Wat er eigenlijk staat is roi bonge-zu.

27 Mar 2007 17:09 door Roy, 4 reactie(s)

Door Margot Plegt op 2 Apr 2007 14:15
Dag Roy, Wat geweldig om te lezen dat je het zo getroffen hebt in Japan. Blijf ervan genieten! Wat je naam betreft: waar is het gedeelte "san"? 8ZOC00D
Door Roy op 28 Mar 2007 05:27
Err.. tuurlijk kom ik terug. Zowiezo voor 6 maanden en daarna moet ik even kijken wat ik ga doen. Ik wil mijn afstudeerstage waarschijnlijk in het buitenland doen maar dan moet ik hier in Japan al gaan beginnen met een stage plaats te regelen denk ik.
Door Vince op 28 Mar 2007 01:41
Holy shit, je komt toch nog wel terug hier eh?!
Door Pap op 27 Mar 2007 20:59
Zie je wel ........,dat is wel heel mooi zo'n bericht.