Amsterdam: 13:48, Tokyo: 20:48

Sakura

Gisteravond was het 3 uur in de nacht geworden voordat ik ging slapen dus vanmorgen wou ik er niet zo vroeg uit. Op een gegeven moment ben ik toch maar opgestaan maar ik had nog weinig zin om naar Tokyo te vertrekken. Ik ben toen maar aan mijn kleine gundam poppetje begonnen en tegen een uur of 12 was die al bijna af.

Om 12:30 heb ik de trein gepakt naar Tokyo samen met Freddy. Freddy wou naar Shibuya en ik naar Shinjuku. Beide stations liggen wel redelijk dicht bij elkaar dus dat kwam wel mooi uit. In Shinjuku ben ik naar de Shinjuku Gyoen (park) geweest om de sakura te bekijken. Sakura is Japans voor kersen bloesem.

Het kersenbloesem kijken wat in het Japans hanami heet is echt een groot iets hier. Ze hebben er zelfs een speciaal woord voor dus dat zegt wel genoeg. In veel parken staan honderden kersenbomen die allemaal tegelijkertijd gaan bloeien. Dit levert een prachtige wit / roze omgeving op. Als je eenmaal wat foto's gezien hebt weet je ook direct waarom de Japanners er zo dol op zijn. Tijdens het kersenbloesem kijken gaan een hoop Japanners de gehele dag picnicken in de parken onder het genot van veel Sake dus het is een groot feest.

Vandaag was het eigenlijk nog iets te vroeg omdat nog lang niet alle bomen aan het bloeien zijn maar er was toch al het een en ander te zien. Het was overigens echt slecht weer. s'Morgens regende het en het was de gehele dag een beetje mistig. Ik heb heel wat foto's genomen van de bloesems en ik heb tevens wat lopen spelen met de white balance functie van mijn camera wat de sfeer van de foto's ongelofelijk kan verbeteren.

Ik denk dat je white balance het beste kan vergelijken met een filter. Ik heb veel foto's genomen met een blauwige filter wat er voor zorgt dat je hele frisse foto's krijgt wat erg mooi bij witte bloesems staat. Tevens heb ik een rode / roze gebruikt voor de bloesems met een licht roze kleur. Misschien dat ik het af en toe te overdreven gebruikt heb maar goed dat is nog experimenteren.

Het was wegens het slechte weer niet zo druk in het park maar er waren toch wel wat Japanners op pad. Sommige hadden echt dikke camera's bij met grote lenzen om die kleine bloemetjes in detail op de gevoelige plaat vast te leggen. Echt grappig om te zien hoe mensen met zo'n dikke camera op zo'n klein dingetje kruipen.

Na het bezoeken van het park heb ik nog wat door Shinjuku rond gelopen waar ik King kong tegen kwam met het peace teken. Het peace teken word door Japanners echt veel gebruikt bij foto's. Altijd die 2 vingertjes opsteken, waarom weet ik niet. In iedergeval vond ik het wel grappig hoe ze zoiets Amerikaans als King Kong dan toch weer verjapaniseren.

Tevens kom je soms echt midden in de stad ineens een tempel / shrine tegen. Het is echt zo vreemd maar je komt het allemaal tegen hier. Midden tussen alle gebouwen van 10 verdiepingen vind je ineens een tempel van toch wel redelijk formaat. Je vind echt zo veel leuke dingen in Tokyo. Het is echt een ongelofelijk veelzijdige stad.

Toen ik Shinjuku eigenlijk wel gezien had wou ik nog even naar Ginza wat zo ongeveer de duurste wijk in Tokyo is. Toen ik daar uit de metro kwam stond er een dikke race wagen in de etalage van een gebouw van Nissan. Daar ben ik dus maar metteen naar binnen gelopen en heb wat mooie foto's gemaakt.

Daarna ben ik naar het Sony gebouw gelopen wat best bekend is hier omdat je alle nieuwe gadgets uit kan proberen. Helaas voor mij heeft Sony eigenlijk niet zo veel interresanten dingen. MP3 spelers zijn niet zo boeient, camera's van Sony ook niet, HDTV's opzich ook niet zo dus eigenlijk was er weinig te zien. Ik heb wel nog even extreem genoten van de Final Fantasy XIII trailer op een HDTV van een meter of 2 in doorsnee. Jezus dat is echt niet normaal hoe strak dat er uit ziet. Echt ongelofelijk.

Omdat ik eigenlijk wel weer moe was ben ik weer terug gegaan naar Higashimatsuyama. Onderweg heb ik volgensmij nog een half uur in de trein geslapen. Hoe ik dat voor elkaar krijg weet ik echt niet want ik was ook nog Lamb of God aan het luisteren en dat is nu niet echt bepaald rusige muziek :-/ .

Thuis heb ik noodles gegeten en heb ik mijn Gundam poppetje afgemaakt. Het eindresultaat staat onder mijn foto's. Normaal gesproken moet je het ook nog verven en zo maar ik heb wel wat beters te doen en het plastic was al redelijk gekleurt dus ik vond het wel goed zo.

25 Mar 2007 15:58 door Roy, 1 reactie(s)

Door Vince op 8 Apr 2007 23:07
Supervet dat je Stone Sour nu weer zeker live gaat zien. Je waardeert ze meer dan ik, dus ik kan me voorstellen hoe je je voelt dat je erheen kan. Vette shit. En het is idd ook goed dat we mekaar weer eens konden spreken, dus ik was eigenlijk wel blij dat je zolaat thuis kwam :') Als je thuiskomt gaan we maar 'ns flink terrassen, mits het dan nog mooi weer is hier.