Amsterdam: 15:09, Tokyo: 22:09

Anime fair

Vanmorgen stond ik vroeg op om eerst naar Tokyo te vertrekken en vervolgens naar de Tokyo International Anime Fair te gaan. Het vroeg vertrekken werd natuurlijk iets later zodat Bernd en ik niet zo veel tijd meer hadden in Tokyo. Toen we naar de Fair wilden gaan kwam Bernd in de problemen met zijn Suica card.

De Suica card is een soort van credit card met RFID technologie. Je hoeft dus alleen maar je portomonee uit je zak te halen en op de scanner te leggen en je kan door lopen. Je kan vanaf 18 maart echt overal met die kaart heen. Vroeger ging dat alleen op de Japanese Railway (JR) lijnen maar nu ook op vele andere lijnen metro's en bussen.

Voordat het probleem met Bernd zijn kaart opgelost was waren we alweer een uur verder dus toen hebben we met een paar andere mensen afgesproken die ook wat later naar de Fair wouden gaan. Deze waren echter ook weer wat later dus het werd allemaal wel erg laat. Tegen de tijd dat we bij de fair waren was het 4 uur en de fair sloot om 6 uur.

Toen hebben we snel door de fair heen gelopen die eigenlijk net zo groot was als de gamebeurzen in Nederland. Na een uur hadden we alles eigenlijk wel al gezien. Daarna zijn we rustig aan nog een rondje gaan lopen om dingen wat nader te bestuderen.

De fair vond ik echt heel leuk. Overal verschillende stands met anime. Er was een stand met een hoop miniatuur beeldjes etc. Je kon er best veel gratis rommel krijgen dus dat was wel tof. Ik heb een gratis manga nog wat andere boekjes en veel folders gezien. Pokemon was ook van de partij net als Naruto en nog een aantal andere bekende anime's. We zijn op de foto geweest met schattige characters en nog wat van die ongein.

Na de fair zijn we richting Akihabara vertrokken omdat Christoph een condoom voor zijn laptop moest hebben zoals hij dat zelf zegt. Gewoon een kleine tas zodat hij zijn nieuwe laptop makkelijk mee kan nemen. De tas hebben we niet gevonden maar wel nog een hoop andere leuke dingen.

We zijn in een Japanse sex shop geweest van 5 verdiepingen en daarna naar een anime winkel. Daar hadden ze heel veel mecha spullen. Mecha zijn een soort van (vecht) robots bestuurt door mensen die er in zitten. Mecha anime's boeien me eigenlijk vrij weinig maar na eens door de winkel gelopen hebben kwam ik echter iets heel tofs tegen.

Ze hadden er heel veel model bouw mecha robots voor spot prijzen. Je kent die dozen wel waar je plastic stukjes uit een frame moet halen, verven en dan lijmen etc. Deze hoefde je echter niet te verven en te lijmen. Dus puur uit het frame halen en dan in elkaar klikken / drukken. Mijn oog viel eerst op een kleine mecha die 420 yen koste (3 euro). Ik was eigenlijk al metteen verliefd op deze. Het is echt gewoon tof op zo'n ding op je bureau te hebben staan of zo.

Na dat ik die kleine gevonden had kwam ik echter ook nog een grote tegen die 16 euro koste. Omdat ik echt totaal geen keuze kon maken en ik die grote ook vreselijk vet vond heb ik die ook maar gekocht. Ik liep toen dus met een grote tas met 2 mecha dozen (Gundam trouwens voor de freaks).

Na de anime winkel zijn we nog naar een zaak geweest met allemaal arcade games. Daar hebben we nog Time Crisis 4 gespeeld en ze hadden ook nog een soort van Guitar Hero. Deze Guitar Hero was echter een stuk moeilijk dus ik was behoorlijk snel game over. Daar ging mijn 200 yen :( .

Akihabara is echt geweldig. Zo veel winkels met anime, manga, computer spullen, arcade hallen etc. Daar kun je echt wel de gehele dag mee vullen. Je moet alleen zorgen dat je genoeg geld bij hebt want de 100 yen muntjes gaan nogal snel op ^_^ .

24 Mar 2007 17:27 door Roy, 2 reactie(s)

Door Vince op 28 Mar 2007 01:40
Rofl vet.. ik haal Hangar 18 al op expert!
Door Katharina op 26 Mar 2007 06:49
ja ja de hondert yen muntjes. dat kenn ik wel. Deze zijn heel snel afgebruikt in de arcade vinkels. Maar het is zo leuk te spullen!