Amsterdam: 13:28, Tokyo: 20:28

Aardbeving

Vanmorgen om half 11 voelde ik iets vreemds. Voor een fractie van een seconden dacht ik dat de grond bewoog. Een collega die tevenover me zat keek even snel op en ging daarna weer verder met werken. Ik was dus niet de enige die iets merkte. Ik heb gelijk een e-mail gestuurd naar Mario met de vraag of er net een aardbeving geweest was. Nee, nee dat was niet zo want hij had niks gevoeld. Nou ja ik was niet helemaal 100% wakker dus dat zou nog wel kunnen.

Een half uur later kreeg ik echter nog een e-mail van een andere student die heel blij kwam vertellen dat hij net zijn eerste aardbeving meegemaakt had. Dus toen heb ik maar weer een mail naar Mario gestuurd en ik krijg een link terug naar een Japanse website waar dus inderdaad op stond dat er om 10:29 een aardbeving had plaatsgevonden.

Het is echt onverstelbaar maar binnen 10 minuten na de beving kon je via internet al alle gegevens van de beving opzoeken met de waargenomen kracht van elk meet station in de buurt en dat zijn er een hoop. Ik vond het echt geweldig hoe snel ze al deze informatie verzamelen en verwerken.

De beving vond dus plaats op 22 Maart 2007 om 10:29 op 36.0 graden noorderbreedte en 139.8 graden oosterlengte. Het epicentrum bevond zich op 80km diepte en de beving had een kracht van 4.2
op de schaal van Richter (denk ik). Hier in Japan werken ze met een andere schaal genaamt shindo maar 4.2 op die schaal zou veel zwaarder geweest moeten zijn dus het zal toch wel Richter zijn al kan ik het nergens bevestigen. Een kaartje met informatie in het Engels is hier te vinden.

Ik had eigenlijk verwacht dat ik al veel eerder een beving mee zou maken. Ik dacht dat er elke week wel een voelbare beving zou zijn maar dat valt dus vies tegen. Het heeft anderhalve maand geduurd voordat ik de eerste mee mocht maken. Er schijnen wel dagelijks bevingen te zijn maar die voel je niet. Mario wist te vertellen dat in December de laatste iets zwaardere was geweest waarbij er dus echt dingen zich verplaatste. Ik hoop eigenlijk dat ik er ook nog zo een mee kan maken.

Op de aarbeving na was het vandaag echt een klote dag. Morgen moet een ik een presentatie geven voor 20 man over het nieuwe programma wat woensdag gereleased moet worden maar ik kwam er vandaag achter dat er nog een gigantische fout in zit waardoor we al een onderdeel hebben moeten schrappen om door te voeren omdat het niet haalbaar is om het aan te passen voor woensdag.

Dit ligt niet aan mij want het is maar een simpel iets maar aan de code een andere student geschreven heeft. Dat is echt zo'n grote warboel en het is echt onmogelijk om daar iets in te vinden laat staan een fout op te sporen en op te lossen. Ik was dus echt boos op die gozer maar goed die is weer terug in Duitsland dus daar hebben we ook niks aan.

Morgen mag ik dus deze presentatie geven waar ik nog niet echt zo'n geweldig gevoel over heb, zeker niet na vandaag. Morgen vroeg moet ik dit probleem bij mijn manager aankaarten want die was er niet dus daar heb ik ook weinig zin in. Verder mag ik morgen het programma ook nog gaan testen en dan mag ik hopen dat ik niet nog meer enge dingen tegen kom anders heb ik echt een probleem.

Tevens begint mijn rug echt lastig te worden. 5 dagen in de week 8 uur op die klote bureau stoelen zitten is echt niet goed voor mij. In je kamer heb je ook niks om op te zitten dus daar zit je ook alleen maar krom achter je laptop s'Morgens heb je nog nergens last van maar tegen de namiddag begin je het toch wel weer te voelen.

Maar goed ik ga zo thee drinken bij Mustafa. Hij was niet op mijn verjaardags diner dus hij wou me uitnodigen voor thee. Naja ook goed. Hij vertrekt over een paar weken dus het is wel leuk om nog even met hem te kunnen babbelen.

22 Mar 2007 13:39 door Roy, 1 reactie(s)

Door Vince op 22 Mar 2007 13:43
Damn it, dat valt mee met die bevingen daar dan.. dacht ook dat dat vet erg was daar. En wat een kolere moffenstreek is t toch weer om jou met kutwerk op te zadelen! ;x Oh, en doe iets aan die rug.. je hebt het recht op een goede werkomgeving.. toch?