Amsterdam: 13:57, Tokyo: 20:57

Boeken

Vandaag ben ik na het werk naar Shibuya gereden om daar eens wat deftige boeken over Japan / Tokyo te kopen. Ik heb een dun boekje over Tokyo waar ik bijna niks aan heb dus ik was toe aan iets beters. Iedereen hier rade me de Lonely Planet's aan dus die ben ik maar gaan zoeken.

In Shibuya ligt een grote boekenwinkel waar ze ook Engelstalige boeken verkopen dus daar ben ik maar eens gaan kijken. Helaas wist ik niet exact waar de winkel lag dus ik heb wat doelloos rond gelopen tussen alle love hotels en clubs door maar ik heb de winkel gevonden! Tevens heb ik Club Quattro gevonden waar in iedergeval 2 vreselijk goeie bands komen namelijk Stone Sour en Lamb of God!!!

Eenmaal bij de boekenwinkel had ik eigenlijk al vrij snel de boeken gevonden die ik wou hebben. Engelstalig en duur maar goed je moet er wat voor over hebben. In zo'n boek staat zo veel informatie die je kan helpen om tripjes te plannen.

Tevens lagen er wat Engelstalige magazines dus daar heb ik ook nog even tussen gekeken en tot mijn verbazing zag ik een aantal rock / metal blaadjes dus daar heb ik me er ook maar een van gekocht. Naast boeken en magazines had ook deze winkel een gigantische afdeling met manga's. Ik heb er nog doorheen gelopen maar ik kan echt geen Japans lezen dus die dingen zijn niet te doen.

Toen ik net betaald had en naar buiten wou gaan begon een Japanner tegen me te praten. Hij vroeg of ik Frans was. Het was een hele aardige vent en na een paar minuten begon hij dus ook over manga en of ik die leuk vond. Natuurlijk vind ik die dingen leuk maar ik kan ze niet lezen. Toen vertelde hij me dat ze in die winkel ook Engelstalige hadden. Ik ben toen samen met hem naar de 3de verdieping gegaan en daar stond inderdaad een klein rekje.

De Engelse manga's bestonden eigenlijk vooral uit strips van bekende anime series. Bijvoorbeeld: Bleach, Naruto Neo Genesis Evangelion, Full metal alchemist, Dragonball Z etc. Ik ken de meeste alleen van naam maar volgensmij zijn het allemaal actie / vecht series.

Na de demonstratie van het rek nam deze Japanner me nog mee naar een 2de hands manga winkel in de buurt want daar kon je blijkbaar heel goedkoop manga's kopen. Helaas was de winkel al dicht maar goed ik weet hem nu te liggen. Of ze er Engelstalige hebben is nog maar de vraag.

Eenmaal terug in de grote boekenwinkel heb ik me een manga gekocht van Love Hina. 't klinkt pervers en dat is het ook wel een beetje. Nou ja het is gewoon puberale humor en dat is echt geweldig ^_^ . Ik heb er wat afleveringen van gezien en die waren best leuk.

Eenmaal terug op het station begon een andere Japanner tegen me te praten dat hij mensen zocht voor modellen werk. Ik moest mee doen aan auditie en zo en dan kon ik 30.000 yen verdienen bla bla bla. Nou ja dat is allemaal wel leuk en aardig maar ik ben geen model en ik wil het ook zeker niet zijn.

In de trein heb ik mijn metal blaadje nog gelezen en ik ben aan de manga begonnen. Die humor is echt zo geniaal. Maar goed het was een uur of half 12 toen ik thuis kwam toen moest ik nog eten en zo en nu is het alweer kwart over 12. Morgen kan ik weer niet uit bed maar goed dat maakt niet uit want het was weer een mooie dag.

8 Mar 2007 16:15 door Roy, 3 reactie(s)

Door Vince op 10 Mar 2007 03:24
Fuck man, Bleach is vet.. en heb je al kaarten voor Stone Sour en LoG? Dat is echt een buitenkansje dude! En bovendien komt LoG geloof ik eerder daar dan hier op graspop ;x
Door MAMS op 9 Mar 2007 13:44
Heb je een mooie kans voorbij laten gaan om model te worden. jammerrrrrrrrrrrrr.
Door Michael op 8 Mar 2007 17:46
ook echt love hina -_- dat kijkt gompiej ook. Bleach en naruto zijn vet vooral bleach moet je maar is proberen. Is inderdaad actie met een soort van samurais