Amsterdam: 13:37, Tokyo: 20:37

Telefoon

Ja ja eindelijk heb ik er eentje. Een Japans mobieltje, overgekocht van een andere student hier voor 3000 yen. 18 euro dus. Het is een prepaid ding van Vodafone. Hij is zwart en heeft een alarm functie. Ik heb dus na 2 weken eindelijk weer een wekker.

Wat verder wel grappig is om te weten is dat Japanners echt totaal geen SMS kennen. Het enige wat ze doen is e-mails sturen. Waarom wij dat niet hebben snap ik echt niet. E-mails zijn toch veel handiger, die kun je ook zo naar een pc sturen bijvoorbeeld.

De nieuwste trend hier in Japan op het gebied van telefoons is volgensmij wel het breedbeeld scherm. Je kunt je scherm wat normaal vertikaal is dus draaien zodat je in breedbeeld formaat tv of een film kan kijken. Verder hebben Japanners soms echt te veel troep aan hun telefoon hangen. Soms is de bos prullen die er aan hangt nog groter als de telefoon zelf.

Misschien dat ze in Europa ondertussen ook wel breedbeeld telefoons hebben maar als dat 't geval is zullen ze hier nog wel andere vage dingen hebben die wij in Europa pas over een jaar of misschien 2 gaan zien. Het is toch best jammer dat wij altijd zo erg achter lopen.

Helaas heeft importeren van telefoons geen nut omdat ze hier een totaal ander netwerk gebruiken. Het GSM netwerk kennen ze niet. Ze gebruiken hier het Personal Digital Cellular netwerk voor wie het mocht interesseren. Volgens wikipedia wordt het alleen in Japen en Zuid Korea gebruikt.

Nu ja dat was het weer voor vandaag. Ik ga slapen want ik ben vreselijk moe.

26 Feb 2007 14:28 door Roy, 2 reactie(s)

Door Vince op 28 Feb 2007 10:19
Liet, maar toch vind ik sms'en wel retehandig, hehe. Maar natuurlijk blijft email ownen...
Door mams op 27 Feb 2007 09:32
Leuk mobieltje. Nu kunnen we bellen, en jij iedere morgen op tijd wakker.