Amsterdam: 10:13, Tokyo: 17:13

Harajuku

Vanmiddag om half 1 zaten Fatih, Mustafa, nog iemand die ik niet ken en ik in de trein richting Ikebukuro. In Ikebukuro hebben we wat in een eletronica zaak rondgelopen en wat gekeken naar wat leuke Japanse gadgets en digitale camera's.

Daarna wou de rest wat Japans gaan eten. Het was ondertussen al een uur of 3 en ik wou eigenlijk toch nog wel naar Harajuku om die rare Japanners te zien. Ik heb toen maar besloten om afscheid te nemen van de rest en richting Harajuku te vertrekken.

15 minuten later stond ik daar. Op de zelfde plek als 2 weken geleden. Deze keer stond het er echter helemaal vol met Japanners in de meest vage outfits waar er vorige keer niemand te zien was. Ik heb echt mijn ogen uitgekeken daar. Ik kan het moeilijk in woorden uitdrukken hoe het is om allemaal deze vreemde figuren daar te zien. Het gewoon iets Typisch Japans.

Naast alle vage figuren stonden er ook een stuk of 10 / 15 mensen met “Free hug” bordjes. Je kon dus gratis met die mensen knuffelen als je wou. Ik vond 't vrij vreemd maar ok... Het waren trouwens voornamelijk buitenlanders die daar stonden.

Toen ik wat foto's aan het schieten was hoorde ik ineens iets achter me. Iets bekends. 't klonk als Nederlands! Ik heb me omgedraait en metteen gevraagd of die mensen uit Nederland kwamen en ja hoor. Ik ben de eerste Nederlanders hier tegen gekomen na 4 weken. De vrouw waarmee ik sprak zei dat ze in Yokohama woonden en dat haar ouders op vakantie waren hier in Japan. Daarna waren ze eigenlijk weer snel weg maar goed ik heb Nederlanders gezien ^_^ .

Verder stond er nog iemand die het Christendom kwam verspreiden. Hij had wat blaadjes met wat teksten die eigenlijk nergens over gingen en elkaar tegenspraken etc. Precies zoals we dat gewend zijn van mensen die het geloof verspreiden. Ik hoop dat ik hier niemand mee beledig maar het is gewoon mijn mening. Dingen als “God is love and love is God” slaan gewoon nergens op. Dat is het zelfde als zeggen dat een olifant een zoogdier is en een zoogdier een olifant. Je kan liefde vinden in God denk ik maar liefde staat niet automatisch in relatie tot God.

Tevens had hij nog een stuk tekst over dat het einde van de wereld nabij is want als er een overheid voor de gehele wereld is dan kwam Satan aan de macht. Verder moet iedereen natuurlijk in het Christendom geloven en als iedereen dat doet en blindelings de Paus volgt is deze dan ook ineens satanistisch?

Ok dat was een stukje religie. Even iets totaal anders. Japan! Ik ben ondertussen volgens mij echt verliefd op dit land. Ik voel me hier zo erg thuis en het belangrijkste is, “I feel so alive!”. Ik heb me nog nooit zo levendig gevoeld volgensmij. Dit is hoe het leven moet zijn. Elke dag is genieten. Het werk is saai maar zo snel als ik de deur uit ben en ik heb muziek op staan dan voel ik me weer helemaal geweldig. Ik heb ook echt het gevoel dat ik hier gewoon mezelf kan zijn.

En je bent hier met al die andere studenten. De meeste zijn allemaal minimaal 5 jaar ouder als mij maar dat maakt allemaal niks uit. Er zitten zoveel toffe gasten tussen waar je goed mee op kan schieten. Gezellig samen naar restaurantjes gaan hier in de buurt etc. Film kijken met elkaar op een klein laptop scherm en gewoon heel veel praten. Je komt bijna altijd wel iemand tegen als je hier door de gang loopt en dan maak je daar weer even een praatje mee wat soms uitloopt op een half uur of zo.

Nee ik zit hier echt wel goed. Dit is mijn thuis, mijn land, mijn leven. Het maakt mij niet uit wat andere mensen over me denken. Sommige verklaarde me voor gek toen ik zei dat ik naar Japan ging maar die mensen hebben het fout. Ik ben niet gek, ik leef gewoon mijn leven op de manier waarop ik hem wil leven.

Cause I'm as free as a bird now, And this bird you'll never change.

25 Feb 2007 12:58 door Roy, 4 reactie(s)

Door jeroenp op 25 Feb 2007 19:28
dr lopen me toch een aantal mooie meiden rond ;) maakt me dan ook niks meer uit of ze gothic of whatever zijn je bent er maar 6 maanden roy. go for it ;)
Door Sander (Belgie) op 25 Feb 2007 14:10
Ben echt blij dat het zo goed mee valt ! Kan me wel inbeelden dat je je vrij voelt. Ben nog steeds stikke jaloers op je ;) Amuseer je nog :)
Door Pap op 25 Feb 2007 13:45
Geweldig Free as a bird now.
Door Vince op 25 Feb 2007 13:40
Wie is God?