Amsterdam: 14:42, Tokyo: 21:42

Inkopen

Vanmorgen werdt ik wakker rond half 10 en ik was nog behoorlijk moe en buiten regende het dus het zag er niet zo goed uit. Ik heb een andere student hier wakker gemaakt en gevraagd of hij nog zin had om mee te gaan naar China town en dat was ook niet het geval. Alleen gaan zag ik ook niet zo zitten dus ik ben maar thuis gebleven. Er was nog een andere student die met een vriend van hem zou gaan maar die is uiteindelijk ook niet gegaan.

Ik heb vandaag mijn kamer opgeruimt. Vervolgens ben ik inkopen gaan doen want ik miste nog wat noodzakelijke dingen. Een bord, een mok, een vork en lepel. Verder nog zeep, shampoo, deodorant etc. want die waren bijna op. Tevens nog wat eten en afwasmiddel en nog eetstokjes van 45cm!

Ik ben ook nog een media winkel binnen geweest waar ze dus boeken, CD's, DVD's en spellen verkochten. Toen ben ik maar weer achter gekomen waarom ik echt maar eens Japans moet leren. Er liggen daar zo veel leuke manga en CD's en films en spellen die je in Europa echt nooit tegen zou komen. Ik had echt zo graag wat van die dingen willen komen maar ik kan het niet lezen / verstaan / begrijpen waardoor je er dus eigenlijk bijna niks aan hebt.

Op zulke momenten zou je echt willen dat je een Japanner was. Zo veel leuke dingen om te lezen / kijken / spelen. Allemaal in die unieke Japanse tekenstijl wat mij erg aanspreekt. Ik had ook nog een DVD gezien van een film die ik eigenlijk ook nog wel wou hebben maar dit is natuurlijk ook een Japanse film en dus alleen in het Japans en dat kan ik weer net niet volgen. Gelukkig is deze wel te koop in Nederland dus die haal ik me daar wel een keer als ik terug ben.

Wel heb ik nog even op de Playstation 3 gespeeld. Dat ding is hier al maanden uit en is de helft goedkoper als dat hij straks in Nederland gaat kosten. Het zag er allemaal wel strak uit maar ik denk niet dat ik hem aan ga schaffen. Misschien als ik nog te veel geld over heb aan het einde van mijn stage hier maar ik denk niet dat dat het geval zal zijn.

S'avonds zijn we nog uit gaan eten bij een Indisch restaurant. Dat is ook metteen de laatste keer voor mij. Het eten is echt heel erg heet dus je zit constant water te drinken wat ik niet echt geweldig vond. Ik had verwacht het het allemaal Nasi en Bami zou zijn maar dat zal dan wel weer Indonesisch zijn en niet Indisch. Waarom lijken die 2 namen ook zo op elkaar?

Ik ben er trouwens nu ook al achter wat ik waarschijnlijk echt ga missen als ik terug ben in Nederland en dat is het Japanse eten. Het kan echt zo lekker zijn hier. Zelf gemaakte noodle soep (dus niet uit zo'n pakje) is echt heerlijk. Tempura is ook om te smullen en zo zijn er nog veel meer dingen die echt zalig zijn. Het ziet er vaak heel raar uit en je hebt geen idee wat je nu aan het eten bent. Het is dus echt een grote verrassing hoe het smaakt. Soms ziet iets er echt erg ranzig uit maar dan blijkt het echt goed te smaken. Het is dus gewoon een kwestie van proberen.

18 Feb 2007 15:23 door Roy, 1 reactie(s)

Door Vince op 22 Feb 2007 10:18
PS3 wordt toch nog goedkoper joh.. en die PS2 met Guitar Hero erop zal nog wel effe meegaan denk ik zo. Dus je hebt Indische Curry's gehad.. ik vind die gerechten best fijn, en dan het liefst zo heet mogelijk ;x