Amsterdam: 13:51, Tokyo: 20:51

Shinjuku & Akasaka

Gisteravond had ik nog steeds geen idee waar ik naar toe wou gaan dit weekend. Ik wou naar een of ander klein plaatsje gaan in de middle of nowhere ergens in de bergen maar het leek me beter om dat in de lente / zomer te doen omdat dan alles groeit en bloeit. Ik heb toen uit eindelijk maar voor Shinjuku gekozen, een wolkenkrabber wijk in Tokyo.

Ik heb om 10 uur de trein genomen richting Tokyo. Eenmaal aangekomen in het gigantische station van Shinjuku heb ik de weg naar buiten gevonden na even zoeken. Shinjuku station is trouwens het drukste station in de wereld met 3,22 miljoen reizigers per dag om je maar een idee te geven.

Ik heb de bordjes gevolgt naar het Tokyo Metropolitan Government Building want vanuit daar zou je gratis een prachtig uitzicht hebben over de stad. Dit gebouw is overigens ook het hoogste in Tokyo en je kan gratis naar de 45ste verdieping. Eenmaal boven viel het weer een beetje tegen waardoor het zicht best slecht was helaas. Ik heb wat foto's gemaakt en verder was er niet veel meer te doen dus toen ben ik weer naar buiten gegaan.

Om eerlijk te zijn vond ik die hele wolkenkrabber wijk echt 3x niks. Alleen maar beton, beton en nog meer beton, ooh en glas natuurlijk. Echt bijna nergens een beetje groen en er waren ook niet veel mensen op straat waardoor er echt een vreemde sfeer hing naar mijn mening. Ik had het dus eigenlijk al snel weer gezien daar en toen heb ik nog na lopen denken waar ik nog meer naar toe zou willen gaan.

Ik ben toen naar Akasaka getrokken omdat daar een mooi stukje groen lag en het was 3 stations verder. Toevallig had ik de dag van te voren ook gezien dat daar om dat park het fictionele Tokyo Circuit ligt uit Gran Turismo 3 en 4. Ik heb daar behoorlijk wat rondjes op gemaakt dus ik wou dat zelfde rondje wel eens in het echt lopen.

Eenmaal buiten het station zat ik metteen op het lange rechte stuk en toen ben ik maar mijn rondje gaan maken. Volgens het spel was het een kilometer of 5 dus dat is een leuk stukje lopen. Toen ik rond aan het lopen was kwam ik er achter dat het volgensmij echt een peperdure wijk is. Overal dikke BMW's, dure Japanse auto's, verschillende Prosches en natuurlijk een Ferrari. Verder waren er enorm veel sport accomodaties met onder andere een compleet honkbal stadion.

Ik ben er ook achter gekomen waarom juist deze straten tot een circuit zijn gevormt. Die dure auto's scheurde zelf ook behoorlijk over die wegen daar plus dat ik 2 gigantische gebouwen tegen gekomen ben van Sony Computer Entertainment, volgensmij een hoofdverstiging. Ik denk dat dat laatste de voormakelijkste reden geweest zal zijn.

Het groen wat ik op de kaart zag was van een of ander paleis en daar mocht je natuurlijk weer niet in dus dat viel weer tegen maar goed na dat rondje had ik eigenlijk ook genoeg gelopen en toen ben ik maar weer terug naar huis gegaan.

Vervolgens heb ik noodles naar binnen gewerkt en 10 min er na sprak ik met een student hier af om om 7 uur nog wat te gaan eten. Een zo'n bakje noodles vult ook niet geweldig dus dat kwam wel goed uit. Het was een soort van zelf barbeque restaurant en die studenten waren aan het vertellen over alleen vlees eten en zo dus dat klonk wel goed. Helaas was het duur en kreeg je vreselijk weinig vlees voor.

Maar goed ik had mijn buikje toch nog een beetje kunnen vullen en toen zijn we weer terug naar de dormitory gegaan waar ik nog wat thee gedronken heb bij een Duits / Turkse mede student die ook een redelijk Nederlands kan omdat hij 6 maanden in Nederland gestudeerd heeft. En daarna was het weer uitrusten op mijn kamer. Morgen ga ik waarschijnlijk naar het Chinees nieuwjaar kijken in Yokohama's China town.

17 Feb 2007 17:49 door Roy, 1 reactie(s)

Door Vince op 18 Feb 2007 13:31
Chinees nieuwjaar.. ik kan nou al niet wachten op de foto's ;x