Amsterdam: 15:07, Tokyo: 22:07

Akihabara

Zondag ben ik naar Akihabara geweest om een externe hardeschijf te gaan kopen. Ik had zaterdag 1.5GB aan foto's en filmpjes gemaakt en toen zat mijn hardeschijf een beetje vol vandaar.

Omdat ik bijna geen geld meer had en al helemaal niet voor mijn hardeschrijf ben ik geld gaan pinnen. Ik had gelezen dat de automaten in het Engels zouden zijn. Nou niet dus... Maar gelukkig zijn Japanners best hulpzaam dus samen met een Japanse vrouw heb ik 40.000 yen uit de muur kunnen trekken.

Vervolgens ben ik met de trein weer naar Tokyo gegaan en ik was vreselijk moe omdat ik de nacht er voor maar 4 uur geslapen had dus ik heb in de trein 1.5 uur geslapen. 1 uur naar Tokyo en dan nog een half uur of iets in die richting naar Akihabara.

Japanners slapen trouwens allemaal in de trein. Je zit ze echt allemaal met hun hoofdje naar onder en de oogjes toe in de trein zitten of staan. Of ze zitten met hun mobiele telefoon te spelen dat kan ook nog.

Maar goed Akihabara, de plaats voor otaku's (geeks / nerds). Ik heb er wat rondgelopen en een hoop winkels bezocht. Super groot vond ik het niet maar ik heb wellicht ook lang niet alles gezien. Wat betreft de winkels is het inderdaad alleen maar electronica en anime / manga winkels.

Als eerste kom je echt heel veel zaken die foto camera's, mobiele telefoons en laptops verkopen. Ik heb mijn eigen camera ook nog een aantal keren zien staan daar.

Verder zijn er dus nog een hoop winkels die anime / manga dingen verkopen. Je hebt ook winkels met bijna alleen maar perverse manga boekjes en zo. Echt heel grappig. Maar die dingen zijn volgensmij best normaal hier. Ik heb in de trein wel eens vaker mensen die dingen gewoon zien lezen.

Daarnaast heb je ook nog een aantal winkels die action figures verkopen. Naja action figures. Gewoon van die standbeeldjes zoals je hier ook hebt. Ze zijn net als hier tering duur. Net als de manga hebben ze hier ook een hoop beeldjes van naakte vrouwen in vreemde standjes.

Ik zou echt niet weten waarom je daar in hemelsnaam zoveel geld aan uit wilt geven maar goed. De perverse manga boekjes kan ik nog wel inkomen die zijn volgensmij niet zo duur en het ziet er wel grappig uit. Misschien dat ik me er ook nog een keer eentje koop om eens te zien waar die Japanners zich mee vermaken.

Maar goed ik was op zoek naar een hardeschijf. PC onderdelen / accesoires vond ik maar moeilijk te vinden tot ik een soort Media markt tegen kwam. Met de nadruk op soort. In vergelijking met de Media Markt in Eindhoven. Deze had 6 verdiepingen in tegenstelling tot 3 en elke verdieping was zeker 2 keer zo groot. Het was er ook echt druk en het was zo vreselijk groot.

Na een tijdje zoeken kwam ik bij de hardeschijven terecht. Daar heb ik me een leuke uitgezocht voor 18.000 yen (100 euro). Het is er eentje van 120GB dus daar past wel wat op. Daarnaast wou ik nog een USB hub hebben want ik kom USB poorten te kort maar deze was onvindbaar. Het is echt een doolhof daar. Die USB hub koop ik me later nog wel een keer.

Buiten bij het station stonden trouwens nog wat cosplayers, nou ja... het was meer om reclame te maken. Nadat ik daar wat foto's van genomen had heb ik me nog een broodje met curry er in gekocht en toen ben ik weer naar huis gegaan. In de trein heb ik nog geslapen (alweer) en dat was het einde van de dag.

13 Feb 2007 04:39 door Roy, 1 reactie(s)

Door jeroenp op 13 Feb 2007 12:52
hier zijn ze goedkoper de harde schijven:P leuke dagen man