Amsterdam: 14:19, Tokyo: 21:19

Shibuya

Vandaag ben ik voor het eerst echt naar Tokyo gegaan. Ik moet vanaf hier een uur in de trein zitten en dan kom je bij een ronde spoorlijn aan die door de belangrijkste wijken rijd. Ik ben toen naar Harajuku gegaan in de hoop om wat Cosplayers tegen te komen. Deze waren nergens te bekennen dus toen ben ik de Meiji shrine gaan bezoeken.

De shrine was opzich wel leuk maar toch minder dan de eerste die ik tegen gekomen ben. Deze was naar mijn mening te touristisch. Er liepen veel westerlingen rond en zo en de locatie was minder mooi. Het lag wel midden tussen de bossen maar het miste de mystieke sfeer.

Er was op dat moment trouwens een trouwerij aan de gang dus er liepen een aantal mensen is traditionele Japanse kleding en dat was wel leuk om te zien. Verder ben ik nog een tuin in gelopen daar waar ik 500 yen voor moest betalen. In de lente / herfst zal het best heel mooi kunnen zijn maar nu was het niet zo heel veel bijzonders naar mijn mening. Zonden van het geld dus.

Daarna had ik het wel zo'n beetje gezien in de buurt dus ik ging op weg naar Shibuya waar we om half 8 afgesproken hadden om uit te gaan eten. Dicht bij de Shrine lag nog een heel mooi groot park genaamt Yoyogi park. Het is echt een park waar je kan joggen, picknicken, wandelen etc.

Het beste van het hele park waren de straat artiesten die hier hun hobby stonden uit te oefenen. Ik heb een tijdje staan kijken naar een jonge gozer die eens soort van mini mixpaneel bij zich had waarmee hij wat muziek maakte en vervolgens ging hij tegelijkertijd allerlei bewegingen maken en een schilderij maken. Het was echt heel mooi om te zien hoe iemand zo in zijn muziek in kon leven. Ik heb later nog een van zijn kunstwerken gekregen dus dat maakt een mooi souvenier.

Het is trouwens echt heel leuk om te zien hoe gek Japanners zijn op fotograferen. Er stonden wel zeker 10 personen met dure spiegelreflex camera's foto's te maken van deze gozer. Het zelfde gold voor de overige straat artiesten trouwens.

Na een tijdje vond ik het wel tijd om richting Shibuya te lopen. Het is een minuut of 15 lopen dus dat is goed te doen. Toen ik bijna bij het station was kwam ik een groot kruispunt tegen waar alle voetgangers tegelijk groen krijgen. Het gevolg is natuurlijk dat iedereen dwars door elkaar de straat over gaat steken. Echt heel uniek om te zien.

Het werd echter nog een heel stuk erger toen ik bij het station aankwam. Het is echt een grote mensen massa daar die allemaal staan te wachten tot het licht groen wordt. Zodra het licht groen wordt steekt echt iedereen tegelijk over en wordt het hele kruispunt overspoelt met mensen. Ik keek echt mijn ogen uit. Zo veel mensen die tegelijk over een kruispunt liepen. Dat kan alleen maar in Tokyo volgensmij.

Na een tijdje in Shibuya rondgelopen te hebben moest ik nog een uur of 3 wachten tot het half 8 was dus toen ben ik maar weer terug gelopen richting de straat artiesten. Daar heb ik nog een dik uur naar een mooie Japanse meid lopen te kijken die op haar gitaar aan het tokkelen was en tegelijkertijd prachtig zong.

Natuurlijk stonden er weer een stuk of 5 Japanners met hun dikke camera foto's te maken en alles te filmen. Aan het einde mocht ze nog allemaal handtekeningen zetten en dergelijke. Het is echt zo raar dat de Japanners echt niks van schaamte voelen als ze constant gefotografeerd worden door 5 man. Als je in Nederland een gebrek aan aandacht hebt moet je daar op straat je hobby uit gaan oefenen ^_^ .

Toen het optreden dus afgelopen was ben ik weer terug naar Shibuya gelopen en heb ik daar nog wat rondgelopen en ik heb tevens nog een Japanse cd gekocht. Ik had op het internet al een paar nummers gehoord en die klonken best goed dus toen ik de cd zag liggen heb ik hem maar meegenomen. In Nederland zal het erg moeilijk zijn om er aan te komen.

Vervolgens heb nog een half uur gewacht bij het Hachiko standbeeld. Tijdens het wachten sprak een oude man mijn ineens aan en vroeg waar ik vandaan kwam. Toen ik hem verteld had dat ik uit Nederland kwam kwam hij aanzetten met een boekje met een of ander godsdienstige spreuk over vrede etc. in alle talen. Nadat hij die opgelezen had ging hij weer weg. Daar was ik opzich wel blij mee, ik verwachte dat hij geld moest hebben of zo.

Ze staan hier ook echt overal met reclame dingen om in je handen te duwen etc. dus wat dat betreft is er weinig verschil tussen Nederland en Japan. Maar goed van de andere kant was het ook wel mooi dat zo iemand toch ook het beste wilt voor de wereld en op die manier mensen aan het denken probeert te zetten.

Toen de andere studenten geariveerd waren zijn we samen naar een steakhouse gegaan en daar heb ik een sparerib ter grote van een half varken naar binnen gewerkt. Het was wel raar om sinds 2 weken weer eens met mes en vork te eten.

Na het eten zijn een aantal studenten nog op stap gegaan en de rest is terug gekeerd naar de dormitory. Ik heb echt heel veel foto's en wat filmpjes geschoten vandaag dus ik moet even de beste uit gaan zoeken en dan komen dan natuurlijk zo snel mogelijk op de website te staan.

10 Feb 2007 17:42 door Roy, 3 reactie(s)

Door Vince op 11 Feb 2007 23:36
Sake sake sake sake sake sake sake sake sake sake!! En wat was de naam van de band van die CD? Die band waarvan je me Youtube filmpjes doorstuurde?
Door JeroenP op 11 Feb 2007 14:41
Allemaal Japanners daar ;) nee ziet er goed uit Roy. Leuke foto's
Door mams op 11 Feb 2007 10:38
mooie foto's Roy, leuk om toevallig een trouwerij tegen te komen, en wat een grote vaten sake hebben ze daar.Ik krijg zo een steeds beter beeld waar je zit en het is er mooi en schoon geweldige ervaring lijkt me dit.