Amsterdam: 14:08, Tokyo: 21:08

Werk

Laat ik eerst verder gaan met gister avond. Gister avond heb ik hier bij de dormitory Japans gegeten en 't smaakte best goed. Miso soep, rijst en wat varkensvlees geloof ik. Daarna ben ik gaan slapen en om een uur of 1 werd ik weer wakker (lang leven de jetlag). Op een gegeven moment heb ik half verder geslapen tot s'morgens vroeg.

Als ontbijt had ik een Japans ontbijt wat me toch wel wat minder beviel. Dingen die niet lekker zijn en rijst in de morgen is ook niet alles. Maar van wat ik gehoord heb wisselen ze hier om de dag. De ene dag westers ontbijt de andere dag Japans. Ik ben benieuwt wat we morgen gaan krijgen.

Om 9 uur mocht ik met een Japanner naar de afdeling personeelszaken om nog een paar zaken af te handen. Daarna zijn we naar het station gelopen om een trein kaart te kopen voor 6 maanden om vervolgens met de trein naar het werk te gaan.

Daar aangekomen heb ik een korte rondleiding gehad en daarna mocht ik wachten op de manager die nog niet aanwezig was. Vervolgens heb ik een korte introductie gekregen en werdt ik aan mijn begeleider voorgesteld. Deze heeft me toen meer in detail dingen duidelijk proberen te maken. Het komt er op neer dat ik een programma mag maken in Java Server Pages waar een vorige student aan begonnen is. Vervolgens heb ik nog wat code mogen bestuderen om een idee te krijgen hoe 't werkt.

Op de terug weg moest ik even zoeken welke trein ik nu moest hebben omdat er eentje halverwege 't traject de foute kant op gaat. Na een sec of 20 begint er ineens een geintreseerde Japanner tegen me te lullen. Met mijn paar woorden Japans had ik hem duidelijk gemaakt dat ik zeer weinig Japans spreek. Vervolgens ging hij met gebrekkig Engels verder.

Samen stapte we in de trein (die overigens in de spits om de 3 / 4 min rijd). In de trein vroeg hij vrolijk verder waar ik vandaan kwam en hoelang ik al hier was etc. Hij kende zelfs onze koningin bij naam! Alleen toen kwam hij er achter dat hij de lokale trein had moeten pakken en niet de expres trein (stoptrein, intercity). Dus op 't volgende station stapte hij weer uit.

Eenmaal terug in de dormitory ben ik gaan eten wat deze keer ook wel smaakte. Blijkbaar is het avond eten stukken beter als het ontbijt.

Verder ben ik er nog achter gekomen dat de Japanse overheid zuinige auto's stimuleert (max 600cc). Dit is ook de reden waarom je in Japan zo belachelijk veel van die klein lichte autotjes rond ziet rijden. De eerste Nissan Skyline heb ik trouwens ook al gezien ^_^ .

Maar goed ik ga even wat te drinken uit de automaat halen en misschien dat ik buiten nog een rondje ga maken met mijn camera en daarna weer vroeg naar bed. Ik ben namelijk nog steeds niet goed uitgerust.

30 Jan 2007 13:13 door Roy, 4 reactie(s)

Door Vince op 30 Jan 2007 22:37
Hey dude! Gaaf, die treinen daar.. 't lijken wel metro's met die tijden! En ook gaaf dat Japanners denken aan het milieu op zo'n manier.. zo zie je maar dat je alsnog met zo'n vette (en lichte!) Skyline rond kan rijden. Minder grappig dat jij altijd opstaat op 't moment dat ik ga slapen (al slaap ik voorlopig redelijk laat.. kamers, geen ouders, jeweet ;x), en ik vind het jammer dat we elkaar steeds maar weer moeten missen op msn. Hopelijk krijgen we daar ook een draai in, net zoals ik hoop dat jij ook een draai gaat krijgen in het leven in Japan. (fuck, ik moet schrijver worden ;x) Veel succes op je werk nog, en trouwens bedankt dat je Verdana gebruikt in je lappen tekst! Kusjes, Vince ;-)
Door inno op 30 Jan 2007 15:48
Roy en meiden.. volgens mij zijn de laatste vrouwen die van een game of auto beurs geweest :P.. suc6 daar roy.. hoes java server pages?
Door Marijn op 30 Jan 2007 15:48
Klinkt goed Roy, hopelijk vind je snel je draai daar. Succes en veel plezier!
Door Jeroen op 30 Jan 2007 13:19
Vet een Skyline !!! maak daar ook even wat foto's van :P en al leuke japanse meisjes gezien ???